Alu Color Alu Classic
 • Altid fragtfri levering
 • Individuelt tilpasset
emaerket
0 kr
inkl. moms & fragt
Du har ikke lagt noget i indkøbsvognen, endnu!
Klik på produkterne i menuen for at se vort udvalg
Vi tilbyder:
 • Høj kvalitet
 • Høj tilgængelighed
 • Kort produktionstid
 • Produkter der laves efter dine mål
 • Helt fragtfri levering

Det sker efter en bestilling på Gelænderbutikken.dk

24 september, 2019

Efter køb af gelænder eller håndliste kan der opstå forskellige spørgsmål. I dette blogindlæg ser vi på hvad der sker efter bestilling, og hvor du som kunde finder den nødvendige information.

Ordrebekræftelse

Når du har gennemført bestillingen på vores hjemmeside – gennem et tilbud eller med hjælp fra vores kundeservice – modtager du en ordrebekræftelse som e-mail. Ordrebekræftelsen indeholder produktinformation, dine kundeoplysnnger samt oplysninger om levering og fragt.

 

Ordrebekræftelse Gelænderbutikken

 

Din personlige ordreside

Du finder yderligere information om din bestilling i ordrebekræftelsen ved at klikke på den orange firkant med teksten “din personlige ordreside”. Her angives blandt andet ordrenummer og ordrestatus, eksempelvis “ventende på bestilling”, “under gennemgang”, “i produktion” eller “klar til levering”. Er ordren “under gennemgang”, betyder det at vores kundeservice manuelt gennemgår den, inden bestillingen sendes i produktion. Har du f.eks. angivet helt skøre mål, kan det være at kundeservice ringer dig op og liiiige tjekker hvad der foregår 🙂 Du kan også se hvornår produktet forventes færdigproduceret. Er ordren under gennemsyn, kan der stadig foretages ændringer.

Gennemgå gerne din ordre så mål på gelænder/håndliste (skal angives i milimeter), leveringsadresse og kontaktoplysninger stemmer. Du kan også finde information om din betaling eller hvis du eksempelvis har en tilgodehavende, der kan anvendes til betaling.

 

ordreside gelaenderbutikken

 

På ordresiden finder du også information om dit bestilte produkt. Under rubrikken Ordreindhold kan du klikke på de relevante produkter, og du kommer videre til produktspecifikation med detaljeret information om produktet samt vedhæftede dokumenter såsom brugsanvisning/produktblad og måleskabelon. Sidstnævnte viser gelænderets placering i forhold til udvendige kanter.

Scroller du længere ned på siden, finder du også monteringstips- og film for dit valgte gelænder/håndliste.

produktspecifikation gelaenderbutikken

monteringsfilm gelaenderbutikken

Klar til levering

Når din bestilling er klar til levering, får du en e-mail fra os med bekræftelse på at fragten er booket. Afhængig af fragtfirma modtager du eventuelt et sporingslink, så du kan følge leveringen undervejs.

Skulle der opstå forsinkelser, modtager du en e-mail med yderligere oplysninger. Vi ønsker at du som kunde er tilfreds med købsoplevelsen. Det indebærer at vi gør alt, hvad vi kan for at undgå forsinkelser, samt at vi løser problemer, så snart de opstår.

Leveret bestilling

Når fragtfirmaet leverer din ordre, skal du være meget omhyggelig med at tjekke bestillingens indpakning. Er der opstået skader, skal du få chaufføren til at bekræfte dette skriftligt. Har du valgt at betale med faktura, vil denne først blive fremsendt når fragtfirmaet har meldt leveringen.

Husk at du altid kan kontakte kundeservice, hvis der skulle opstå spørgsmål undervejs. Kontaktoplysningerne finder du på din ordreside eller vores hjemmeside under kundeservice.

