Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Levering
  • Altid fragtfri levering
  • Individuelt tilpasset
emaerket
0 kr
inkl. moms & fragt
Du har ikke lagt noget i indkøbsvognen, endnu!
Klik på produkterne i menuen for at se vort udvalg
Vi tilbyder:
  • Høj kvalitet
  • Høj tilgængelighed
  • Kort produktionstid
  • Produkter der laves efter dine mål
  • Helt fragtfri levering

SE-3 SE-5 SE-10 CE

Alu Modern

Glasgelænder i et moderne design

Alu Modern er et minimalistisk glasgelænder i et moderne design. Det er designet, så det optimerer fordelene ved et glasgelænder; sikkerhed med uhindret udsigt til en god pris. I praksis betyder det mere glas og færre stolper.

Et glasgelænder med elegance og valgmuligheder

Alu Modern er mere end bare et glasgelænder. Arkitektur møder her indretning, elegance møder sikkerhed, og praksis møder æstetik. Som kunde har du mulighed for at påvirke designet.

Stolperne fås i standardfarverne natur (aluminium), hvid, sort, grå med struktur samt yderligere syv nuancer af grå. Du vælger selv, hvor højt gelænderet skal være (800-1100 mm), og hvorvidt du vil have det med eller uden en glasliste. Alle valg foretages direkte i vores designværktøj.

Ikke kun flot, men også helt sikkert

Vores glasgelænder leveres altid med sikkert, lamineret glas, der er 8,76 mm tykt og har slibede og polerede kanter. Lamineret glas består af to glasplader med en plastfilm imellem, hvilket betyder, at glassene hænger sammen, selv hvis en af pladerne skulle knække. Vælg mellem klart, opalt (frosted) eller gråtonet glas. Hvis du skal montere gelænderet i et miljø, hvor det udsættes for gentagne eksterne belastninger, kan du vælge et hærdet og lamineret glas.

Nå kan vi også tilby brakett som innfesting!Med brakettfeste muliggjør man en lav og friere innfestingshøyde. Brakkettfeste gjør det også enkelt å justere stolpehøyden.

Nemt at tilpasse og bestille i vores designværktøj

I værktøjet for design og bestilling indtaster du dine mål og vælger de ønskede detaljer. Du kan se glasgelænderet både i 3D og som skitse, så du kan være helt sikker på, hvordan resultatet bliver, inden du bestiller. Gemmer du dit gelænder, kan du altid logge ind igen og justere både mål og detaljevalg. Du kan også få tilbuddet sendt til din e-mailadresse, så du nemt kan sammenligne de forskellige gelændere eller diskutere dem med familien.

 Designværktøjet er nemt at anvende på både computere, tablets og smartphones.

Vedligeholdelsesfrit

Alu Modern er i princippet vedligeholdelsesfrit. Det eneste, du skal gøre, er at pudse glasset og tørre stolperne af fra tid til anden. Alle vore råd for vedligehold finder du her!

Montering

Dette aluminiumsgelænder er relativt nemt at montere, og vi vedlægger alt, hvad du behøver i form af skruer, bits m.m. Kig på måltabellerne for information om, hvor stolperne skal placeres i hjørnerne og ved afslutningen. Når du har bestilt dit gelænder, får du også monteringstips i både tekst og film, der dækker alle trin i monteringen.

CE-certificeret gelænder

Vi CE-mærker vores aluminiumsgelænder, hvilket indebærer, at vi opfylder kravene i den europæiske standard EN 1090-1. Mere information om CE-certificeringen.

Inspiration

Billeder fra vore kunder, i forskellige miljøer og med forskellige designvalg

Teknisk information

Teknisk information

CE-mærkede stolper

Stolperne er testet med montering ovenpå og udenpå, på træunderlag, og kan holde en last på 1,0 kN/m.

Firkantede 50x50 mm

Stolper i aluminium er af aluminiumprofiler der er kvadratiske 50x50 mm.

Lagtykkelse anodisering 20 µm

Vore aluminiumprofiler er anodiserede, det er det samme princip man anvender sig af til masten på en sejlbåd. Dette sørger for en kvalitet der er meget modstandsdygtig mod vind og vejr.

Godstykkelse 2,5 mm

8,76 mm lamelglas

To glasplader på hver 4 mm med plastfolie imellem. Hvis glasset skulle gå i stykker, så sidder det stadig sammen med hjælp af plastfolien og er dermed stadig en del. Glasset har slebne og polerede kanter.

8,76 mm hærdet lamelglas

Samme opbygning som vort almindelige lamelglas, men med to hærdede glasplader istedet. Dette glas anbefaler vi til miljøer hvor gelænderet kan udsættes for gentagende ydre belastning. Med slebne og polerede kanter.

Glasvalg (farve)

Når du designer dit gelænder, så vælger du også hvilken typ af glas du vil ha. Klart glas, gråt glas eller opalglas (matteret folie mellem glaspladerne, der hindrer indsyn)

Aluminiums glasliste

U-formet profil i aluminium 14x12 mm, denne fæstes ovenpå glasset med silikonelim. Lagtykkelse 20 µ.

