Alu Color Alu Classic
 • Altid fragtfri levering
 • Individuelt tilpasset
emaerket
0 kr
inkl. moms & fragt
Du har ikke lagt noget i indkøbsvognen, endnu!
Klik på produkterne i menuen for at se vort udvalg
Vi tilbyder:
 • Høj kvalitet
 • Høj tilgængelighed
 • Kort produktionstid
 • Produkter der laves efter dine mål
 • Helt fragtfri levering

Glasgelændere & håndlister indendørs – bliv inspireret af vores kunder!

10 december, 2018

I takt med at vinteren nærmer sig, ser vi, at stadig flere af vores kunder går i gang med indendørsprojekter, og der er ingen tvivl om, at et indendørs glasgelænder kan give boligen et mærkbart løft – og ikke kun i forhold til udseendet. At have et gelænder ved en trappe eller niveauforskelle er vigtigt, så man undgår fald, og det gør gelænderet til en investering i hjemmets sikkerhed.

Det er dog først og fremmest den elegante og stilrene følelse, som får mange til at vælge et glasgelænder. Det kan få et rum til at se større ud eller en smal trappe til at se bredere ud.

Et andet populært produkt lige nu er håndlister. Trapper og indendørs trappegelændere er et projekt, som mange giver sig i kast med hen over vinteren, og med en ny håndliste får man både en smartere og mere sikker trappe.

Vi imponeres hele tiden af vores kunders store kreativitet, og de er altid meget søde til at dele deres resultater, så lad dig inspirere! Måske bliver et nyt glasgelænder eller en ny håndliste til trappen dit næste indendørsprojekt? På vores produktside kan du se alle vores gelændere og håndlister.

Rustfrit gelænder til biografrum Rustfrit gelænder til biografrum

Biografen? Nej, faktisk ikke! En norsk kunde har bygget sit helt eget biografrum og har her benyttet et af vores rustfrie glasgelændere. Wow!

Stolpefrit gelænder ved trappeopgang indendørs Stolpefrit gelænder ved trappeopgang indendørs

Hvilket rum! Vores danske kunde har skabt plads, ved at vælge et stolpefrit glasgelænder til trappen.

Stolpefrit glasgelænder indendørs

Et stolpefrit glasgelænder, som skaber en elegant og åben fornemmelse mellem to etager, hos vores tyske kunde.

Håndliste eg indendørs

Til en lidt stejlere trappe uden trappegelænder kan det være nødvendigt med en håndliste. Her har en dansk kunde kombineret vores håndliste i eg og et rustfrit gelænder med overliggere i eg. Smart!

Håndliste indendørs rustfrit stål

Blåt er flot! Denne væg giver os lyst til at løbe direkte ned til farvehandleren. Den stilrene håndliste i rustfrit stål virker som det helt rigtige i dette rum.

Tag et nærmere kig på vores glasgelændere og håndlister >

P.S. Alle vores produkter kan selvfølgelig anvendes både indendørs og udendørs.


Gelænderbutikken bygger et større anlæg!

10 december, 2018

Den 20. september 2018 blev det første spadestik taget til Gelænderbutikkens nye anlæg!

Med et stadigt voksende antal bestillinger af glasgelændere og håndlister samt en voksende organisation er vores nuværende lokaler blevet for små. Virksomhedens ledelse har arbejdet hårdt for at finde det bedste alternativ, og resultatet blev en udvidelse af en bygning, som kun ligger et stenkast fra vores nuværende lokaler i udkanten af Ängelholm i Skåne.

Gelænderbutikkens grundlæggere Andreas Wedberg og André Svensson var glade og spændte, da de tog det første spadestik for at markere begyndelsen på dette vigtige skridt for virksomheden.

Andreas och André tar första spadtaget till nya lokalerna
På billedet flankeres Andreas og André af Linda Leeman fra Leeman & Olsson, som ejer grunden, samt arbejdsleder Martin Dahlberg fra Leeman Entreprenad, som står for byggeprojektet.

André, som også er intern projektleder for byggeriet, fortæller om de nye muligheder, som åbner sig i forbindelse med det nye anlæg:

 • Vi mangler virkelig plads lige nu, både på kontoret og i produktionen, hvilket gør mange trin i produktionen besværlige og ineffektive. Når vi får mere plads, kommer hvert trin i til at forløbe meget nemmere! Vi kan også evaluere alle rutinerne endnu bedre samt investere i nye maskiner, som automatiserer håndteringen af både glas og stolper.

Og Andreas, som er ansvarlig for virksomhedsudviklingen, uddyber:

 • Gelænderbutikken får de forudsætinger, som vi behøver, så vi kan udvikle os med en større volumen, mere personale og flere produkter. Det første spadestik føles spændende. Nu er vi virkelig på vej mod næste trin i virksomhedens udvikling.

Byggeprojektet kommer til at tage cirka et år, så vi flytter ind i efteråret 2019. Vi er allerede meget spændte!

Her ser du billeder af flere af vores ansatte, som tog chancen og satte gang med byggeriet:

Räckesbutikens anställda tar första spadtaget till nya lokalerna!

Verksamhetschef Jonas gräver för nya anläggningen!

Många spadtag togs idag när Räckesbutiken firade byggstart för nya lokalerna!

Læs mere om Gelænderbutikken >


Den nye klassificering af gelændere hjælper dig med at tage det rigtige valg

10 december, 2018

Gelænderbutikken har udviklet brugsklasser (A, B og C), som viser dig, hvad dit valgte gelænder kan anvendes til. Vi har her taget udgangspunkt i gældende byggeregler og vores egne produkttester, når vi har skullet definere klasserne. Det gør det nemt og trygt at følge anbefalingerne.

Räckesbutikens bruksklasser

Når du har indtastet dine mål i bestillingsværktøjet, finder du et ikon under 3D-billedet, som viser, hvilken klasse gelænderet tilhører. Det opdateres, i takt med at du vælger design og detaljer, eftersom klassen blandt andet påvirkes af gelænderets højde og sektionsbredde.

Uanset om du vælger at få et prisforslag, eller om du bestiller direkte, ser du også klassen i prisforslaget eller i den ordrebekræftelse, du modtager fra os.

Læs gerne definitionen af alle brugsklasserne, og har du spørgsmål, skal du endelig kontakte os.

Vil du prøve at designe et gelænder, og vil du gerne vide, hvilken klassificering det får? Gå til produktoversigten, vælg produkt* og tryk på knappen ”Bestil nu”.

*Det er kun komplette gelænder, som får en brugsklasse, ikke glasplader eller håndlister.


Vedligeholdelse af gelænder – nødvendigt, men også enkelt!

10 december, 2018

Mange anskaffer sig et glasgelænder, så man kan se det, der er på den anden side, og ikke selve gelænderet. Men ville det ikke være ærgerligt, hvis øjet faldt på pletter på glasset eller rust på stolperne i stedet for på den flotte udsigt? Det er heldigvis let at undgå!

På vores hjemmeside finder du detaljerede instruktioner, der viser, hvordan du vedligeholder alle dele af dit gelænder.

5 hurtige tips til vedligeholdelse af glasgelænder

 • Glaspladerne pudser du blot med almindeligt rengøringsmiddel til vinduer, alt efter behov.
 • Uanset hvilket materiale du har valgt til stolper og overliggere, kan du tørre dem af med en blød klud, lunkent vand og et mildt rengøringsmiddel.
 • Anvend ikke produkter med slibemiddel på nogen af delene.
 • Rustfrie dele kræver, på trods af navnet, vedligeholdelse for ikke at ruste. Rengør 1-3 gange om året, eller oftere, hvis du bor tæt ved havet.
 • Har du overliggere eller stolper i træ, bør du imprægnere dem med træolie eller lignende, hvis gelænderet står udendørs. Gør det regelmæssigt, alt afhængigt af hvor udsat gelænderet er med hensyn til vind og vejr.

Hvilket materiale kræver mindst vedligeholdelse?

Det har du nok allerede gættet! Et gelænder helt i træ kræver regelmæssigt olie, lak eller maling, for at det skal holde sig flot. Et glasgelænder derimod har en betydeligt længere levetid og kræver kun rengøring med jævne mellemrum, for at det skal se nyt ud år efter år. Er du på jagt efter et gelænder, som i princippet er vedligeholdelsesfrit, skal du vælge et stolpefrit gelænder.

Når du køber et glasgelænder fra Gelænderbutikken, kan du vælge produkter, som modvirker, at snavs samler sig på overfladerne. Det letter vedligeholdelsen.

Har du spørgsmål til, hvordan du skal tage hånd om dit gelænder, er det bare at kontakte os, så hjælper vi dig!

Her finder du alle vores gelændere og håndlister >


Vores kunders flotteste glasgelændere fra Gelænderbutikken

8 marts, 2018

Vores kunder har stil – det er der ingen tvivl om! Vi modtager ofte billeder af vores glasgelændere, når de er monterede og klar, og resultaterne er imponerende. Et glasgelænder er vel bare et glasgelænder, kan man måske tænke, men i de rigtige omgivelser med det rigtige designvalg kan det give boligen et løft – både indendørs og udendørs. Tjek blot disse udvalgte favoritter fra sidste år.

Stolpefrit gelænder med overliggere i eg

Stolpfritt räcke vid trapphål inne

Her har en dansk kunde skabt et elegant og åbent rum ved at vælge et glasgelænder til trappenedgangen. Thumbs up fra os!

Læs mere om vores stolpefrie gelænder!

Sort aluminiumsgelænder til altan i to plan

Glasräcke med svarta stolpar

Denne svenske kunde er gået all-in og har monteret glasgelænder på altanen i to etager. Men igen; har man naturen så tæt på, vil man jo også gerne kunne se den! Her får du et billede fra en anden vinkel:

Altanräcke i glas med svarta aluminiumstolpar

Læs mere om vores aluminiumsgelænder!

 

Rustfrit gelænder med frosted (opal) og klart glas

Rostfritt räcke med frostat och klart glas

I dette danske hus ønskede kunden et begrænset indsyn på den ene side af altanen samt et frit udsyn på den anden. Intet problem – det blev en kombination af frostet glas og klart glas. Smart!

Glasräcke med stolpar i rostfritt stål

Læs mere om vores rustfrie gelænder!

Rustfrit gelænder ved trappeopgang

Rostfritt glasräcke - före- och efterbilder

Her har en svensk kunde dokumenteret renoveringen af sin overetage. Hvilken forskel! Glasgelænderet blev selvfølgelig prikken over i’et 🙂

Læs mere om vores rustfrie gelænder!

 

Glas og klemfæste til kundens egne stolper

Maximal utsikt med altanräcke i glas

Glasräcke med trästolpar

Med denne udsigt føles et glasgelænder som det eneste rigtige valg! Vores norske kunde havde stolper og overliggere i træ og supplerede med glasplader og hvide klemfæste fra Gelænderbutikken. Flot!

Læs mere om vores glas og klemfæste!

Føler du dig inspireret og ivrig efter at pifte dit eget inde- eller udemiljø op? Vi tilbyder glasgelændere i aluminium, rustfrit stål og uden stolper samt håndlister. I vores designværktøj ser du prisen, så snart du indtaster dine mål, og det hele er inkluderet – selv fragten.

Til produktoversigten

 


Vi lancerer nu farvevalg til skinnen, der anvendes til et stolpefrit glasgelænder!

19 februar, 2018

Det har længe været muligt at designe dit aluminiumsgelænder i den ønskede farve, når du bestiller vores produkt Alu Color. I RAL-systemets brede farvespektrum vælger du farve på en eller flere dele af gelænderet. Nu har vi også introduceret dette koncept til vores stolpefrie gelænder.

Vælg blandt mere end 200 farver

Du kan vælge at lakere skinnen til dit stolpefrie glasgelænder i den ønskede RAL-farve. Vælger du derudover en overligger i aluminium, lakeres den i samme farve.

Dette produkt passer til dig, som stiller høje krav til æstetikken. Når du matcher vores eksklusive stolpefrie gelænder med detaljer på huset, såsom vinduer og døre, skaber du et unikt udtryk i din bolig. Vil du matche med andre farver, skal du blot vide, hvilken RAL-farve du ønsker. Herefter indtaster du koden i vores konfigurator.

 

stolpfritt glasräcke från Räckesbutiken


Gelænderbutikken – nu også i Østrig

10 november, 2017

Vi hos Gelænderbutikken har i flere år solgt gelænderprodukter til de nordiske markeder i Danmark, Sverige, Norge og Finland. For præcis et år siden, i november 2014, åbnede vi for salg til det tyske marked. Efter et års arbejde i Tyskland, har vi bemærket en øget efterspørgsel fra kunder i nabolandene.

Personlig service

Efter forespørgsler fra Østrig, har vi nu åbnet vor Østrigske side. Via www.gelaenderladen.at får de østrigske kunder mulighed for let og anvendervenligt at lægge sin bestilling.


Høj værdien på din bolig – forny altanen

31 marts, 2016

Når man står frem for et salg af sin bolig, er der mange der renoverer og istandsætter – men kan det betale sig?

Man ønsker selvfølgelig at gøre boligen så attraktiv som mulig for at få mange potientielle købere, men visse investeringer er direkte dårlige og kan ikke betale sig. Derimod findes der også forbedringer der giver gevinst ved efterfølgende boligsalg, visse giver dig en fordobling af dine investerede penge.

Fordobling af din investering

En af de mest lønsomme renoveringer man kan gøre, er at renovere sin altan. Man kan øge værdien af de investerede penge med så meget som op til 200%. Der er selvfølgelig mange faktorer der er med til at afgøre resultatet, geografi og boligens adresse er oftest det der går først. Ved renovering af netop altanen er placeringen og udførsel vigtig. En godt planlagt, stor altan vendt mod syd og med en udsigt, er mere attraktiv end en lille balkon ind mod en baggård. Dog kan man have i tankerne, at selv den lille balkon kan blive attraktiv med den rette istandsættelse.

Ifølge en undersøgelse foretaget hos mæglerkæden Realmæglerne kan en renovering af en alten i sydvendt retning og med udsigt give det dobbelte tilbage. En mindre nordvendt altan med udsigt til en baggård, kan i nogle tilfælde bare give dig 80% tilbage ved et boligsalg.

Glasgelænder Glasgelænder

Læs mere: Gode tips om forskellige typer af altangelændere

Hvilke investeringer kan betale sig og hvad kræves

Køkken
Det gamle nedslitne køkken bliver udskiftet med et lavpris-køkken.
Udgift: 75.000 kronor
Værdiforøgelse i procent af udgiften: 50-100 procent
Bemærkninger: Hellere et nyt billigt køkken, end et gammelt nedslidt køkken. Det synes at være devisen over hele landet. Og generelt er det nemmere at få udgiften til mindre fornyelser hjem igen. Derfor kan man især i hovedstadsområdet opleve, at hele investeringen vil kunne hentes hjem igen.

Badeværelse
Det gamle nedslidte badeværelse bringes up to date med nye klinker, sanitet og møbler i lavprissegmentet.
Udgift: 75.000 kronor
Værdiforøgelse i procent af udgiften: 50-100 procent
Bemærkninger: På samme måde som med køkkener har de små udskrivninger til badeværelser lettere ved at tjene sig selv hjem igen. Et nyt bad til 75.000 kroner kan derfor mange steder tjene sig selv hjem igen. Men en overskudsforretning er det ingen steder i landet.

Tag
Det gamle nedslidte tag udskiftes med et nyt tag i bedste og dyreste kvalitet, der stilmæssigt passer til huset.
Udgift: 500.000 kronor
Værdiforøgelse i procent af udgiften: 20-60 procent
Bemærkninger: Nyt tag over hovedet er påskønnet blandt boligkøbere. Men kun sjældent helt nok til, at boligejere kan få dækket deres udgifter hertil, hvis taget opføres i de dyreste materialer.

Altan
Udgift: 150.000 – 200.000 kronor
Værdiforøgelse i procent af udgiften: 80– 200 procent
Bemærkninger: Er altanen sydvendt og med udsigt kan du i nogle tilfælde få det dobbelte hjem for altanten i forhold til, hvad du har givet for den. Er altanen derimod nordvendt og med udsigt til en baggård, kan du i nogle tilfælde blot få 80 procent tilbage ved et efterfølgende boligsalg.

Garage
Der mures en garage op på 30 kvadratmeter, der tilpasses husets arkitektur.
Udgift: 150.000 kronor
Værdiforøgelse i procent af udgiften: 25-100 procent
Bemærkninger: Der er langt større chance for at hente investeringen hjem igen i form af stigende huspriser, hvis man ofrer de ekstra penge på at opføre en muret garage i stedet for en billig carport.

Se de øvrige renoveringer på listen, hos TV 2 livsstil.

Renovering eller etablering af altenen er en af de bedste investeringer du kan gøre.
Uanset om du har en større eller mindre altan, så er et glasgelænder et indbydende lyft der slipper ind lys og giver hele boligen et elegant udtryk. Der findes flere forskellige varianter af glasgelændere, så uanset udseende på boligen kan man finde det der passer til stilen. Har man en fantastisk udsigt ønsker man måske et gelænder helt uden stolper, for at få en fuldstændig uforstyrret udsigt. Vender altanen derimod ud mod en baggård, så kan man få samme elegante udtryk, men vælger man opalglas så slipper man ind lyset samtidigt med at man slipper for nysgerrige blikke. Et smukt gelænder er helt sikkert med til at øge mulighederne for at få pengene hjem på en investering i altanen.

 

Glasgeländer rustfrit


Overvejer du at bygge altangelænder?

18 marts, 2016

Der er en del sager man behøver at tænke på, hvis man går med planer om at bygge sit eget altangelænder. Noget af det vigtigste er selvfølgelig at have styr på de regler der gælder vedrørende sikkerhed. Et gelænder skal helt enkelt være en sikker konstruktion og dette sætter grænser for selve udformningen. Man må også se på hvor gelænderet skal placeres, hvor langt er der ned – skal gelænderet fungere som værn så anbefales en højde på min. 1 meter.

Trægelænder med ribber

Idag ser man mange huse, som har trægelænder med horisontale ribber. Langt de flesta af disse gelændere følger ikke Bygningsreglementets forskrifter, af den enkle anledning at børn kan klatre på dem. Hele funktionen med gelænder der skal fungere som et værn, er at det skal sikre personer på en betryggende måde. Et gelænder med liggende ribber indbyder mere til leg og klatring, end til at holde børn på den sikre siden af gelænderet. Derfor burde mange gelændere idag have vertikale ribber eller have minimalt mellemrum mellem de liggende ribber – så det er umuligt at klatre på dem. Her bør man tænke på at børnefødder er små og nysgerrigheden af og til gør at børn kan klare noget, man som voksen ikke troede var muligt.

Det er ikke bare risikoen for at børn kan klatre man skal have i tankerne, de kan også komme i klemme. Derfor bør man kontrollere at man ikke har for store mellemrum i sit gelænder. Børn må hverken kunne klemme sig igennem eller sidde fast. Kigger man på lodrette ribber, så bør mellemrummet mellem disse ikke være større end 89 mm – og de skal kunne stå imod et relativt stort tryk.

Stålwire eller stænger

Vælger man at kigge på et gelænder med stålwire eller horisontale stænger, så opstår samme problem som med ribberne. Foreskrifterne for gelænderkonstruktioner overholdes helt enkelt ikke. Disse gelændere skulle derfor behøve en form for fyld, så der ikke er mulighed for at klatre på dem. Vil man ikke begrænse sin udsigt fra balkonen eller altanen, så er det oftest bare glas som kan være et muligt valg af fyld.

