Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
  • Altid fragtfri levering
  • Individuelt tilpasset
emaerket
0 kr
inkl. moms & fragt
Du har ikke lagt noget i indkøbsvognen, endnu!
Klik på produkterne i menuen for at se vort udvalg
Vi tilbyder:
  • Høj kvalitet
  • Høj tilgængelighed
  • Kort produktionstid
  • Produkter der laves efter dine mål
  • Helt fragtfri levering

SE-3 SE-5 SE-10 CE

Alu Retro – Moderne smedejernsgelænder

Vores gelænder Alu Retro minder om et smedejernsgelænder, men er fremstillet af aluminium i stedet for stål, hvilket giver en række fordele. Alu Retro vejer meget mindre og er lettere at håndtere, udover at det næsten er vedligeholdelsesfrit.

Moderne variant af smedejernsgelænder i retrostil

Produktet henvender sig til dig, der elsker ​​et klassisk og robust smedejernsgelænder. Vores gelænder Alu Retro minder om et smedejernsgelænder, men er fremstillet af aluminium i stedet for stål, hvilket giver en række fordele. Alu Retro vejer meget mindre og er lettere at håndtere, udover at det næsten er vedligeholdelsesfrit.

“Smedejernsgelænder” med valgmuligheder

Med vores “smedejernsgelænder” har vi genskabt og forbedret det klassiske gelænder, samtidig med at du får mulighed for at tilpasse gelænderet efter dine mål, smag og ønsker. Med Alu Retro kan du blandt andet vælge:

  • om stolperne skal ende i samme højde som tværliggeren eller længere nede
  • om du vil have tværliggere i aluminium, træ eller slet ingen tværliggere overhovedet
  • mellem tre standardfarver eller valgfri farve fra RAL-systemet

Du bestemmer selv alle disse valgmuligheder, når du designer dit gelænder i vores designværktøj.

Enkelt, enkelt og …

… enkelt. Vi gør det vanskelige let. Med vores designværktøj bliver det nemt at både designe og bestille dit gelænder. Vores produkter er nemme at montere og giver dig et gelænder, som du kan glæde dig over år efter år.

Derfor bør du købe Alu Retro hos Gelænderbutikken

Vi skræddersyr produkterne efter dine ønsker, tilbyder gratis levering og sætter høje kvalitetsstandarder. Derudover medfølger der stort set alt det nødvendige tilbehør. Vores monteringsvideoer viser dig, hvordan du monterer gelænderet, så det bliver nemt for dig at gennemføre monteringen på egen hånd.

Designværktøj

I vort designværktøj tilpasser du selv dit glasgelænder efter dine mål, derefter designer du det udfra en række forskellige valgmuligheder. At skabe sit personlige gelænder er enkelt. I designværktøjet kan du se både tegninger og en 3D-model af dit aluminiums gelænder/rustfrie gelænder, stolpefrie gelænder. Vor 3D-generator giver dig en unik mulighed for at se dit gelænder, inden du bestiller det. Hvis du gemmer dit gelænder, så har du mulighed for at hente det igen på en anden computer, tablet eller mobiltelefon.

Beställ aluminiumräcke i glas via dator, surfplatta eller mobil

Let at montere

Vi har haft i tankerne, at gelænderet skal være let at montere selv. Derfor medfølger diverse tilbehør og alle skruer til fastgørelse. Vi har desuden måleskabeloner, der tydeligt viser hvor stolperne skal placeres, i forhold til de mål som er oplyst ved bestilling. Til dit gelænder findes der også filmede monteringanvisninger. Filmene er særligt udformede til dit gelænder og viser de momenter du skal igennem under monteringen.

Vedligeholdelsesfri

Vælger man en overligger i aluminium, eller fravælger en overligger, så får man et gelænder der er så godt som vedligeholdelsesfri. Alle vore råd for vedligehold finder du här!

CE-mærket gelænder

Vi CE-mærker vores aluminiumsgelænder, hvilket indebærer, at vi opfylder kravene i den europæiske standard EN 1090-1. Mer information om CE-mærkningen.