Symmetriske sektioner

Når du angiver dine mål i vort designværktøj, så angiver du alltid kantmålene på pladsen hvor du skal have gelænderet. Vor konfiguration af gelænderet gør derefter de ændringer der kræves. Til dit gelænder tilpasser vi derefter målene på sektionerne, så at hver sektion på en side blir lige lange. Vi tilpasser altså gelænderet efter dine mål og ikke tværtimod.

Valgmuligheder for højde

I vort designværktøj vælger du højden på dit gelænder, 800-1100 mm. Beregnet fra gulv til gelænderets overkant. 1000 mm er anbefalingerne ifølge Bygningsreglementet.

Millimetertilpasset

Når du angiver dine mål, vil vi at du gør det på millimeteren. Vi laver dit gelænder på millimeteren, for at det skal passe eksakt til pladsen det skal placeres på.

Komplette byggesæt

Alt indgår i din bestilling af dit gelænder. Inklusiv glas.

Alt medfølger til din ordre

I din ordre fra os medfølger alt du behøver for at montere dit produkt. Udover stolper, glas og overligger, så indgår også alle skruer, bots og bor samt eventuelle specialværktøj. Har du en skruemaskine, tommestok og et vatterpas så behøver du egentlig ikke mere.

Fæste ovenpå

Foden fæstes med 4 skruer i gulvet.

Fæste udenpå

Stolpen fæstes med 2 skruer på siden, direkte mod underlaget.

Forskellige fæstehøjder

Hvis man vælger montering udenpå, så får man også mulighed for at vælge højde for fæstedelen. Man kan vælge at lade stolpen have en fæstedel der er 350 mm, 250 mm, 195 mm eller 145 mm. Har man mulighed, så kan man med fordel vælge et af de større mål. Fæstehøjden kan påvirke antallet sektioner per side.

Skruer til montering i træ

Vælger du fastgørelse i træunderlag, medfølger der skruer til dette. Skruen er fremstillet af hærdet stål med CorrSeal-overfladebehandling til brug udendørs. Skruen har et fræsespor tættest på stammen og et på spidsen. Dette betyder et meget lavt iskruningsmoment i hårdere træmaterialer samt minimering af sprækkedannelse. .

Skrue for fæste i beton

Vælger du fatsgørelse i betonunderlag, medfølger der skruer til dette. Skruen er fremstillet af hærdet stål med Corrseal-behandling til udendørs brug - Korrosionsklasse C4. Godkendt til grundmateriale: Sprækket beton - Usprækket beton - Betonelementer.
 Også egnet til: Massiv teglsten - Hullet teglsten - Massive kalksten, sandsten – Natursten.

Aluminiumsdetaljer

Stolper eller øvrige detaljer i aluminium behøver minimalt med vedligehold. Hvis der opstår pletter, er det som oftest nok at bruge et mildt rengøringsmiddel, vand og en blød klud. Brug ikke produkter med skurende genskaber, syre eller alkaliske midler.

Glas

Rengør glassenes overflade med pudsemiddel, til vinduer og spejle, med en blød klud. Ved mere genstridige pletter kan man bruge husholdningssprit. Derefter rengøres glasset med pudsemiddel. Brug ikke produkter med skurende egenskaber på glas.

Når du bygger dit rækværk, giver brugsklassen (A+, A, B eller C) en indikation på hvor gelænderet er egnet til brug. Klasserne er baseret på gældende bygningsregler og vores egne produkttest, og de tager højde for de valg du har taget om gelænderhøjde, sektionsbredde, detaljer mv. Du skal se klassen som en anbefaling til hjælpe dig med at tage det rigtige valg.

Klasse A+

Et gelænder, der er klassificeret A+, opfylder kravene ved en faldhøjde på over 1 meter fra gulv- til jordniveau. Derfor er denne type gelændere velegnede til private boliger samt offentlige miljøer såsom kontorer, restauranter og butikker. Gelænderet klarer en belastning på mindst 1kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød.

Klasse A

Et gelænder, der er klassificeret som A, opfylder kravene ved en faldhøjde på over 1 meter fra gulv- til jordniveau og er derfor velegnet til anvendelse i alle typer boligmiljøer. Gelænderet klarer en belastning på mindst 0,5 kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød

Klasse B

Gelændere i B-klassen er velegnede i miljøer, hvor der er en niveauforskel mellem 0-1 meter fra gulv til jord. Disse gelændere klarer en belastning på mindst 0,5 kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød.

Klasse C

Et C-klassificeret gelænder er velegnede til montering hvor der ikke er niveauforskel (jordhøjde). Hvis du som kund foretager ændringer af gelænderet der afviger fra vores standard kan gelænderet C-klasses. C-klasse betyder at den valgte konfiguration ikke er blevet testet.

Luk

Vælg leveringsland

Priserne, på de varer du har i din indkøbsvogn, vil blive ændret hvis du ændrer land.

Levering: