Alu Color Alu Classic
 • Altid fragtfri levering
 • Individuelt tilpasset
emaerket
0 kr
inkl. moms & fragt
Du har ikke lagt noget i indkøbsvognen, endnu!
Klik på produkterne i menuen for at se vort udvalg
Vi tilbyder:
 • Høj kvalitet
 • Høj tilgængelighed
 • Kort produktionstid
 • Produkter der laves efter dine mål
 • Helt fragtfri levering

Gelænderbutikken – nu også i Østrig

10 november, 2017

Vi hos Gelænderbutikken har i flere år solgt gelænderprodukter til de nordiske markeder i Danmark, Sverige, Norge og Finland. For præcis et år siden, i november 2014, åbnede vi for salg til det tyske marked. Efter et års arbejde i Tyskland, har vi bemærket en øget efterspørgsel fra kunder i nabolandene.

Personlig service

Efter forespørgsler fra Østrig, har vi nu åbnet vor Østrigske side. Via www.gelaenderladen.at får de østrigske kunder mulighed for let og anvendervenligt at lægge sin bestilling.


Høj værdien på din bolig – forny altanen

31 marts, 2016

Når man står frem for et salg af sin bolig, er der mange der renoverer og istandsætter – men kan det betale sig?

Man ønsker selvfølgelig at gøre boligen så attraktiv som mulig for at få mange potientielle købere, men visse investeringer er direkte dårlige og kan ikke betale sig. Derimod findes der også forbedringer der giver gevinst ved efterfølgende boligsalg, visse giver dig en fordobling af dine investerede penge.

Fordobling af din investering

En af de mest lønsomme renoveringer man kan gøre, er at renovere sin altan. Man kan øge værdien af de investerede penge med så meget som op til 200%. Der er selvfølgelig mange faktorer der er med til at afgøre resultatet, geografi og boligens adresse er oftest det der går først. Ved renovering af netop altanen er placeringen og udførsel vigtig. En godt planlagt, stor altan vendt mod syd og med en udsigt, er mere attraktiv end en lille balkon ind mod en baggård. Dog kan man have i tankerne, at selv den lille balkon kan blive attraktiv med den rette istandsættelse.

Ifølge en undersøgelse foretaget hos mæglerkæden Realmæglerne kan en renovering af en alten i sydvendt retning og med udsigt give det dobbelte tilbage. En mindre nordvendt altan med udsigt til en baggård, kan i nogle tilfælde bare give dig 80% tilbage ved et boligsalg.

Glasgelænder Glasgelænder

Læs mere: Gode tips om forskellige typer af altangelændere

Hvilke investeringer kan betale sig og hvad kræves

Køkken
Det gamle nedslitne køkken bliver udskiftet med et lavpris-køkken.
Udgift: 75.000 kronor
Værdiforøgelse i procent af udgiften: 50-100 procent
Bemærkninger: Hellere et nyt billigt køkken, end et gammelt nedslidt køkken. Det synes at være devisen over hele landet. Og generelt er det nemmere at få udgiften til mindre fornyelser hjem igen. Derfor kan man især i hovedstadsområdet opleve, at hele investeringen vil kunne hentes hjem igen.

Badeværelse
Det gamle nedslidte badeværelse bringes up to date med nye klinker, sanitet og møbler i lavprissegmentet.
Udgift: 75.000 kronor
Værdiforøgelse i procent af udgiften: 50-100 procent
Bemærkninger: På samme måde som med køkkener har de små udskrivninger til badeværelser lettere ved at tjene sig selv hjem igen. Et nyt bad til 75.000 kroner kan derfor mange steder tjene sig selv hjem igen. Men en overskudsforretning er det ingen steder i landet.

Tag
Det gamle nedslidte tag udskiftes med et nyt tag i bedste og dyreste kvalitet, der stilmæssigt passer til huset.
Udgift: 500.000 kronor
Værdiforøgelse i procent af udgiften: 20-60 procent
Bemærkninger: Nyt tag over hovedet er påskønnet blandt boligkøbere. Men kun sjældent helt nok til, at boligejere kan få dækket deres udgifter hertil, hvis taget opføres i de dyreste materialer.

Altan
Udgift: 150.000 – 200.000 kronor
Værdiforøgelse i procent af udgiften: 80– 200 procent
Bemærkninger: Er altanen sydvendt og med udsigt kan du i nogle tilfælde få det dobbelte hjem for altanten i forhold til, hvad du har givet for den. Er altanen derimod nordvendt og med udsigt til en baggård, kan du i nogle tilfælde blot få 80 procent tilbage ved et efterfølgende boligsalg.

Garage
Der mures en garage op på 30 kvadratmeter, der tilpasses husets arkitektur.
Udgift: 150.000 kronor
Værdiforøgelse i procent af udgiften: 25-100 procent
Bemærkninger: Der er langt større chance for at hente investeringen hjem igen i form af stigende huspriser, hvis man ofrer de ekstra penge på at opføre en muret garage i stedet for en billig carport.

Se de øvrige renoveringer på listen, hos TV 2 livsstil.

Renovering eller etablering af altenen er en af de bedste investeringer du kan gøre.
Uanset om du har en større eller mindre altan, så er et glasgelænder et indbydende lyft der slipper ind lys og giver hele boligen et elegant udtryk. Der findes flere forskellige varianter af glasgelændere, så uanset udseende på boligen kan man finde det der passer til stilen. Har man en fantastisk udsigt ønsker man måske et gelænder helt uden stolper, for at få en fuldstændig uforstyrret udsigt. Vender altanen derimod ud mod en baggård, så kan man få samme elegante udtryk, men vælger man opalglas så slipper man ind lyset samtidigt med at man slipper for nysgerrige blikke. Et smukt gelænder er helt sikkert med til at øge mulighederne for at få pengene hjem på en investering i altanen.

 

Glasgeländer rustfrit


Overvejer du at bygge altangelænder?

18 marts, 2016

Der er en del sager man behøver at tænke på, hvis man går med planer om at bygge sit eget altangelænder. Noget af det vigtigste er selvfølgelig at have styr på de regler der gælder vedrørende sikkerhed. Et gelænder skal helt enkelt være en sikker konstruktion og dette sætter grænser for selve udformningen. Man må også se på hvor gelænderet skal placeres, hvor langt er der ned – skal gelænderet fungere som værn så anbefales en højde på min. 1 meter.

Trægelænder med ribber

Idag ser man mange huse, som har trægelænder med horisontale ribber. Langt de flesta af disse gelændere følger ikke Bygningsreglementets forskrifter, af den enkle anledning at børn kan klatre på dem. Hele funktionen med gelænder der skal fungere som et værn, er at det skal sikre personer på en betryggende måde. Et gelænder med liggende ribber indbyder mere til leg og klatring, end til at holde børn på den sikre siden af gelænderet. Derfor burde mange gelændere idag have vertikale ribber eller have minimalt mellemrum mellem de liggende ribber – så det er umuligt at klatre på dem. Her bør man tænke på at børnefødder er små og nysgerrigheden af og til gør at børn kan klare noget, man som voksen ikke troede var muligt.

Det er ikke bare risikoen for at børn kan klatre man skal have i tankerne, de kan også komme i klemme. Derfor bør man kontrollere at man ikke har for store mellemrum i sit gelænder. Børn må hverken kunne klemme sig igennem eller sidde fast. Kigger man på lodrette ribber, så bør mellemrummet mellem disse ikke være større end 89 mm – og de skal kunne stå imod et relativt stort tryk.

Stålwire eller stænger

Vælger man at kigge på et gelænder med stålwire eller horisontale stænger, så opstår samme problem som med ribberne. Foreskrifterne for gelænderkonstruktioner overholdes helt enkelt ikke. Disse gelændere skulle derfor behøve en form for fyld, så der ikke er mulighed for at klatre på dem. Vil man ikke begrænse sin udsigt fra balkonen eller altanen, så er det oftest bare glas som kan være et muligt valg af fyld.

Rostfritt-racke-stanger-fail

Glasgelænder

Vore gelændere følger Bygningsreglementets foreskrifter for værn og vi har lavet udførlige tester på vore konstruktioner. Vore glas er laminerede, de består dermed af to glasplader med en plastfolie imellem. Det er også muligt at vælge at glaset skal være hærdet og lamineret, på den måde bliver det mere tåligt mod gentagende stød. Når et lamineret glas ødelægges, så sidder det stadig sammen. På denne måde minimeres risikoen for at man kan skære sig og der bliver heller ikke et hul i værnet. Dette gør at risikoen for at man skulle kunne falde igennem et lamineret glas er forsvindende lille.

Læs mere: Gode tips om forskellige typer af altangelændere

Du designer dit gelænder her på Gelænderbutikken.dk helt udfra dine mål og smag. Vi ved at der ikke findes standardmål på de steder man vil placere sit gelænder. Derfor har vi valgt at producere vore gelændere udfra dine mål og ikke omvendt.
Udfra de mål vi får fra dig, sørger vi for at sektionerne på samme side i dit gelænder bliver helt symmetriske. Da vil selv skærer vor glas, så har vi denne unikke mulighed og du behøver ikke inddele dit gelænder udfra faste glasmål. Vi arbejder helt enkelt ikke med lagerglas, istedet så gør vi det udfra vore kunders behov og med ønsket om at kunne levere det flotteste gelænder.

Har du nogen spørgsmål, så er det bare at tage kontakt med os, det er muligt at nå os via telefon, mail eller chat.

Altanräcke i glas med rostfria stolpar och överliggare. Bygga altanräcke

 


Er din altan sikker?

17 marts, 2016

Hvis man har en altan, terrasse eller en balkon, med et tilhørende gelænder, så findes der en del retningslinjer man bør være opmærksom på. I Bygningsreglementet har udformet bestemmelser og vejledninger for gelænderkonstruktioner, når disse skal fungere som et værn. Som udgangspunkt bør gelænderet have en højde på 1 m og forsynes med håndliste.

Læs mere: Gode tips om forskellige typer af altangelændere

Risici

Børn er nysgerrige, de er konstant igang med at opdage og udforske den verden de lever i. Børn løber større risiko for at komme ud for en ulykke, end voksne, da de ikke har samme muligheder og evner at beskytte sig. Derfor bør man være ekstra opmærksom på udformningen af et gelænder, på stedet som børn har adgang til.

Gelændere i områder som børn har adgang til, bør udformes på en måde der gør at børn ikke kan skade sig, ved at kravle eller klatre.

Det er muligt at teste sit gelænder, ved hjælp af en stum kile på 89 x 140 mm, for at få en opfattelse om hvorvidt et barn skulle kunne komme i klemme.

 • Gelændere bør altid udformes så børn ikke kan klatre på dem, det anbefales at bruge lodrette balustre eller lukkede værn.
 • Åbninger i gelænderet bør være udformet, så børn sikres på en betryggende måde.
 • Lodrette åbninger må ikke overstige 89 mm.

Læs mere om Bygningsreglementets bestemmelser for værn Mått altanräcke: Är din altan säker

Sikre gelændere

Vore gelændere følger alle krav. I din forsendelse fra os indgår alle detaljer, ned til den mindste skrue, for at man kan sikre sig at gelænderet skal kunne opfylde de krav der findes. Gelænderet designer du selv, udfra dine ønsker vedrørende mål og udseende. Du monterer gelænderet selv, vi sørger selvfølgelig for at du får tydelige vejledninger, både monteringsfilmene og den medfølgende bog er tilpasset helt udfra din bestilling. På denne måde får du monteret dit gelænder på en god og sikker måde.

Via din personlige ordreside får du adgang til al nødvendig information vedrørende din bestilling. Der kan du finde dine personligt tilpassede instruktioner i både film og tekst. Du får derudover altid en personlig kontakt med vort personale, der hjælper dig hele vejen fra bestilling til monteret produkt.


Alt for vore kunder!

15 oktober, 2015

Vor ambition er at levere den bedste købsoplevelse, fra bestilling til færdigmonteret produkt. Dette er et mål vi hele arbejder videre mod og nu har vi taget endnu et skridt i den rigtige retning.

Oversigtsbillede af dit gelænder

Vor nye, dygtige programmør Mikael har nu udarbejdet en ny funktion i vort system. Funktionen gør at du får et oversigtsbillede af dit gelænder, udfra de mål og ønskemål du angav.

For at du skal kunne se dit oversigtsbillede, behøver du lave et prisforslag eller lægge en bestilling. Når du har gennemført dette, genererer vort system en tegning af dit gelænder. Tegningen underletter for dig, da det bliver lettere at kontrollere om de oplysninger du angav ved bestilling er korrekte. Når det kommer til monteringen, kan tegningen også hjælpe dig der, da mål og placering af stolper bliver endnu lettere at overskue. Altsammen for at du skal føle dig tryg med dit køb. Oversigtsbilledet findes sammen med den øvrige information vedrørende din bestilling, det gælder båda på din personlige ordreside og i den dokumentation der følger med i din levering.

Spejlvendte tegninger

Tegningen vises som to spejlvendte versioner, da de oplysninger du giver os ikke fortæller hvilken vej gelænderet skal svinge. For dig, som kunde, er det let at se hvilket af billederne der viser dit gelænder.

Herunder ser du forskellige eksempler på, hvordan et oversigtsbilledet kan se ud for forskellige typer af gelændere.

Skärmavbild 2015-10-14 kl. 15.30.27

Denne tegning viser et gelænder hvor begyndelsen er angivet som “ingen stolpe fæstes i væg” og afslutning med fritstående stolpe.

Skärmavbild 2015-10-14 kl. 15.08.21

Til denne bestilling er der ikke nogen spejlvendt tegning, da gelænderets kortsider har samme mål og man har angivet ens valg for begyndelse/afslutning.

Skärmavbild 2015-10-14 kl. 15.05.02

Her ses et gelænder hvor tegningen tydeligt viser forskellen mellem et inderhjørne og et yderhjørne. Ved at kigge på pladseringen af stolperne, i forhold til yderkanten, er det nu lettere at se om man har valgt den rigtige type af hjørne. Dette gelænder har eksempelvis to inderhjørner og et yderhjørne.


Indendørs glasgelændere

8 oktober, 2015

Vi får med jævne mellemrum spørgsmålet om vore gelændere kan sættes op indendørs. Svaret er ja – alle vore gelændere kan bruges i indendørs miljøer og de gør sig flot i alle typer af huse.

De forskellige typer af gelændere, har hvert deres udtryk – hvilket man skal vælge, afhænger helt af smag og behag, hvad man synes passer bedst hjemme hos en selv.
Nedenfor ses 3 meget forskellige typer af gelændere, ens for dem alle, er dog at de sørger for et let og luftigt indtryk ved trappen.


Glasräcke inomhus vid trapphål. Aluminiumräcke monterat med fot. Indendørs glasgelændere

Denne trappe har et gelænder i aluminium. Med sine firkantede stolper, giver designet af dette gelænder et robust indtryk – glasset sørger dog for at letheden bevares og at hele løsning føles lys og indbydende.

Trappräcke. Ledstång och räcke ovanför trappan med glasinfattning. Indendørs glasgelændere

I dette hus har man valgt at sætte et rustfrit gelænder, overliggeren er i eg og passer med håndlisten der ligeledes er i eg. Denne type af gelænder er nok den mest brugte løsning, for glasgelændere indendørs. Et rustfrit gelænder er en ganske klassisk løsning med et indbydende og let design.

Indendørs glasgelændere

Ved denne trappe sidder der et stolpefrit gelænder. Denne løsning består mest af glas og er måske vort mest elegante gelænder – man får virkelig en indretningsdetalje, der giver et ekstra lyft uanset hvor det bliver sat op.

Obs! Det er endnu ikke muligt for os, at tilbyde glasgelændere der følger trappens hældning.


En af tre finalister til Øresunddirektbusiness Award

2 oktober, 2015

Vi kan idag stolt præsentere at Räckesbutiken er en af tre finalister til Øresunddirektbusiness Award 2015. Selvom vi sælger til stadigt flere lande, er nærområdet vigtigt for os og vort forhold til Øresundsregionen er specielt – så at vi, i kraft af Gelænderbutikken.dk, er nominerede til denne pris, føles meget hedrende.

Forretninger på begge sider af sundet

Prisen er stiftet for at belønne de virksomheder der driver et fremgangsrigt arbejde i den store Øresundsregionen. En jury har udvalgt tre finalister, der alle har set en forretningsmulighed på den anden side af sundet og har taget den.

Vi er virkelig glade for denne nominering og stolte over at være kvalificerede til finalen for den her pris. Det er et tegn på at vi gør det rigtige og det motivere os til at arbejde endnu hårdere.

Vinderen afsløres på Øresund Business Meeting d. 12. november. Under arrangementet er Fredrik Reinfeldt indbudt som keynote speaker under overskriften “Globale udfordringer for virksomheder i Øresundsregionen”. De andre finalister er Jayway og Graduateland.

market2014-2x (1)


Nanobehandling af glas

29 september, 2015

Vi lancerer Nanobehandling

Nu har vi lanceret vor egen linje med kemiprodukter. Det første produkt er Nanosealer til både glas og metal. Behandlingen gør at dit glasgelænder bliver lettere at rengøre, da snavset oftest kan tørres væk med en fugtig klud.
Nanosealer er en behandling, der er udformet for at kalk og snavs skal få dårligere kontakt med dit gelænder. Forseglingen sørger for at vandet løber let af overfladerne og tager smudspartiklerne med sig.

Mindre slitage over længere tid

Da man ikke behøver bruge stærke rengøringsmidler, mindskes slitaget og gelænderet ser nyt ud længere. Beskyttelsen lægger sig direkte mod overfladen og giver en langtidsbeskyttelse uden at den behandlede overflade ser anderledes ud.

Enkel behandling

Nanosealer er let at bruge. Overfladen der skal behandles skal være tør og ren. Derefter stryger man midlet på hele overfladen og lader det tørre. Når midlet er tørt, poleres overfalden og lader behandlingen hærde.

Flaskor Nanobehandling


Inderhjørne eller yderhjørne?

13 august, 2015

Vi har en del kunder der er lidt usikre på, om deres gelænder med flere sider har inderhjørner eller yderhjørner. Man skal altid se på hjørnet fra dets inderside – der man bliver beskyttet fra at falde ned.
Vinkelspidsen på et yderhjørne peger derfor udad. I et inderhjørne peger vinkelspidsen istedet indad.

I det første eksempel ser man et glasgelænder med två retvinklede (90°) yderhjørner.

Aluminium_glasräcke3

 

Et andet eksempel er gelændere der indrammer en trappe – som nedenstående billede – disse består oftest af inderhjørner.

I nogle tilfælde kan et gelænder have både inderhjørner og yderhjørner. Nedenfor finder man et sådant eksempel, hvor det højre hjørne (den korte side) er et inderhjørne, mens de to lange sider mødes i et yderhjørne.

Glasräcke med frostat glas.


Før og efter: Glas och Klemfæste

7 maj, 2015

Vi synes altid det er sjovt, når vore kunder lader os se slutresultatet. Når en kunde er så tilfreds med sit nye, flotte gelænder og gerne vil vise resultatet for os – så giver det os et bevis for at hele processen fra bestilling, over produktion, til levering har forløbet uden problemer. Her viser en af vore kunder, hvordan det nye gelænder giver hele husets fasade et fantastisk løft. Kunden besøgte vor hjemmeside og valgte at lægge en bestilling på “Glas og klemfæste” , han ville nemlig bruge de stolper der allerede var. Han behøvede bare at angive afstanden mellem hver stolpe, samt vælge det ønskede design. Valget faldt på opalglas (matteret) så nu er hans terrasse stadig ugeneret, et plus i kanten er at han nu har bedre ly for vinden og så selvfølgelig et flot gelænder!

 

Före och efter

Før, med det gamle gelænder i træ.

Före och efter

Efter, her ser man tydligt hvilken forskel et glasgelænder gør for hele huset – et løft der gør indtrykket både lysere og mere åbent.


Dine genveje

Genveje!

Ordreside

  Prisforslag

   Glem mig!