Corners not 90 Side definition Num sides definition Num sections definition Inner corner Outer corner BcUk BcA+ BcA BcB BcC rbu_rail_extras-nanoglas rbu_rail_extras-nanometal rbu_rail_height-800 rbu_rail_height-900 rbu_rail_height-1000 rbu_rail_height-1100 rbu_variant-42_glas_handrail rbu_variant-42_glas_no_handrail rbu_variant-42_bars_vertical rbu_glas_options_clamps-kfzn4050r42rrf rbu_glas_options_clamps-kfzn4545r42fkrf rbu_glas_options_type-gll876gr rbu_glas_options_type-gll876gkl rbu_glas_options_type-gll876gop rbu_bars_vertical_options_bar_spacing-tight rbu_bars_vertical_options_bar_spacing-wide rbu_placement-top_foot rbu_placement-side_holder 42_glas_handrail-rbu_rail_start-wall_mount_roof 42_glas_handrail-rbu_rail_start-pole_wall_mount 42_glas_handrail-rbu_rail_start-wall_mount 42_glas_no_handrail-rbu_glas_options_height-higher 42_glas_no_handrail-rbu_rail_start-pole_standalone 42_glas_no_handrail-rbu_rail_start-wall_mount_roof 42_glas_no_handrail-rbu_rail_start-wall_mount 42_glas_handrail-rbu_rail_start-pole_standalone 42_bars_vertical-rbu_rail_start-pole_standalone 42_bars_vertical-rbu_rail_start-pole_wall_mount 42_bars_vertical-rbu_rail_start-wall_mount rbu_rail_handle-olrf42s rbu_rail_handle-olek42s rbu_rail_handle-olja42s 42_glas_handrail-rbu_rail_ending-pole_standalone 42_glas_handrail-rbu_rail_ending-pole_wall_mount 42_glas_handrail-rbu_rail_ending-wall_mount 42_glas_handrail-rbu_rail_ending-wall_mount_roof 42_glas_no_handrail-rbu_rail_ending-pole_standalone 42_glas_no_handrail-rbu_rail_ending-pole_wall_mount 42_glas_no_handrail-rbu_rail_ending-wall_mount 42_glas_no_handrail-rbu_rail_ending-wall_mount_roof 42_bars_vertical-rbu_rail_ending-pole_standalone 42_bars_vertical-rbu_rail_ending-pole_wall_mount 42_bars_vertical-rbu_rail_ending-wall_mount 42_glas_handrail-rbu_glas_options_height-normal 42_glas_no_handrail-rbu_glas_options_height-normal rbu_glas_options_clamps-kfrf4050r42r rbu_glas_options_clamps-kfrf4545r42fk
bent-arrow-double-right bent-arrow-left bent-arrow-right

Design dit Rustfrie gelænder

Begynd med at angive dine mål! Derefter ser du hvordan prisen påvirkes, for hvert valg du tager!

Sådan bestiller du!

Mulige valg

Din pris vises når du har angivet mål

Produktionstid & hvordan dine valg påvirker prisen

?

Glas, Overligger ?

Glas, Overligger ?

Lamelglas 8,76 mm, klart ?

Flere alternativer


?

Rustfrit materiale AISI 316 40x50 mm rundet ?

Montering ovenpå med fod ?

Underlag?

Rund rustfri, 42 mm ?

Fritstående stolpe ?

Fritstående stolpe ?

1000 mm ?

Tilsluttet ?

?

Luk

Hjælpeinformation

Her vises hjælpeinformation relateret til de valg du gør.

Variant

Med overligger

Hvis man skal belaste gelænderet eller anvende det som støtte, skal man vælge en overligger.

Uden overligger

Skal gelænderet ikke belastes, men mere anvendes som afskærmning, fortrækkes alternativet uden overligger.

Glastype

Samtlige af vore glas opfylder Bygningsreglementets bestemmelser for glasgelændere.

Lamelglas 8,76 mm

Lamineret glas består af to glasplader med plastfolie imellem. Ved dette tilfælde er hver glasplade 4 mm tyk og plasten er 0,76 mm tyk. Fordelen med lamineret glas er at glasset ikke deler sig ved skade, det holder stadig sammen.

Lamineret glas går normalt under betegnelsen sikkerhedsglas, det er den type glas der fx. anvendes til en bils forrude.