Kundeservice Räckesbutiken

Anita Johnsson fra Gelænderbutikkens kundeservice


Gelænderbutikken udvider med en webshop i Schweiz

26 august, 2019

“Foruden vores naboer i Norden har også franskmænd, tyskere og østrigere i flere år haft mulighed for at bestille vores gelændere på nettet. Vi har tidligere leveret til Schweiz. Det har desværre betydet ekstra eksport- og importbesvær for både os og kunderne da Schweiz ikke er medlem af EU. Så der var glade miner på kontoret da vi her i sommer åbnede de to schweiziske hjemmesider – en på fransk og en på tysk. “

Rustfrit gelænder med vertikale stænger

I otte europæiske lande kan vores kunder nu bestille måltilpassede gelændere – fragtfrit fra deres lokale websider. Derfor tilbyder vi også kundeservice på svensk, norsk, dansk, tysk og fransk.

Her i foråret har vi lanceret flere nye produkter. Foruden vores klassiske glasgelænder og gelænderstænger sælger vi nu også rustfrie gelændere med liggende eller stående stænger, wirerækker samt vindbeskyttelse i glas som tillæg til glasgelændere med stolper i aluminium eller rustfrit stål. Og vi kan allerede nu afsløre at der kommer mere til.


De mest almindelige kundespørgsmål om gelændere – del 3

20 august, 2019

Natalia Lerulf, Gelænderbutikkens KundeserviceDet er tid til tredje og sidste omgang af spørgsmål om gelændere fra vores kunder. Som sædvanlig har vi hentet eksperthjælp fra Natalia Lerulf der arbejder i vores kundeservice.

I sidste ombæring fokuserer vi på spørgsmål der kan opstå i forbindelse med bestilling, køb og levering af varer. Er du gået glip af tidligere spørgsmål, kan du finde dem på bloggen: Del 1 handler om gelændere og spørgsmål i forbindelse med produktet, i del 2 taler vi om montering og vedligeholdelse.

Jeg føler mig usikker på hvordan målene skal tages – har jeg brug for professionel hjælp?
– Vores tanke er at du skal kunne klare dig uden professionel hjælp, både ved bestilling og montering af gelænderet. Vi vil gøre det så enkelt som muligt for dig. Du behøver kun at angive mål på yderkanterne af det underlag, hvor gelænderet skal stå, eksempelvis fra hjørne til hjørne eller kant til kant. For at fastgørelsen ikke skal komme for tæt på en kant, foretager vi et indryk på underlaget. Det sker dog automatisk, og det er ikke noget du behøver at bekymre dig om.

Hvis du føler dig usikker, findes der tydelige hjælpetekster og måleskabeloner i vores designværktøj. Disse findes også på vores produktsider under teknisk information.

Har du specielle mål, eller føler du dig usikker, bedes du kontakte vores kundeservice.

Montering rustfrit glasgelænder

Montering af rustfrit glasgelænder ved trappehul

Kan jeg afbestille eller foretage ændringer til min bestilling?
– Inden vi påbegynder fremstillingen af dit gelænder, er det ikke noget problem at afbestille. Når det drejer sig om ændringer, handler det om hvor hurtigt vi får besked og om hvilke ændringer, der skal foretages – men selvfølgelig vil vi gerne hjælpe dig så godt vi kan. Kontakt os altså hurtigst muligt hvis du har ændringer.

Hvor lang er leveringstiden?
På vores produktside findes information om hvor mange dage produktionen er beregnet til at tage. Efter bestilling finder du denne information i din ordrebekræftelse. Vi sender dit gelænder til dig så snart det er klart, og i den forbindelse modtager du en e-mail med information så dul kan spore pakken. Herefter kontakter Schenker dig for at arrangere en leveringsdag.

Hvad koster fragten?
– Den indgår! Den pris du ser ved bestillingen, er den pris du betaler for gelænderet. Ingen fragt- eller ekstraomkostninger bliver lagt til.

Skal jeg være hjemme når bestillingen ankommer?
– Det er vigtigt at nogen er til stede for at tage imod bestillingen. Skulle du eksempelvis være så uheldig at gelænderet er blevet beskadiget under fragten, skal dette dokumenteres sammen med chaufføren inden du kvitterer for modtagelsen. Hvis denne anmærkning ikke findes, kan det være svært at reklamere skaden. Se vores købsvilkår for mere information.

Kan jeg bestille nu og få leveret senere?
– Det er ikke noget problem! Du kan angive din bestilling nu og meddele i hvilken uge du ønsker at få den leveret. Så tilpasser vi os derefter.

Er du klar til at finde det rette gelænder for dig? Vi har glasgelændere, gelændere i rustfri stål, wire-gelændere og gelænderstænger.

 


Gelænderbutikken lancerer vindbeskyttelse i glas

24 juli, 2019

Vores produktudviklere er flittige! Ikke nok med at vi i foråret har lanceret tre nye gelændere, de har også haft tid tid at udvikle vindbeskyttelse til gelændere som nu er tilgængelig i webshoppen. Vindbeskyttelsen bestilles som tillæg til det rustfrie glasgelænder eller aluminiumsgelænderet Alu Classic og fås i højderne 160 cm og 180 cm.

For at gøre håndteringen af store glasskiver nemmere og for at mindske leveringstiden for vores kunder, leveres vindbeskyttelsen altid i sektioner af 80 cm. Kombinerer du med et glasgelænder i en af vores standardstørrelser (80, 90, 100 eller 110 cm) tilpasses resten af gelænderet automatisk, så den totale bredde passer dine mål perfekt.

Vindbeskyttelsen fremstilles altid i hærdet, lamineret glas for (trods sin store overflade) at kunne modstå vejr og vind.

Vindbeskyttelse og gelænder i glas med aluminiumstolper

Vindbeskyttelse og gelænder i glas med aluminiumstolper

Bor du i et sommerhus med kraftig vind, eller vil du gerne skabe et hjørne med læ på altanen eller balkonen så du kan sidde ude selv i blæsevejr? Så er det her det rigtige valg!

Prøv at designe et gelænder med vindbeskyttelse. Du kan vælge mellem stolper i rustfrit stål eller aluminium.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os, så hjælper vi dig videre.


Ny skinne gør monteringen af det stolpefrie glasgelænder nemmere

20 juni, 2019

Hos Gelænderbutikken arbejder vi hele tiden med at udvikle både nye og eksisterende produkter. Det seneste i rækken er en ny skinne til vores stolpefrie glasgelænder.

Monteringen af helglasgelænderet kan foretages med såkaldte fixpoints på ydersiden af eksempelvis en balkon eller en terasse, eller med aluminiumsskine ovenpå underlaget. For at lette monteringen ved den sidstnævnte metode har vi udviklet en ny skinne. Gelænderets kvalitet og design er uforandret, men den nye skinne gør det lettere at få glasset til at stå lige.

Skinnen til glasgelænderet kan leveres i vores standardfaver natur (sølv), grå med struktur, sort eller hvid. Du kan også få skinnen lakeret i en valgfri RAL-farve. Vælger du overligger i aluminium, lakeres den i samme farve som skinnen.

Stolpefrit glasgelænder / Helglasgelænder

Se alle vores produkter >


Nye gelændere til udendørssæsonen i vores webbutik

20 maj, 2019

Dette forår sker der meget hos Gelænderbutikken. Vi har lanceret ikke bare et, men tre nye gelændere. De er alle at finde i vores webbutik – klar til udendørssæsonen. Følg med, så gennemgår vi nyhederne.

Alu Modern

Den første nyhed er Alu Moderne, et stilrent glasgelænder med lidt lavere aluminiumsstolper. Gelænderet kan fås med bredere sektioner, altså større glaspartier. Til forskel fra normale klemmefæstninger stikker den diskrete aluminiumsskinne ikke ud over glasset. Stolperne slutter et stykke fra glassets overkant så du får maksimal udsigt.

Det her er et flot altan- eller balkongelænder der skaber en følelse af åbenhed. Præcis som vores andre aluminiumsgelændere (Alu Classic og Alu Color) kan det anvendes både indendørs og udendørs. Stolperne findes i standardfarverne natur (aluminium), hvid, sort eller grå med struktur – du vælger selv hvad der passer til dig.

Glasgelænder med aluminiumsstolper i stilrent design

Wiregelænder

Næste nyhed er et wiregelænder – et minimalistisk gelænder der skaber en maritim følelse. Wiregelænderet er perfekt hvis man leder efter en diskret og luftig afgrænsning på jordniveau – eksempelvis mellem altan og have. Wiren er en dobbelt stålwire, og stolperne er i rustfrit stål, men du kan selv vælge om du vil have overliggere i rustfrit stål eller i træ (eg eller jatobatræ) samt antallet af wirer. Alle valg foretages direkte i designværktøjet. Her får du en visuel præsentation af gelænderet, og du kan se hvordan prisen ændrer sig afhængig af dine designvalg.
Wiregelænder med stolper i rustfrit stål

Rustfrit gelænder med liggende stolper

Vi har allerede haft et gelænder i rustfrit stål med stående stolper. Nu tilføjer vi muligheden for vandrette stænger.

Gelænderet med stående stænger har altid en overligger, men ved vandrette stænger er overliggeren valgfri. Overliggeren findes i rustfrit stål eller træ (eg eller jatobatræ). En anden forskel mellem de to varianter er at et gelænder med vandrette stænger altid står frit, mens et gelænder med stående stænger også kan fæstnes til væggen, hvis det ønskes.

Rustfrit gelænder med vandrette stænger

Senere på foråret fortsætter vores nyhedskavalkade. Her lancerer vi vindbeskyttelse som tilvalg ved køb af aluminiumsgelænder (Alu Classic) eller rustfrit glasgelænder. Du kan også vælge en højere højde (160 eller 180 cm) på udvalgte sektioner, eksempelvis længst inde mod husvæggen for at skabe et hjørne i læ og for at kunne sidde udendørs på blæsende dage eller aftener.

Inspireret til at forny dit inde- og udemiljø? Når du har fundet det rette gelænder, anvender du vores smarte designværktøj for at se totalprisen for lige netop dine mål.


De mest almindelige spørgsmål om gelændere – del 2

3 maj, 2019

Natalia Lerulf, Gelænderbutikkens Kundeservice

Det er blevet tid til anden del af vores føljeton med de mest almindelige kundespørgmål. Denne gang har vi fået hjælp af Natalia Lerulf der arbejder hos kundeservice og kan svare på det meste om vores gelændere.

I denne ombæring fokuserer vi på montering og vedligeholdelse. Gik du glip af del 1 om produktvalg, kan du finde den her.

Nogle kunder er usikre på, om deres håndværksmæssige evner rækker til at montere et gelænder. Hvor svært er det, og hvilke værktøjer behøver man?

Man behøver absolut ikke være håndværker for at kunne montere vores gelændere. Kan man anvende en skruetrækker og et vatterpas, er man næsten i mål. Vi anbefaler at bruge en skruemaskine, men det er også muligt at skrue i hånden.

Derudover kan en gummihammer være handy. Alt tilbehør såsom skruer, bits og bor medfølger, så det skal du ikke tænke på. Dukker der spørgsmål op undervejs, er du altid velkommen til at kontakte os for hjælp.

Hvordan ved jeg, hvordan jeg skal gå til værks?

I hver ordre medfølger monteringstips i et hæfte særligt tilpasset dit produkt. Her finder du også måleskabeloner og skitser af dine stolpers placering, udfra de mål du angav ved bestillingen. Hæftet fungerer som følgeseddel og indeholder alle din bestillings detaljer.

Foruden ordrehæftet får du adgang til videoer der viser forskellige scenarier i forbindelse med monteringen. Disse findes på din ordreside der kan tilgås ved at klikke på linket i din ordrebekræftelse, du modtager per e-mail. Du klikker på det relevante gelænder og kommer videre til de forskellige scenarier og de forbundne videoer. Her kan du se eksempler på monteringsvideoer for vores rustfrie stålgelænder.

Hvilket materiale kræver mindst vedligeholdelse?

Et glasgelæner har betydeligt længere levetid end eksempelvis et gelænder i træ. Træ skal have olie, skal lakeres eller males for at holde sig flot. Et glasgelænder derimod kræver kun rengøring med jævne mellemrum og ser nyt ud – år efter år. Er du på jagt efter et gelænder der i princippet ingen vedligeholdelse kræver, kan vi anbefale et stolpefrit glasgelænder.

Når du køber et glasgelænder fra Gelænderbutikken, kan du tilvælge produkter der modvirker, at skidt sætter sig fast på overfladen. Det gør vedligeholdelsen endnu nemmere.

Hvordan passer jeg bedst på et glasgelænder?

Glasskiverne pudser du bare med almindeligt vinduespudsemiddel. Uanset hvilket materiale du har på stolpe og overligger, kan du tørre dem af med en blød klud, lunkent vand og mildt rengøringsmiddel. Anvend ikke produkter med slibemiddel på nogen af delene.

Har du en overligger eller stolper i træ, bør du imprægnere dem med træolie eller lignende, hvis gelænderet står udendørs. Gentag regelmæssigt afhængtigt af, hvor udsat gelænderet er for vejr og vind.

Vedligeholdelse af gelænder i glas, rustfri stål, aluminium og træ.

Jeg har købt et gelænder med alumiumsdetaljer, hvordan vedligeholder jeg det?

Aluminium behøver praktisk talt ingen vedligeholdelse. Vi anbefaler, at man rengører med en blød klud, lunkent vand og mildt rengøringsmiddel. Har man fået olie, voks e.l. på gelænderet, kan man anvende lidt acetone. Rengør aldrig med syre eller alkaliske midler. Anvend ikke produkter med slibemidler eller andre afslibende metoder – det kan føre til ridser.

Aluminumsdetaljer bør ikke rengøres på årets allervarmeste dage, da faren her er større for misfarvninger.

Kan et rustfrit gelænder ruste?

Ja. Trods sit navn kan rustfrit stål godt ruste, hvis man ikke vedligholder det. Dette gælder først og fremmest udendørs. Vi anbefaler, at man rengører gelænderet 1-3 gange om året eller oftere, hvis man bor nær havet. Præcis som med aluminium anbefales rengøring med en blød klud, lunt vand og et mildt rengøringsmiddel.

Anvend ikke slibeprodukter såsom ståluld eller metalbørster. Det kan føre til revner der skader materialets resistens mod rust. Kommer det rustfrie gelænder i kontakt med metalpartikler fra ikke-rustfrie stålprodukter, skal disse partikler fjernes så hurtigt som muligt – de ruster og kan “smitte” det rustfrie stål.

Jeg har en håndliste i træ til min trappe, hvad kan jeg gøre for at holde den pæn?

Også til håndlister anvendes med fordel lidt lunt vand, mildt rengøringsmiddel og en blød klud. Træet kan slibes let med fintkortet sandpapir i træets retning, for at fjerne træfibre der har rejst sig efter den første rengøring.

Er håndlisten udendørs, skal den imprægneres, eksempelvis med træolie. Gentag behandlingen regelmæssigt afhængigt af håndlistens udsathed der bestemmes af vejr og vind, men også placering og slitage.

Når du bestiller et gelænder fra os, får du information om pleje baseret på produktets specifikke dele.

 


De oftest stillede spørgsmål om gelændere

19 marts, 2019

Ved køb af et gelænder kan der opstå en del spørgsmål. Derfor har vi samlet de oftest stillede spørgsmål fra vores kunder. Måske finder du her svaret på netop dit spørgsmål.

Vi har fået hjælp af Natalia Lerulf, der er en stjerne i vores kundeserviceafdeling. I første del fokuserer vi på gelændere og de spørgsmål, der kan opstå ved valg af produkt. Finder du ikke svar på dit spørgsmål, kan du altid besøge siden Spørgsmål & Svar eller kontakte vores kundeservice.

Gelænderbutikken

Natalia Lerulf fra Gelænderbutikkens kundeservice

Mange kunder har deres egen forestilling om, hvordan et gelænder skal se ud, eksempelvis med særlige detaljer såsom en bestemt løsning til trappe eller låge. Kan Gelænderbutikken specialfremstille gelændere eller andre detaljer?
– I Gelænderbutikken har vi ingen standardmål, alle produkter fremstilles ud fra kundens ønskede mål. Derimod udgør produkterne og detaljerne i webshoppen det udvalg, vi tilbyder. Desværre har vi pt. ikke glasgelændere til trapper, men det er noget, vi håber at kunne præsentere i nærmeste fremtid.

Gælder dette også forskellige højder på forskellige sider af gelænderet?
– Ja, som regel vil de forskellige højder på forskellige sider gå udover vores normale system. Selvfølgelig vil vi gerne hjælpe med individuelle ønsker, men det kræver en del ekstra arbejde og kan derfor indebære en ekstra omkostning. Kontakt gerne vores kundeservice, så vi kan hjælpe dig videre.

Hvilke produkter passer bedst til henholdsvis indendørs og udendørs miljøer? Hvad skal man overveje ved valget af glas? Bør jeg vælge hærdet glas eller ej?
– Alle vores produkter kan anvendes indendørs og udendørs. Vores aluminiumsgelænder har samme overfladebehandling som masten på en sejlbåd, så det modstår det meste. Vores øvrige gelændere tilpasses efter dit valg, alt efter om det skal stå inden- eller udenfor. Derudover er det ens egen smag, der afgør, hvad der er pænest, og hvad som passer bedst ind i ens hjem.

Når det kommer til valg af glas, tilbyder vi almindeligt lamelglas samt hærdet lamelglas. Begge er sikkerhedsglas, men det hærdede er mere modstandsdygtigt og anvendes oftest i offentlige eller mere udsatte miljøer. Til private boliger vil almindeligt lamelglas som regel være en passende løsning, men det kommer selvfølgelig også an på, hvordan det skal anvendes. Ved man på forhånd, at glasset vil blive belastet (hvis man f.eks. ikke har en overligger, men anvender glasset som støtte), eller at det udsættes for miljøpåvirkninger (f.eks. hård vind langs kysten), anbefaler vi det hærdede glas. Har man et gelænder i haven, og bliver plænen anvendt af børnene som fodboldbane, kan hærdet glas også anbefales 😉

Gelænder til trappe

Rustfrit glasgelænder

Vores glasgelænder i rustfrit stål kan – ligesom alle vores andre gelændere – anvendes både indendørs og udendørs.

Hvad indebærer sikkerhedsglas?
– Det glas, vi leverer til alle vores glasgelændere, er et 8,76 mm tykt, lamineret glas med slebne og polerede kanter. Lamineret glas indebærer, at to glasplader limes sammen med plastfilm imellem. Skulle et af glassene gå i stykker, vil glasset stadig være et sammenhængende stykke. Man kan vælge mellem klart glas, opal (frostet) og gråtonet glas. Som nævnt ovenfor tilbyder vi også hærdet, lamineret glas til de lidt mere hårdføre omgivelser.

Stiltips
– Mange beder om stiltips eller spørger ind til, hvilke materialer der er de mest almindelige, og hvad der passer bedst til en bestemt type hus og lign. Det er selvfølgelig meget et smagsspørgsmål, men du er velkommen til at skrive til vores kundeservice, der har set en del forskellige indretninger og kan bidrage med tanker og idéer. På vores produktside kan du også se inspirationsbilleder:


Fra idé til produkt – Lær Gelænderbutikkens produktafdeling at kende!

6 februar, 2019

Sikkerhed, design og materiale er ord, der beskriver vores arbejde i produktafdelingen. Deborah Georgsson og Luciano Masetti arbejder som produktudviklere hos Gelænderbutikken, og vi vil gerne dele deres arbejdsprocesser med jer.

