Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
  • Altid fragtfri levering
  • Individuelt tilpasset
emaerket
0 kr
inkl. moms & fragt
Du har ikke lagt noget i indkøbsvognen, endnu!
Klik på produkterne i menuen for at se vort udvalg
Vi tilbyder:
  • Høj kvalitet
  • Høj tilgængelighed
  • Kort produktionstid
  • Produkter der laves efter dine mål
  • Helt fragtfri levering

SE-3 SE-5 SE-10 CE

Alu Color – Glasgelænder i valgfri farve

Uendelige muligheder 

 

Design dit unikke glasgelænder i valgfri farve. Lakerede stolper og farvet glas

Vil du matche farven på dine døre eller vindueskarme med dit gelænder? Eller vil du måske have et helt unikt glasgelænder, der kan give dit hjem den der farveglade detalje der mangler? Måske behøver du et glasgelænder der matcher firmaets farver? Så er Alu Color, et farvet glasgelænder, det helt rigtige valg for dig!
Vi tilbyder en sjælden mulighed, for at designe et så komplekst sammenspil af farver – så du får et produkt helt udfra dine krav på æstetik.

Farverne skaber helheden

Alle er på jagt efter den helt rigtige fornemmelse af at skabe en helhed, når vi indretter og renoverer. Tapetet skal matche puden, puden skal matche maleriet og rammen skal have den helt rette moderne stil. Med Alu Color får du mulighed for at også matche glasgelænderet, afskærmningen der slipper lyset ind og bevarer den åbne, lette fornemmelse.

Variationsmuligheder i farve og form

Udover de generelle muligheder, vedrørende montering og design, giver Alu Color dig chansen for at skabe et helt personligt og farvet glasgelænder. Mulighederne er uendelige i vort unikke designværktøj.

Farverige kombinationer

Med baggrund i RAL-systemet kan du vælge præcis den farve du ønsker, et bredt spektrum hvor der findes noget for alle. Du kan vælge at designe hele gelænder i en og samme farve, det er også muligt at kombinere mange farver. Du ønsker måske en farve til stolperne, en anden til glassene, en helt tredje til overliggeren og endelig afslutte med endnu en farve til klemfæstene. Du vælger!

Farvet glasgelænder, vælg selv farven på alle dele til dit gelænder

Designværktøjet, lad fantasien få frit spil

I vort designværktøj tilpasser du selv dit glasgelænder efter dine mål og designer det udfra din personlie smag og dine behov. At skabe sit personlige gelænder er enkelt. I designværktøjet kan du se både tegninger og en 3D-model af dit farvede glasgelænder. Vor 3D-generator giver dig en unik mulighed for at se dit personlige gelænder, inden du bestiller det.

Design dit gelænder nu!

Vedligeholdelsesfrit

Hvis man vælger en overligger i aluminium, eller vælger helt uden overligger, så bliver gelænder så godt som vedligheholdelsesfrit. Det kræver ikke mere vedligehold end at pudse glasene og eventuelt tørre stolperne af. Det er cirka samme niveau af vedligehold som vinduerne på et hus. Alle vore råd for vedligehold finder du her!

Let at montere

Vi har haft i tankerne at gelænderet skal være let at montere. Alle skruer og andre detaljer for monteringen får du med din bestilling. Vore måleskabeloner angiver hvor stolpen skal placeres i forhold til de mål man har oplyst. Til dit gelænder medfølger der også filmede monteringsanvisninger. Filmene er specielt udformede til dit gelænder og viser de forskellige trin du skal igennem under monteringen.

Sikkert glas og kvalitetssikrede konstruktioner

Alu Color er i bund og grund et produkt med unikke æstetiske og designmæssige egenskaber. Til trods for det, er glasgelændere et produkt der har høje krav på sikkerhed og funktion. Vi følger bygningsreglementets krav og levere altid et farvet glasgelænder med lamineret sikkerhedsglas. Til miljøer med vedvarende ydre påvirkning tilbyder vi et hærdet og lamineret glas.

Vi CE-mærker vores aluminiumsgelænder, hvilket indebærer, at vi opfylder kravene i den europæiske standard EN 1090-1. Mere information om CE-mærkningen.

Farverigt 

Inspiration

Billeder fra vore kunder, i forskellige miljøer og med forskellige designvalg

Teknisk information

Teknisk information

Stolper

Stolperne pulverlakeres i den RAL-farve du vælger. Tænk på at der kan være farveforskelle mellem billedet på skærmen og virkeligheden.

Klemfæste

Klemfæstene pulverlakeres i den RAL-farve du vælger. Tænk på at der kan være farveforskelle mellem billedet på skærmen og virkeligheden.

Glas

Du vælger den RAL-farve du vil have på dit glas. Farven beregnes derefter for at matche den farve du har valgt. En kombination af forskellige plastfolier skaber den farve du vælger. Værdierne baseres på transmittans og 10 graders observationsvinkel med lyskilde D65. Den opfattede farve kan variere.

Overligger

Overliggerne pulverlakeres i den RAL-farve du vælger. Tænk på at der kan være farveforskelle mellem billedet på skærmen og virkeligheden.

CE-mærkede stolper

Stolperne er testet med montering ovenpå og udenpå, på træunderlag, og kan holde en last på 1,0 kN/m.

Firkantede 50x50 mm

Stolper og overligger i aluminium er af aluminiumprofiler der er kvadratiske 50x50 mm.

Lagtykkelse anodisering 20 µ

Vore aluminiumprofiler er anodiserede, det er det samme princip man anvender sig af til masten på en sejlbåd. Dette sørger for en kvalitet der er meget modstandsdygtig mod vind og vejr. Det er ovenpå denne overflade vi derefter pulverlakerer din farve.

Godstykkelse 2,5 mm

Firkantede 50x50 mm

Stolper og overligger i aluminum laves af profiler i aluminum, disse er kvadratiske 50x50 mm.

Lagtykkelse 20 µ

Vore aluminiumprofiler er anodiserede, det er det samme princip man anvender sig af til masten på en sejlbåd. Dette sørger for en kvalitet der er meget modstandsdygtig mod vind og vejr. Det er ovenpå denne overflade vi derefter pulverlakerer din farve.

Træoverligger

Profileret overligger i ubehandlet lys eg eller jatoba, et hårdttræ med egenskaber og udseende som teak. egenskaper och utseende likt teak.

Vinkler

Ved eventuelle hjørner på gelænder, skal man selv gere overliggerne.Dette for at sikre at samlingen bliver helt eksakt. Både træ og aluminium kan man enkelt save med en normal cirkelsav. I de tilfælde hvor man vælger overligger i aluminum, og hjørnet er 90 grader, behøver man ikke save eller gere.

8,76-9,52 mm lamelglas

To glasplader på hver 4mm med plastfolie imellem. Hvis glasset skulle skades holdes det stadig sammen af glasfolien. Med slebne og polerede kanter. Antalet af plastfolier der behøves for at skabe din farve, afgør tykkelsen på glasset.

8,76-9,52 mm hærdet lamelglas

Samme opbygning som vore normale laminerede glas, men med to hærdede glasplader istedet. Dette glas anbefaler vi til miljøer hvor gelænder kan blive udsat for vedvarende ydre påvirkninger. Med slebne og polerede kanter. Antalet plastfolier der behøves for at skabe din farve, afgør tykkelsen på glasset.

Firkantede eller rundede

Når du designer dit gelænder, så vælger du selv hvorvidt du vil have firkantede eller rundede klemfæste.

Lakerede aluminiumsdetaljer

Stolper eller øvrige detaljer i aluminium behøver minimalt med vedligehold. Hvis der opstår pletter, er det som oftest nok at bruge et mildt rengøringsmiddel, vand og en blød klud. Brug ikke produkter med skurende genskaber, syre eller alkaliske midler. Undgå hårde stød med skarpe detaljer mod den lakerede overflade, da lakken kan skades og fugt kan derefter trænge ind under lakken.

Glas

Rengør glassenes overflade med pudsemiddel, til vinduer og spejle, med en blød klud. Ved mere genstridige pletter kan man bruge husholdningssprit. Derefter rengøres glasset med pudsemiddel. Brug ikke produkter med skurende egenskaber på glas.

Træoverligger

Skal gelænderet monteres udendørs anbefaler vi at rengøre overliggeren og derefter slibe den med finkornet sandpapir. Overliggeren behandles med imprægnerende produkter såsom træolie eller lignende der er tilpasset udfra det miljø træet er placeret i. Ved montering indendørs kræves bare rengøring og let slibning. Behandling med træolie eller lignende kan gøres hvis man ønsker. Alt egetræ indeholder varierende mængder garvesyre afhængig af træets fugtindhold. Det skyldes, at garvesyren modvirker forrådnelse i træet. Når din egetræsoverligger eller gelænder udsættes for fugt i et udendørs klima for første gang, udskilles garvesyre, som kan forårsage misfarvning af underlaget. Derfor anbefaler vi, at træet med fordel kan olieres, alternativt belægges med oxalsyre under montage for at afbøde udskillelsen af ​​syren. Oxalsyren kan også bruges til at rense misfarvninger på underlaget. Kontakt din lokale malerforretning, før du bruger oxalsyre. For at holde træet pænt anbefaler vi at man vedligeholder det med olie et par gange om året.

Symmetriske sektioner

Når du angiver dine mål i vort designværktøj, så angiver du alltid kantmålene på pladsen hvor du skal have gelænderet. Vor konfiguration af gelænderet gør derefter de ændringer der kræves. Til dit gelænder tilpasser vi derefter målene på sektionerne, så at hver sektion på en side blir lige lange. Vi tilpasser altså gelænderet efter dine mål og ikke tværtimod.

Valgmuligheder for højde

I vort designværktøj vælger du højden på dit gelænder, 800-1100 mm. Beregnet fra gulv til gelænderets overkant. 1000 mm er anbefalingerne ifølge Bygningsreglementet.

Millimetertilpasset

Når du angiver dine mål, vil vi at du gør det på millimeteren. Vi laver dit gelænder på millimeteren, for at det skal passe eksakt til pladsen det skal placeres på.

Komplette byggesæt

Alt indgår i din bestilling af dit gelænder. Inklusiv glas.

Monteringsfilm og vejledninger

Filmene viser forskellige momenter, som en hjælp under din montering.Til hver ordre tilpasses vore monteringstips og film. Du får ikke standard beskrivninger, du får nogle der er direkte tilpasset efter din ordre.

Alt medfølger til din ordre

I din ordre fra os medfølger alt du behøver for at montere dit produkt. Udover stolper, glas og overligger, så indgår også alle skruer, bots og bor samt eventuelle specialværktøj. Har du en skruemaskine, tommestok og et vatterpas så behøver du egentlig ikke mere.

Fæste ovenpå

Foden fæstes med 4 skruer i gulvet.

Fæste udenpå

Stolpen fæstes med 2 skruer på siden, direkte mod underlaget.

Forskellige fæstehøjder

Hvis man vælger montering udenpå, så får man også mulighed for at vælge højde for fæstedelen. Man kan vælge at lade stolpen have en fæstedel der er 350 mm, 250 mm, 195 mm eller 145 mm. Har man mulighed, så kan man med fordel vælge et af de større mål. Fæstehøjden kan påvirke antallet sektioner per side.

Skruer til montering i træ

Vælger du fæste i træunderlag, så medfølger der skruer til dette. Skruen er produceret i hærdet stål med en CorrSeal overfladebehandling, for brug i udendørs miljøer. Skruen har en udfræsning langs med stammen og en på spidsen. Dette giver et meget lavt skruemoment i hårdere træmateriale, dette minimerer udvikling af sprækker.

Skruer til montering i beton

Vælger du fatsgørelse i betonunderlag, medfølger der skruer til dette. Skruen er fremstillet af hærdet stål med Corrseal-behandling til udendørs brug - Korrosionsklasse C4. 
Godkendt til grundmateriale: Sprækket beton - Usprækket beton - Betonelementer.
 Også egnet til: Massiv tegelsten - Hullet teglsten - Massive kalksten, sandsten – Natursten.

Overligger med eller uden vægfæste

Hvis gelænderet begynder ved en væg, kan man vælge at fæste overliggeren i væggen. Dette kan give en noget stabilere konstruktion

Når du bygger dit rækværk, giver brugsklassen (A+, A, B eller C) en indikation på hvor gelænderet er egnet til brug. Klasserne er baseret på gældende bygningsregler og vores egne produkttest, og de tager højde for de valg du har taget om gelænderhøjde, sektionsbredde, detaljer mv. Du skal se klassen som en anbefaling til hjælpe dig med at tage det rigtige valg.

Klasse A+

Et gelænder, der er klassificeret A+, opfylder kravene ved en faldhøjde på over 1 meter fra gulv- til jordniveau. Derfor er denne type gelændere velegnede til private boliger samt offentlige miljøer såsom kontorer, restauranter og butikker. Gelænderet klarer en belastning på mindst 1kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød.

Klasse A

Et gelænder, der er klassificeret som A, opfylder kravene ved en faldhøjde på over 1 meter fra gulv- til jordniveau og er derfor velegnet til anvendelse i alle typer boligmiljøer. Gelænderet klarer en belastning på mindst 0,5 kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød

Klasse B

Gelændere i B-klassen er velegnede i miljøer, hvor der er en niveauforskel mellem 0-1 meter fra gulv til jord. Disse gelændere klarer en belastning på mindst 0,5 kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød.

Klasse C

Et C-klassificeret gelænder er velegnede til montering hvor der ikke er niveauforskel (jordhøjde). Hvis du som kund foretager ændringer af gelænderet der afviger fra vores standard kan gelænderet C-klasses. C-klasse betyder at den valgte konfiguration ikke er blevet testet.

Monteringsfilm

Nedenfor ser du et klip fra nogen af vore monteringsfilm. Når du har bestilt hos os, så får du en link til de monteringsfilm, der passer med præcis det produkt og de detaljevalg du har gjort.