Klart glas

I klart lamineret glas er plastfolien mellem glaspladerne klar og glasset bliver gennemsigtigt.

Opalglas

I opalglas er plastfolien hvidagtig. Dette gør at man ikke kan se tydeligt igennem den, dette giver afskærmning. Opal kaldes også for matteret.

Gråt glas

Vort grå glas er gråfarvede glasplader, med klar plastfolie imellem. Glasset giver et tonet indtryk og man får en form for afskærmning.

Glashøjde

Glasset til gelænderet kan fåes i forskellige højder. Hvilke højder der er tilgængelige afhænger af de valg du har gjort tidligere.

Normalhøjde

Vi regner med at glasset skal have standarthøjde. Vi lader glasset begynde 45 mm over gulvet.

Fuld højde

Hvis man har valgt et gelænder uden overligger, kan man vælge at lade glasset stikke 50 mm op, udover gelænderets højde. Vi lader glasset begynde 45 mm over gulvet.

Klemfæste

Klemfæste i rustfrit stål

Vore rustfrie klemfæste er af stål AIS 316, hvilket betyder at det er syrefast rustfrit stål og kan anvendes i udendørs miljøer. De kan også anvendes indendørs.

Klemfæste i zink

Vore klemfæste i zink er fremmest tænk for anvendelse indendørs.

Fæste

Gelænderet kan placeres enten udenpå (på siden), eller ovenpå med fod.

Hvilket alternativ man bør vælge, er unikt til hver situation. Mange gange kan begge alternativer fungere lige godt.

Montering udenpå er et noget stabilere alternativ og tager ikke op overflade. Montering ovenpå kan være noget enklere. Hvis gelænderet ikke skal belastes i nogen større udstrækning, så bliver valget en smagssag.

Uanset valget for fæste, er det vigtigt at tænke på, at skruerne som man anvender ved montering, skal have et godt underlag at få træk i.

For fæste udenpå finder man målespecifikationer på holderen til vor måleskabelon.

Hjørne, ikke 90 grader

For at få en korrekt vinkel i hjørne der ikke er 90 grader, leveres stolperne til klemfæsten bare med hul på den ene side. Den anden side borer man selv hullerne, med medfølgende værktøj og instruktioner.

Faldsikring

En ekstra sikkerhed til dit glas, hvis gelænderet monteres i vindudsatte områder eller placeres hvor mennesker kan opholde sig under det.

Overligger

Her vælger du hvilket materiale overliggeren skal være af.

Træoverliggere

  • Eg er at foretrække indendørs, men det fungere også udendørs.
  • Teak/Jatoba/Sipo anvendes med fordel udendørs.

Eg-overliggeren leveres ubehandlet. Man kan selv give den olie, hvis man ønsker det.

Begyndelse

Gelænderet kan begynde fritstående, eller fæstes i væggen på forskellige måder. Det er altid side 1 der er begyndelsen. Hvis man bare har en side, har det ingen betydning om det den højre eller venstre side der er begyndelsen.

Fæste i væg

Hvis man vælger at fæste overliggeren i væggen, kan man få en noget stabilere gelænderkonstruktion.

Fæste i væg ved skråtag

I tilfælde af at gelænderet skal tilsluttes mod et skråloft, producerer vi et glas med tilpasset hjørne der følger loftets hældning og monteres med klemfæste i væggen. Det er den sidste sektion på gelænderet der tilpasses. Det er vigtigt at man angiver den korrekte vinkel for loftets hældning. Det er ikke muligt at vælge tilslutning ved skråloft, hvis man bare har en sektion på gelænderet.

Ved at angive ydervægshøjden (A) og frigangsmålet (C) udregner vi den loftsvinkel der bør være gældende for din situation. Kender man vinklen, er det nok at oplyse denne sammen med ydervægshøjden (A).

Tænk på at hvis du senere ændrer gelænderets højde, kan bestillingsmulighederne for fæste ved skråloft ændre sig.

Afslut

Gelænderet kan afsluttes fritstående eller fæstes i en væg på forskellige måder. Det er altid den sidste side (den med det højeste sidenummer) der er afslut. Har man bare en side, er det uden betydning om det er den højre eller venstre del der er afslut.

Fæste i væg

Hvis man vælger at fæste overliggere i væggen, kan man få en noget stabilere gelænderkonstruktion.

Fæste i væg ved skråvæg

I tilfælde af at gelænderet skal tilsluttes ved en skråvæg, producerer vi et glas med et tilpasset hjørne, der følger loftets hældning og monteres med klemfæste i væggen. Det er sidste sektionen på gelænderet der tilpasses. Det er vigtigt at man angiver den korrekte vinkel for skråloftet. Det er ikke muligt at vælge tilslutning ved en skråvæg, hvis man bare har en sektion på gelænderet.

Ved at angive ydervægshøjden (A) og frigangsmålet (C) udregner vi en loftsvinkel der bør gælde for din situation. Kender man vinklen, er det nok at angive den sammen med ydervægshøjden.

Tænk på at hvis du senere ændre gelænderets højde, kan bestillings mulighederne for fæste ved skråloft ændre sig.

Gelænderhøjde

Som udgangspunkt regner vi med at gelænderne skal være 1000 mm høje.

Gelænderets højde måles fra gulv til gelænderets overkant. Derfor kan selve gelænderkonstruktionen være højere ved montering udenpå.

Bygningsreglementet foreskriver at gelænderets højde skal være 1000 mm, når gelænderet skal anvendes som værn.

Tilbehør

Kompletere din bestilling med nogle af vore tilbehør, vælg et eller flere at lægge til din ordre.Mængden tilpasses udfra det beregnede forbrug til din ordre. Tilbehøret kræves ikke for monteringen.

 
Luk

Specifikation

Rustfrit gelænder


- --- kr
Prisen inkluderer moms & fragt

Variant:
Glas, Overligger
Glastype:
Lamelglas 8,76 mm, klart
Klemfæste:
Rustfrit materiale AISI 316 40x50 mm rundet
Fæste:
Montering ovenpå med fod
Underlag:
Træ
Overligger:
Rund rustfri, 42 mm
Begyndelsen:
Fritstående stolpe
Afslutning:
Fritstående stolpe
Gelænderhøjde:
1000 mm
Tilbehør:
Ingen tilbehør valgt
Miljø:
Udendørs
Luk

Tegninger & dokument

Her vises en, eller to, billeder af hvordan dit gelænder kan monteres, dette sker når mål & konstruktion angives.

  • PDF-filen vises når målene og konstruktionen er angivet.
Luk

Brugsklasse

Rækværket i dette prisforslag - med det aktuelle valg af gelænderhøjde, bredde på sektioner m.m. - tilhører brugsklasse ?.

Når du har angivet mål på gelænderet, vises den aktuelle brugsklasse.

Klasse ukendt

Ukendt brugsklasse

Brugsklassen giver dig en indikation på hvor gelænderet er eget til brug. Ikonet viser hvilken klasse gelænderet tilhører, og det opdateres efterhånden som du vælger design og detaljer.


Vores brugsklasser

Klasse A+

Et gelænder, der er klassificeret A+, opfylder kravene ved en faldhøjde på over 1 meter fra gulv- til jordniveau. Derfor er denne type gelændere velegnede til private boliger samt offentlige miljøer såsom kontorer, restauranter og butikker. Gelænderet klarer en belastning på mindst 1kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød.

Klasse A

Et gelænder, der er klassificeret som A, opfylder kravene ved en faldhøjde på over 1 meter fra gulv- til jordniveau og er derfor velegnet til anvendelse i alle typer boligmiljøer. Gelænderet klarer en belastning på mindst 0,5 kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød.

Klasse B

Gelændere i B-klassen er velegnede i miljøer, hvor der er en niveauforskel mellem 0-1 meter fra gulv til jord. Disse gelændere klarer en belastning på mindst 0,5 kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød.

Klasse C

Gelændere i C-klassen er velegnede til jordhøjde, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød.

Luk

Send som prisforslag

Angiv dine oplysninger, så sender vi dette produkt som et prisforslag til dig, via e-mail.

Prisforslag på flere produkter?

Du kan få et prisforslag der indeholder flere produkter, ved at lægge produkterne i indkøbsvognen et efter et. Derefter kan du skabe dit prisforslag fra kasse.

Luk

Gem eller hent


Angiv din e-mailadresse ovenfor

Med denne funktion kan du gemme de mål og valg du har angivet, for at kunne hente dem senere.

Informationen kan hentes fra computer, tablet eller mobiltelefon.


Vi lægger dine varer i indkøbsvognen…

Straks færdig...

- --- kr