[modula id=”221153″]

Normalhøj mellemligger (til højre) & højere mellemligger (til venstre).

Teknisk information

Detaljerede mål

Teknisk information

CE-mærkede stolper

Stolperne er testet med montering ovenpå og udenpå, på træunderlag, og kan holde en last på 1,0 kN/m.

Firkantede 50x50 mm

Stolper og overligger i aluminium er af aluminiumprofiler der er kvadratiske 50x50 mm.

Lagtykkelse anodisering 20 µm

Vore aluminiumprofiler er anodiserede, det er det samme princip man anvender sig af til masten på en sejlbåd. Dette sørger for en kvalitet der er meget modstandsdygtig mod vind og vejr.

Godstykkelse 2,5 mm

Firkantet profil

Mellemligger i aluminium, firkantet profil 25x25, pulverlakeret. Tykkelse 2 mm.

Rektangulær profil

Aluminiumsstænger, rektangulær profil 15x25, pulverlakeret. Tykkelse 1,8 mm.

Normalhøj mellemliggare

Normalhøj mellemligger uden overligger: Mellemliggeren placeres 75 mm (cc) fra stængernes kant (gelænder med overligger) eller 120 mm fra stængernes kant (gelænder uden overligger)

Højere mellemliggare

Højere mellemligger med overligger: Mellemliggeren placeres ved stængernes kant. Begge varianter opfylder de normerede byggekrav.

Firkantede 50x50 mm

Stolper og overligger i aluminum laves af profiler i aluminum, disse er kvadratiske 50x50 mm.

Lagtykkelse 20 µm

Vore aluminiumprofiler er anodiserede, det er det samme princip man anvender sig af til masten på en sejlbåd. Dette sørger for en kvalitet der er meget modstandsdygtig mod vind og vejr.

Træoverligger

Profileret overligger i ubehandlet lys eg eller jatoba, et hårdttræ med egenskaber og udseende som teak. egenskaper och utseende likt teak.

Vinkler

Ved eventuelle hjørner på gelænder, skal man selv gere overliggerne.Dette for at sikre at samlingen bliver helt eksakt. Både træ og aluminium kan man enkelt save med en normal cirkelsav. I de tilfælde hvor man vælger overligger i aluminum, og hjørnet er 90 grader, behøver man ikke save eller gere.

Symmetriske sektioner

Når du angiver dine mål i vort designværktøj, så angiver du alltid kantmålene på pladsen hvor du skal have gelænderet. Vor konfiguration af gelænderet gør derefter de ændringer der kræves. Til dit gelænder tilpasser vi derefter målene på sektionerne, så at hver sektion på en side blir lige lange. Vi tilpasser altså gelænderet efter dine mål og ikke tværtimod.

Valgmuligheder for højde

I vort designværktøj vælger du højden på dit gelænder, 800-1100 mm. Beregnet fra gulv til gelænderets overkant. 1000 mm er anbefalingerne ifølge Bygningsreglementet.

Millimetertilpasset

Når du angiver dine mål, vil vi at du gør det på millimeteren. Vi laver dit gelænder på millimeteren, for at det skal passe eksakt til pladsen det skal placeres på.

Monteringsfilm og vejledninger

Filmene viser forskellige momenter, som en hjælp under din montering.Til hver ordre tilpasses vore monteringstips og film. Du får ikke standard beskrivninger, du får nogle der er direkte tilpasset efter din ordre.

Alt medfølger til din ordre

I din ordre fra os medfølger alt du behøver for at montere dit produkt. Udover stolper, glas og overligger, så indgår også alle skruer, bots og bor samt eventuelle specialværktøj. Har du en skruemaskine, tommestok og et vatterpas så behøver du egentlig ikke mere.

Fæste ovenpå

Foden fæstes med 4 skruer i gulvet.

Fæste udenpå

Stolpen fæstes med 2 skruer på siden, direkte mod underlaget.