Rostfritt-racke-stanger-fail

Glasgelænder

Vore gelændere følger Bygningsreglementets foreskrifter for værn og vi har lavet udførlige tester på vore konstruktioner. Vore glas er laminerede, de består dermed af to glasplader med en plastfolie imellem. Det er også muligt at vælge at glaset skal være hærdet og lamineret, på den måde bliver det mere tåligt mod gentagende stød. Når et lamineret glas ødelægges, så sidder det stadig sammen. På denne måde minimeres risikoen for at man kan skære sig og der bliver heller ikke et hul i værnet. Dette gør at risikoen for at man skulle kunne falde igennem et lamineret glas er forsvindende lille.

Læs mere: Gode tips om forskellige typer af altangelændere

Du designer dit gelænder her på Gelænderbutikken.dk helt udfra dine mål og smag. Vi ved at der ikke findes standardmål på de steder man vil placere sit gelænder. Derfor har vi valgt at producere vore gelændere udfra dine mål og ikke omvendt.
Udfra de mål vi får fra dig, sørger vi for at sektionerne på samme side i dit gelænder bliver helt symmetriske. Da vil selv skærer vor glas, så har vi denne unikke mulighed og du behøver ikke inddele dit gelænder udfra faste glasmål. Vi arbejder helt enkelt ikke med lagerglas, istedet så gør vi det udfra vore kunders behov og med ønsket om at kunne levere det flotteste gelænder.

Har du nogen spørgsmål, så er det bare at tage kontakt med os, det er muligt at nå os via telefon, mail eller chat.

Altanräcke i glas med rostfria stolpar och överliggare. Bygga altanräcke

 


Er din altan sikker?

17 marts, 2016

Hvis man har en altan, terrasse eller en balkon, med et tilhørende gelænder, så findes der en del retningslinjer man bør være opmærksom på. I Bygningsreglementet har udformet bestemmelser og vejledninger for gelænderkonstruktioner, når disse skal fungere som et værn. Som udgangspunkt bør gelænderet have en højde på 1 m og forsynes med håndliste.

Læs mere: Gode tips om forskellige typer af altangelændere

Risici

Børn er nysgerrige, de er konstant igang med at opdage og udforske den verden de lever i. Børn løber større risiko for at komme ud for en ulykke, end voksne, da de ikke har samme muligheder og evner at beskytte sig. Derfor bør man være ekstra opmærksom på udformningen af et gelænder, på stedet som børn har adgang til.

Gelændere i områder som børn har adgang til, bør udformes på en måde der gør at børn ikke kan skade sig, ved at kravle eller klatre.

Det er muligt at teste sit gelænder, ved hjælp af en stum kile på 89 x 140 mm, for at få en opfattelse om hvorvidt et barn skulle kunne komme i klemme.

 • Gelændere bør altid udformes så børn ikke kan klatre på dem, det anbefales at bruge lodrette balustre eller lukkede værn.
 • Åbninger i gelænderet bør være udformet, så børn sikres på en betryggende måde.
 • Lodrette åbninger må ikke overstige 89 mm.

Læs mere om Bygningsreglementets bestemmelser for værn Mått altanräcke: Är din altan säker

Sikre gelændere

Vore gelændere følger alle krav. I din forsendelse fra os indgår alle detaljer, ned til den mindste skrue, for at man kan sikre sig at gelænderet skal kunne opfylde de krav der findes. Gelænderet designer du selv, udfra dine ønsker vedrørende mål og udseende. Du monterer gelænderet selv, vi sørger selvfølgelig for at du får tydelige vejledninger, både monteringsfilmene og den medfølgende bog er tilpasset helt udfra din bestilling. På denne måde får du monteret dit gelænder på en god og sikker måde.

Via din personlige ordreside får du adgang til al nødvendig information vedrørende din bestilling. Der kan du finde dine personligt tilpassede instruktioner i både film og tekst. Du får derudover altid en personlig kontakt med vort personale, der hjælper dig hele vejen fra bestilling til monteret produkt.


Dine genveje

Genveje!

Ordreside

  Prisforslag

   Glem mig!