Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Levering
  • Altid fragtfri levering
  • Individuelt tilpasset
emaerket
0 kr
inkl. moms & fragt
Du har ikke lagt noget i indkøbsvognen, endnu!
Klik på produkterne i menuen for at se vort udvalg
Vi tilbyder:
  • Høj kvalitet
  • Høj tilgængelighed
  • Kort produktionstid
  • Produkter der laves efter dine mål
  • Helt fragtfri levering

Overvejer du at bygge altangelænder?

Der er en del sager man behøver at tænke på, hvis man går med planer om at bygge sit eget altangelænder. Noget af det vigtigste er selvfølgelig at have styr på de regler der gælder vedrørende sikkerhed. Et gelænder skal helt enkelt være en sikker konstruktion og dette sætter grænser for selve udformningen. Man må også se på hvor gelænderet skal placeres, hvor langt er der ned – skal gelænderet fungere som værn så anbefales en højde på min. 1 meter.

Trægelænder med ribber

Idag ser man mange huse, som har trægelænder med horisontale ribber. Langt de flesta af disse gelændere følger ikke Bygningsreglementets forskrifter, af den enkle anledning at børn kan klatre på dem. Hele funktionen med gelænder der skal fungere som et værn, er at det skal sikre personer på en betryggende måde. Et gelænder med liggende ribber indbyder mere til leg og klatring, end til at holde børn på den sikre siden af gelænderet. Derfor burde mange gelændere idag have vertikale ribber eller have minimalt mellemrum mellem de liggende ribber – så det er umuligt at klatre på dem. Her bør man tænke på at børnefødder er små og nysgerrigheden af og til gør at børn kan klare noget, man som voksen ikke troede var muligt.

Det er ikke bare risikoen for at børn kan klatre man skal have i tankerne, de kan også komme i klemme. Derfor bør man kontrollere at man ikke har for store mellemrum i sit gelænder. Børn må hverken kunne klemme sig igennem eller sidde fast. Kigger man på lodrette ribber, så bør mellemrummet mellem disse ikke være større end 89 mm – og de skal kunne stå imod et relativt stort tryk.

Stålwire eller stænger

Vælger man at kigge på et gelænder med stålwire eller horisontale stænger, så opstår samme problem som med ribberne. Foreskrifterne for gelænderkonstruktioner overholdes helt enkelt ikke. Disse gelændere skulle derfor behøve en form for fyld, så der ikke er mulighed for at klatre på dem. Vil man ikke begrænse sin udsigt fra balkonen eller altanen, så er det oftest bare glas som kan være et muligt valg af fyld.

Rostfritt-racke-stanger-fail

Glasgelænder

Vore gelændere følger Bygningsreglementets foreskrifter for værn og vi har lavet udførlige tester på vore konstruktioner. Vore glas er laminerede, de består dermed af to glasplader med en plastfolie imellem. Det er også muligt at vælge at glaset skal være hærdet og lamineret, på den måde bliver det mere tåligt mod gentagende stød. Når et lamineret glas ødelægges, så sidder det stadig sammen. På denne måde minimeres risikoen for at man kan skære sig og der bliver heller ikke et hul i værnet. Dette gør at risikoen for at man skulle kunne falde igennem et lamineret glas er forsvindende lille.

Læs mere: Gode tips om forskellige typer af altangelændere

Du designer dit gelænder her på Gelænderbutikken.dk helt udfra dine mål og smag. Vi ved at der ikke findes standardmål på de steder man vil placere sit gelænder. Derfor har vi valgt at producere vore gelændere udfra dine mål og ikke omvendt.
Udfra de mål vi får fra dig, sørger vi for at sektionerne på samme side i dit gelænder bliver helt symmetriske. Da vil selv skærer vor glas, så har vi denne unikke mulighed og du behøver ikke inddele dit gelænder udfra faste glasmål. Vi arbejder helt enkelt ikke med lagerglas, istedet så gør vi det udfra vore kunders behov og med ønsket om at kunne levere det flotteste gelænder.

Har du nogen spørgsmål, så er det bare at tage kontakt med os, det er muligt at nå os via telefon, mail eller chat.

Altanräcke i glas med rostfria stolpar och överliggare. Bygga altanräcke

 

Luk

Vælg leveringsland

Priserne, på de varer du har i din indkøbsvogn, vil blive ændret hvis du ændrer land.

Levering: