Corners not 90 Side definition Num sides definition Num sections definition Inner corner Outer corner Windbreaker alu number of sections windbreaker alu start left windbreaker alu start offset Windbreaker rf number of sections windbreaker rf start left windbreaker rf start offset BcUk BcA+ BcA BcB BcC rbu_rail_color-nt rbu_rail_color-ral_9005 rbu_rail_color-gris_900_sable rbu_rail_color-ral_9010 rbu_rail_color-ral rbu_rail_extras-nanoglas rbu_rail_extras-nanometal rbu_rail_height-800 rbu_rail_height-900 rbu_rail_height-1000 rbu_rail_height-1100 rbu_variant-glas_handrail rbu_variant-glas_no_handrail rbu_glas_options_clamps-kfzn4050plr rbu_glas_options_clamps-kfzn4545plfk rbu_glas_options_type-gll876gr rbu_glas_options_type-gll876gkl rbu_glas_options_type-gll876gop rbu_glas_options_type-gllvc rbu_placement-rbu_placement_height rbu_placement-side_simple rbu_placement-top_foot glas_handrail-rbu_glas_options_height-lower glas_handrail-rbu_rail_start-pole_standalone glas_handrail-rbu_rail_start-pole_wall_mount glas_handrail-rbu_rail_start-wall_mount_roof glas_handrail-rbu_rail_start-wall_mount glas_no_handrail-rbu_glas_options_height-higher glas_no_handrail-rbu_rail_start-pole_standalone glas_no_handrail-rbu_rail_start-wall_mount_roof glas_no_handrail-rbu_rail_start-wall_mount rbu_rail_handle-olalu5050 rbu_rail_handle-olekprf2 rbu_rail_handle-oljaprf1 rbu_rail_handle-oljaprf2 glas_handrail-rbu_rail_ending-pole_standalone glas_handrail-rbu_rail_ending-pole_wall_mount glas_handrail-rbu_rail_ending-wall_mount glas_handrail-rbu_rail_ending-wall_mount_roof glas_no_handrail-rbu_rail_ending-pole_standalone glas_no_handrail-rbu_rail_ending-pole_wall_mount glas_no_handrail-rbu_rail_ending-wall_mount glas_no_handrail-rbu_rail_ending-wall_mount_roof glas_handrail-rbu_glas_options_height-normal glas_no_handrail-rbu_glas_options_height-normal rbu_glas_options_clamps-kfrf4050plr rbu_glas_options_clamps-kfrf4545plfk rbu_placement-rbu_placement_height-350 rbu_placement-rbu_placement_height-250 rbu_placement-rbu_placement_height-195 rbu_placement-rbu_placement_height-145 rbu_windbreaker-0 rbu_windbreaker-1600 rbu_windbreaker-1800
bent-arrow-double-right bent-arrow-left bent-arrow-right

Design dit aluminiums gelænder

Begynd med at angive dine mål! Derefter ser du hvordan prisen påvirkes, for hvert valg du tager!

Sådan bestiller du!

Mulige valg

Din pris vises når du har angivet mål

Produktionstid & hvordan dine valg påvirker prisen

?

Glas, Overligger ?

Glas, Overligger ?

Lamelglas 8,76 mm, klart ?

Flere alternativer


Normalhøjde ?

Zink, lakeret, 45x45 mm firkantet ?

Montering udenpå ?


Faldsikring?

Underlag?


Vælg ønsket højde for fæste

Naturelokseret (sølvgrå) ?

Firkantet Aluminium, 50x50 mm ?

Fritstående stolpe ?

Fritstående stolpe ?

1000 mm ?

Tilsluttet ?

Nej ?

Når du har angivet dine mål, kan du foretage indstillinger for vindafskærmningens placering.

?

Luk

Hjælpeinformation

Her vises hjælpeinformation relateret til de valg du gør.

Variant

Med overligger

Hvis man skal belaste gelænderet eller anvende det som støtte, skal man vælge en overligger.

Uden overligger

Skal gelænderet ikke belastes, men mere anvendes som afskærmning, fortrækkes alternativet uden overligger.

Glastype

Samtlige af vore glas opfylder Bygningsreglementets bestemmelser for glasgelændere.

Lamelglas 8,76 mm

Lamineret glas består af to glasplader med plastfolie imellem. Ved dette tilfælde er hver glasplade 4 mm tyk og plasten er 0,76 mm tyk. Fordelen med lamineret glas er at glasset ikke deler sig ved skade, det holder stadig sammen.

Lamineret glas går normalt under betegnelsen sikkerhedsglas, det er den type glas der fx. anvendes til en bils forrude.

Klart glas

I klart lamineret glas er plastfolien mellem glaspladerne klar og glasset bliver gennemsigtigt.

Opalglas

I opalglas er plastfolien hvidagtig. Dette gør at man ikke kan se tydeligt igennem den, dette giver afskærmning. Opal kaldes også for matteret.

Gråt glas

Vort grå glas er gråfarvede glasplader, med klar plastfolie imellem. Glasset giver et tonet indtryk og man får en form for afskærmning.

Glashøjde

Glasset til gelænderet kan fåes i forskellige højder. Hvilke højder der er tilgængelige afhænger af de valg du har gjort tidligere.

Normalhøjde

Vi regner med at glasset skal have standarthøjde. Vi lader glasset begynde 45 mm over gulvet.

Fuld højde

Hvis man har valgt et gelænder uden overligger, kan man vælge at lade glasset stikke 50 mm op, udover gelænderets højde. Vi lader glasset begynde 45 mm over gulvet.

Lavere

Hvis man har valgt et gelænder med overligger, kan man vælge et lavere glas. Vi lader glasset begynde 45 mm over gulvet. I ovenkanten mindsker vi højden, så åbningen mellem overligger og glas bliver 230 mm. Dette mål holder sig indenfor de normer der findes for mellemrum, så man ikke kan sidde fast.

Klemfæste

Klemfæste i rustfrit stål

Vore rustfrie klemfæste er af stål AIS 316, hvilket betyder at det er syrefast rustfrit stål og kan anvendes i udendørs miljøer. De kan også anvendes indendørs.

Klemfæste i zink

Vore klemfæste i zink pulverlakeres og kan anvendes både indendørs og udendørs.

Fæste

Gelænderet kan placeres enten udenpå (på siden), eller ovenpå med fod.

Hvilket alternativ man bør vælge, er unikt til hver situation. Mange gange kan begge alternativer fungere lige godt.

Montering udenpå er et noget stabilere alternativ og tager ikke op overflade. Montering ovenpå kan være noget enklere. Hvis gelænderet ikke skal belastes i nogen større udstrækning, så bliver valget en smagssag.

Uanset valget for fæste, er det vigtigt at tænke på, at skruerne som man anvender ved montering, skal have et godt underlag at få træk i.

Specifikation på hulafstand etc. finder man i vore måleskabeloner: Skabelon: Ovenpå med fod (pdf) - Skabelon: Udenpå (pdf)

Højde på fæste

Hvis man vælger montering udenpå, får man også mulighed for at vælge højden på fæstet. Man kan lade stolpen stikke ned 350 mm, 250 mm, 195 mm eller 145 mm. Har man muligheden, er et større mål at foretrække.

Faldsikring

En ekstra sikkerhed til dit glas, hvis gelænderet monteres i vindudsatte områder eller placeres hvor mennesker kan opholde sig under det.

Farve

Udover at levere gelænderet som naturelokseret (sølv), tilbyder vi muligheden for at få gelænderet pulverlakeret i tre standardfaver:

  • Grå med struktur
  • Sort
  • Hvid

Ønsker du en specifik farve fra RAL-systemet, så anbefaler vi at du kigger på vort Alu Color.

Farver på computerens skærm

Billederne ser vises ved vore standartfarver kan afvige fra virkligheden, dette på grund af skærmens indstillinger.

Hvis man vælger en overligger i aluminium, leveres denne i samme farve som stolperne.

Overligger

Her vælger du hvilket materiale overliggeren skal være af.

Træoverliggere

  • Eg er at foretrække indendørs, men det fungere også udendørs.
  • Teak/Jatoba/Sipo anvendes med fordel udendørs.

Eg-overliggeren leveres ubehandlet. Man kan selv give den olie, hvis man ønsker det.

At tænke på:

Ved eventuelle hjørner på gelænder, skal man selv gere overliggerne. Dette for at sikre at samlingen bliver helt eksakt. Både træ og aluminium kan man enkelt save med en normal cirkelsav.

I de tillælde hvor man vælger overligger i aluminium, og hjørnet er 90 grader, behøver man ikke save eller gere.

Begyndelse

Gelænderet kan begynde fritstående, eller fæstes i væggen på forskellige måder. Det er altid side 1 der er begyndelsen. Hvis man bare har en side, har det ingen betydning om det den højre eller venstre side der er begyndelsen.

Fæste i væg

Hvis man vælger at fæste overliggeren i væggen, kan man få en noget stabilere gelænderkonstruktion.

Fæste i væg ved skråtag

I tilfælde af at gelænderet skal tilsluttes mod et skråloft, producerer vi et glas med tilpasset hjørne der følger loftets hældning og monteres med klemfæste i væggen. Det er den sidste sektion på gelænderet der tilpasses. Det er vigtigt at man angiver den korrekte vinkel for loftets hældning. Det er ikke muligt at vælge tilslutning ved skråloft, hvis man bare har en sektion på gelænderet.

Ved at angive ydervægshøjden (A) og frigangsmålet (C) udregner vi den loftsvinkel der bør være gældende for din situation. Kender man vinklen, er det nok at oplyse denne sammen med ydervægshøjden (A).

Tænk på at hvis du senere ændrer gelænderets højde, kan bestillingsmulighederne for fæste ved skråloft ændre sig.

Afslut

Gelænderet kan afsluttes fritstående eller fæstes i en væg på forskellige måder. Det er altid den sidste side (den med det højeste sidenummer) der er afslut. Har man bare en side, er det uden betydning om det er den højre eller venstre del der er afslut.

Fæste i væg

Hvis man vælger at fæste overliggere i væggen, kan man få en noget stabilere gelænderkonstruktion.

Fæste i væg ved skråvæg

I tilfælde af at gelænderet skal tilsluttes ved en skråvæg, producerer vi et glas med et tilpasset hjørne, der følger loftets hældning og monteres med klemfæste i væggen. Det er sidste sektionen på gelænderet der tilpasses. Det er vigtigt at man angiver den korrekte vinkel for skråloftet. Det er ikke muligt at vælge tilslutning ved en skråvæg, hvis man bare har en sektion på gelænderet.

Ved at angive ydervægshøjden (A) og frigangsmålet (C) udregner vi en loftsvinkel der bør gælde for din situation. Kender man vinklen, er det nok at angive den sammen med ydervægshøjden.

Tænk på at hvis du senere ændre gelænderets højde, kan bestillings mulighederne for fæste ved skråloft ændre sig.

Gelænderhøjde

Som udgangspunkt regner vi med at gelænderne skal være 1000 mm høje.

Gelænderets højde måles fra gulv til gelænderets overkant. Derfor kan selve gelænderkonstruktionen være højere ved montering udenpå.

Bygningsreglementet foreskriver at gelænderets højde skal være 1000 mm, når gelænderet skal anvendes som værn.

Vindbeskyttelse

Vælg om vindbeskyttelsen skal være 1600 eller 1800 millimeter høj. Vindbeskyttelsens højde beregnes fra underlaget til glasskivens overkant. Ved montering udenpå kan vindbeskyttelsens konstruktion således være højere. Glasset er hærdet lamineret og 8,76 millimeter tykt. Det begynder 45 millimeter over underlaget og slutter ved samme højde som stolperne.

Vælg de sider som skal have vindbeskyttelse:

Vælg de sider på dit gelænder hvor vindbeskyttelsen skal placeres. En ny side begynder når gelænderet ændrer retning.

Illustrationen ovenover viser et gelænder med seks sider.

Antal sektioner med vinduesbeskyttelse:

Vælg hvor mange sektioner med vindbeskyttelse du vil have på den valgte side. I drop down-menuen vises det maksimale antal sektioner med vindbeskyttelse der kan være på siden baseret på de mål, du har angivet. Eftersom sektionerne med vindbeskyttelse har et fast CC-mål på 800 millimeter, kan der i visse tilfælde også kræves en eller flere sektioner med glasgelænder for at fylde hele sidelængden.

Kun vindbeskyttelse

 

Kombineret med glasgelænder

 

Placering af vindbeskyttelsen:

Vælg hvor vindbeskyttelsessektionerne skal begynde på den valgte side. Afhængigt af hvor mange sider dit gelænder har, kan du vælge at placere vindbeskyttelsessektionerne i begyndelsen af gelænderet, mod side 1, 2, 3 osv. eller ved gelænderets afslutning.
Hvis du ønsker, at vindbeskyttelsen skal begynde lidt inde på siden, skal du klikke i feltet med “Juster placeringen af vindbeskyttelsen”. Her angiver du afstanden i millimeter fra højre eller venstre kant af hver side. OBS! Den mindste afstand målt fra kanten til midten (CC) for vindbeskyttelsesstolpen er 450 millimeter.

Tilbehør

Kompletere din bestilling med nogle af vore tilbehør, vælg et eller flere at lægge til din ordre.Mængden tilpasses udfra det beregnede forbrug til din ordre. Tilbehøret kræves ikke for monteringen.

 
Luk

Specifikation

Aluminiums gelænder


- --- kr
Prisen inkluderer moms & fragt
Vi tilbyder flere betalingsmuligheder

Variant:
Glas, Overligger
Glastype:
Lamelglas 8,76 mm, klart
Glashøjde:
Normalhøjde
Klemfæste:
Zink, lakeret, 45x45 mm firkantet
Fæste:
Montering udenpå
Højde for fæste:
250 mm
Faldsikring:
Nej
Underlag:
Træ
Farve:
Naturelokseret (sølvgrå)
Overligger:
Firkantet Aluminium, 50x50 mm
Begyndelsen:
Fritstående stolpe
Afslutning:
Fritstående stolpe
Gelænderhøjde:
1000 mm
Tilbehør:
Luk

Tegninger & dokument

Her vises en, eller to, billeder af hvordan dit gelænder kan monteres, dette sker når mål & konstruktion angives.

  • PDF-filen vises når målene og konstruktionen er angivet.
Luk

Brugsklasse

Rækværket i dette prisforslag - med det aktuelle valg af gelænderhøjde, bredde på sektioner m.m. - tilhører brugsklasse ?.

Når du har angivet mål på gelænderet, vises den aktuelle brugsklasse.

Klasse ukendt

Ukendt brugsklasse

Brugsklassen giver dig en indikation på hvor gelænderet er eget til brug. Ikonet viser hvilken klasse gelænderet tilhører, og det opdateres efterhånden som du vælger design og detaljer.


Vores brugsklasser

Klasse A+

Et gelænder, der er klassificeret A+, opfylder kravene ved en faldhøjde på over 1 meter fra gulv- til jordniveau. Derfor er denne type gelændere velegnede til private boliger samt offentlige miljøer såsom kontorer, restauranter og butikker. Gelænderet klarer en belastning på mindst 1kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød.

Klasse A

Et gelænder, der er klassificeret som A, opfylder kravene ved en faldhøjde på over 1 meter fra gulv- til jordniveau og er derfor velegnet til anvendelse i alle typer boligmiljøer. Gelænderet klarer en belastning på mindst 0,5 kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød.

Klasse B

Gelændere i B-klassen er velegnede i miljøer, hvor der er en niveauforskel mellem 0-1 meter fra gulv til jord. Disse gelændere klarer en belastning på mindst 0,5 kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød.

Klasse C

Gelændere i C-klassen er velegnede til jordhøjde, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød.

Luk

Send som prisforslag

Angiv dine oplysninger, så sender vi dette produkt som et prisforslag til dig, via e-mail.

Prisforslag på flere produkter?

Du kan få et prisforslag der indeholder flere produkter, ved at lægge produkterne i indkøbsvognen et efter et. Derefter kan du skabe dit prisforslag fra kasse.





Luk

Gem eller hent


Angiv din e-mailadresse ovenfor

Med denne funktion kan du gemme de mål og valg du har angivet, for at kunne hente dem senere.

Informationen kan hentes fra computer, tablet eller mobiltelefon.


Vi lægger dine varer i indkøbsvognen…

Straks færdig...

- --- kr