Vi tager det fra begyndelsen, fortæl lidt om jeres baggrunde:
– Jeg læste industridesign i Lund i fem år, fortæller Deborah. Derefter arbejde jeg i flere år med at designe butiksindretning, og efter det kom jeg til Gelænderbutikken. Nu har jeg snart arbejdet her i tre år. Før det fandtes der ikke denne tjeneste, den er et resultat af den ekspansion, der er sket de seneste år.

Luciano fortsætter:
– Jeg har altid haft en interesse for at finde løsninger. Jeg var på teknikprogrammet i gymnasiet og læste derefter produktdesign i tre år på Malmö Universitet. Det er en bred designuddannelse med fokus på materiale, produkt og design. Mit første job efter in eksamen var hos Gelænderbutikken, og her har jeg været i cirka halvandet år nu.

Räckesbutiken

Deborah Georgsson og Luciano Masetti på Gelænderbutikken

Fortæl lidt om hvad det vigtigste er, når man udvikler nye gelændere?
– Man arbejder meget bredt fra design og konstruktion til byggeregler og -love. Vi skal altid have hele kæden i baghovedet fra begyndelsen. Fra sikkerhed og produktion til efterspørgsel og levering. Sikkerheden er utrolig vigtig, når det kommer til glasrækværk, og desuden har vi forskellige regler at forholde os til i forskellige lande, siger Luciano.

Deborah tilføjer:
– At være produktudviklere hos Gelænderbutikken kræver et helikopterperspektiv. I bund og grund er et gelænder et sikkerhedsprodukt, og derfor kommer sikkerhed altid i første række. Kan vi ikke leve op til sikkerhedskravene, så sælger vi ingenting. Vi går ud fra hvad der regelmæssigt fungerer, derefter kommer omkostninger, materialer og selvfølgelig efterspørgsel. Man kan ikke altid gå ud fra, hvad man selv synes er flot, det er utroligt vigtigt med markedsanalyser for at vide, hvad markedet efterspørger. Eftersom Gelænderbutikken findes i flere lande, arbejder vi lige nu proaktivt med at se på, hvad hvert enkelt land vil have. Det formsprog, der tiltaler tyskerne, fungerer måske ikke lige så godt i Norge osv.

Hvor kommer ideerne fra?
– Det er meget forskelligt, nogle gange kan man opdage et hul i markedet, eller så findes der allerede noget, hvor man tænker, at det er et flot gelænder, men hvis vi nu gør sådan her, bliver det endnu bedre. Og så er Andreas Wedberg, en af Gelænderbutikkens grundlæggere, en idékilde, som vi bruger meget.

Arbejdet som produktudvikler indebærer også tanker om, hvordan man kan udvikle allerede eksisterende produkter.
– Vi har et kontinuerligt projekt, når det kommer til produktion, omkostning og designsamarbejde, hvor vi arbejder tæt sammen med vores indkøbsafdeling for at kunne optimere de produkter, vi allerede har.

Hvis du er nysgerrig omkring Gelænderbutikkens produkter, kan du finde alle vores rækværk og gelændere på produktsiden.

I produktafdelingen står der en 3D-printer – hvordan bruger I den i jeres arbejde?
– Den gør vores arbejde lettere på den måde, at den giver hurtig feedback på det, vi arbejder med, og så forkorter den udviklingsprocessen. Før skulle vi kontakte et værksted for at få lavet en prototype, men nu hvor vi kan bruge 3D-printeren, er vores arbejde mere omkostnings- og tidseffektivt.

I videoen ser I 3D-printeren i aktion, når den udskriver den prototype, der til sidst blev til en overlægsstøtte.