Forskellige fæstehøjder

Hvis man vælger montering udenpå, så får man også mulighed for at vælge højde for fæstedelen. Man kan vælge at lade stolpen have en fæstedel der er 350 mm, 250 mm, 195 mm eller 145 mm. Har man mulighed, så kan man med fordel vælge et af de større mål. Fæstehøjden kan påvirke antallet sektioner per side.

Skruer til montering i træ

Vælger du fæste i træunderlag, så medfølger der skruer til dette. Skruen er produceret i hærdet stål med en CorrSeal overfladebehandling, for brug i udendørs miljøer. Skruen har en udfræsning langs med stammen og en på spidsen. Dette giver et meget lavt skruemoment i hårdere træmateriale, dette minimerer udvikling af sprækker.

Skruer til montering i beton

Vælger du fatsgørelse i betonunderlag, medfølger der skruer til dette. Skruen er fremstillet af hærdet stål med Corrseal-behandling til udendørs brug - Korrosionsklasse C4. 
Godkendt til grundmateriale: Sprækket beton - Usprækket beton - Betonelementer.
 Også egnet til: Massiv teglsten - Hullet teglsten - Massive kalksten, sandsten – Natursten.


Overligger med eller uden vægfæste

Hvis gelænderet begynder ved en væg, kan man vælge at fæste overliggeren i væggen. Dette kan give en noget stabilere konstruktion

Aluminiumsdetaljer

Stolper eller øvrige detaljer i aluminium behøver minimalt med vedligehold. Hvis der opstår pletter, er det som oftest nok at bruge et mildt rengøringsmiddel, vand og en blød klud. Brug ikke produkter med skurende genskaber, syre eller alkaliske midler.

Træoverligger

Skal gelænderet monteres udendørs anbefaler vi at rengøre overliggeren og derefter slibe den med finkornet sandpapir. Overliggeren behandles med imprægnerende produkter såsom træolie eller lignende der er tilpasset udfra det miljø træet er placeret i. Ved montering indendørs kræves bare rengøring og let slibning. Behandling med træolie eller lignende kan gøres hvis man ønsker.

Når du bygger dit rækværk, giver brugsklassen (A+, A, B eller C) en indikation på hvor gelænderet er egnet til brug. Klasserne er baseret på gældende bygningsregler og vores egne produkttest, og de tager højde for de valg du har taget om gelænderhøjde, sektionsbredde, detaljer mv. Du skal se klassen som en anbefaling til hjælpe dig med at tage det rigtige valg.

Klasse A+

Et gelænder, der er klassificeret A+, opfylder kravene ved en faldhøjde på over 1 meter fra gulv- til jordniveau. Derfor er denne type gelændere velegnede til private boliger samt offentlige miljøer såsom kontorer, restauranter og butikker. Gelænderet klarer en belastning på mindst 1kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød.

Klasse A

Et gelænder, der er klassificeret som A, opfylder kravene ved en faldhøjde på over 1 meter fra gulv- til jordniveau og er derfor velegnet til anvendelse i alle typer boligmiljøer. Gelænderet klarer en belastning på mindst 0,5 kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød

Klasse B

Gelændere i B-klassen er velegnede i miljøer, hvor der er en niveauforskel mellem 0-1 meter fra gulv til jord. Disse gelændere klarer en belastning på mindst 0,5 kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød.

Klasse C

Gelændere i C-klassen er velegnede til jordhøjde, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød. Et gelænder kan C-klassificeres hvis Gelænderbutikken sammen med dig som kunde foretager en ændring af gelænderet, der afviger fra vores standard-. C-klasset betyder at denne specifikke konfiguration ikke er blevet testet.

Monteringsfilm

Nedenfor ser du et klip fra nogen af vore monteringsfilm. Når du har bestilt hos os, så får du en link til de monteringsfilm, der passer med præcis det produkt og de detaljevalg du har gjort. Du finder vore mest almindelig film her.