Hvor langt er der fra idé til det færdige produkt?
– Alle starter altid med en idé, og ud fra den begynder man med tegninger i CAD (digitalt design af tekniske tegninger der bruges indenfor konstruktion og arkitektur). Bagefter kommer man til det punkt, hvor man undersøger problemområder, hvilket kan tage lang tid afhængigt af produktet. Efterfølgende er det tid til at printe med 3D-printeren, og ud fra det justerer man, regner om og laver nye tests inden man sender eventuelle tegninger til Kina, hvor en del af vores detaljer produceres. De sender prøver, som vi tester. Et komplekst produkt kan tage over et år fra idé til lancering, mens andre produkter kan gå betydeligt hurtigere. Vores rustfrie gelændere med stænger tog eksempelvis kun to måneder. Der kunne vi gå ud fra vores allerede eksisterende rustfrie glasrækværk og bruge de samme mål og tegninger. Produktionen af produkterne sker i Ängelholm, og fordi vi er under samme tag, kan vi have mere kontrol hele vejen. Det er noget, som vi er meget stolte af!

Går du og overvejer at få et nyt gelænder, men er du usikker på, hvad du bør vælge? Her hos Gelænderbutikken har vi brugsklasser (A, B og C) baseret på gældende byggeregler og vores egne produkttests. De gør det nemt og trygt at vælge det helt rigtige gelænder.

Vi kan med glæde meddele, at Gelænderbutikken lancerer nye produkter i 2019, så hold øje med det!


De flotteste glasgelændere under 2018 fra Gelænderbutikken

18 januar, 2019

Det er altid fantastisk at se vore glasgelændere, monterede og færdige, i mange forskellige miljøer. Under året der gik, har vi fået mange flotte billeder fra vore kunder, vi er så glade for at I vil dele det færdige resultat med os. Her er vore favoriter fra 2018, bliv inspireret!

Glasgelænder i aluminium

Sverige når det er som smukkest? Vi synes ihverfald at det er helt utroligt!

Aluminiums gelænder i mørkegråt


Hvilken idyl! Her pryder vort aluminiums gelænder en fantastisk fin veranda. Valget af en mørkegrå farve til både stolper, overligger og klemfæste er virkelig prikken over i’et. Smukt, ikke sandt?

Rustfrit gelænder


Her har en norsk kunde valgt et rustfrit glasgelænder, med klart glas, til sin skønne terrasse.

Stolpefrit glasgelænder med overligger i rustfrit stål

Til dette flerfamiliehus har man valgt et stolpefrit glasgelænder – det giver et eksklusivt udseende og en giver fri udsigt fra de store balkoner. Flot!

Alu Color i rødt

Farverigt! Her har en kunde valgt Alu Color – et farvet gelænder i aluminium, med røde stolper, overligger og klemfæste. Udfra RAL-systemet, kan du vælge den farve du ønsker på dit Alu Color gelænder. Der findes en farve der passer alle!

Glasgelænder i aluminium

Kunsten at fange et øjeblik, den har vor norske kunde virkelig styr på. Fantastisk smukt!

Rustfrit gelænder med overligger i træ

Glasräcke aluminium
Med denne udsigt, så er et glasgelænder det helt rigtige valg! Denne norske kunde har valgt et rustfrit gelænder med en overligger i jatoba. Perfekt!

Aluminiums gelænder uden overliggere


Aluminiums gelænder med sorte stolper og gråt glas uden overligger. Det blev virkelig godt!
(Fotograf Fredrik Ahlbäck, Valvet)

Rustfrit gelænder med gråt glas


Vore gelændere kan bruges både uden- og indendørs. Denne kunde har sat et rustfrit gelænder , med gråt glas, i sin hjemmebiograf – virkelig det lille ekstra!

Aluminiums gelænder


Ved en smal balkon, så kan et gelænder i glas virkelig skabe et større følelse. Her har man brugt vort aluminiums gelænder med klart glas. Det er også den perfekte måde, at kunne nye sin havsudsigt – den kan man ane i glasdørerne 😉

Er du interesseret i at finde ud af, hvilket gelænder der passer ind hjemme hos dig – ude som inde? Så kig på alle vore gelændere og håndlister . I vort designverktøj kan du designe dit gelænder efter dine mål og ønsker. Vi giver dig en række forskellige designvalg på udseende, farve og materiale. Du får prisen med det samme og alt indgår – også fragten!


Dine genveje

Genveje!

Ordreside

  Prisforslag

   Glem mig!