Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Levering
  • Altid fragtfri levering
  • Individuelt tilpasset
emaerket
0 kr
inkl. moms & fragt
Du har ikke lagt noget i indkøbsvognen, endnu!
Klik på produkterne i menuen for at se vort udvalg
Vi tilbyder:
  • Høj kvalitet
  • Høj tilgængelighed
  • Kort produktionstid
  • Produkter der laves efter dine mål
  • Helt fragtfri levering

SE-3 SE-5 SE-10 CE

Rustfrit glasgelænder

Mange valgmuligheder

Rustfrit glasgelænder af høj kvalitet

Vore gelændere i glas og rustfrit stål er af høj kvalitet og har et smukt design. Hvis du vil have vertikale, rustfrie stænger i gelænderet i stedet for glasplader, kan du læse mere om varianten her.

Hvis vort rustfrie gelænder skal monteres indendørs, benyttes rustfrit stål med betegnelsen AISI 304. Ved udendørs montering anvendes i stedet AISI 316L, som er rustfrit stål, der er syrefast.

Variationsmuligheder

Vort rustfrie gelænder kan du anpasse efter dine egne designvalg. Med eller uden overligger, type af overligger, fæste og glastype, er eksempler på valg du kan tage.

Med eller uden overligger

Det er muligt at bestille vort rustfrie gelænder med eller uden overligger. Overliggere findes i rustfri udførelse eller udført i træsorterne eg eller jatoba. Vælger man ikke at have overligger, har man i stedet mulighed for at vælge, hvorvidt glasset skal have samme højde som stolperne eller om det skal være lidt højere.

Glas

Glasset der leveres med gelænderet, er lamineret sikkerhedsglas med en tykkelse på 8,76 mm. Lamineret glas er to glasplader, der limes sammen med folie imellem. Hvis lamineret glas revner, holder folien glaspladen sammen. Det er muligt at bestille glasset med klar folie, matteret opalfolie eller en variant med gråtonet glas. Glasset leveres med slebne og polerede kanter.

Stående eller hængende montering

Et rustfrit glasgelænder kan monteres ovenpå, altså stående montering eller udenpå som er en hængende montering. Stående montering betyder, at stolpen har en fod og et dæksel. Ved hængende montering holdes stolpen fast af en stolpeholder.

Vindbeskyttelse

Du kan vælge vindbeskyttelse til et valgfrit antal dele af gelænderet for at få ekstra beskyttelse udendørs. Vindbeskyttelsens glaspaneler er 80 cm brede, og du kan vælge en højde på 160 eller 180 cm.

Rustfritt gelaender vindbeskyttelse

Designværktøj

I vort designværktøj tilpasser du selv dit glasgelænder efter dine mål, derefter designer du det udfra en række forskellige valgmuligheder. At skabe sit personlige gelænder er enkelt. I designværktøjet kan du se både tegninger og en 3D-model af dit rustfrie gelænder. Vor 3D-generator giver dig en unik mulighed for at se dit gelænder, inden du bestiller det. Hvis du gemmer dit gelænder, så har du mulighed for at hente det igen på en anden computer, tablet eller mobiltelefon.

Design rustfrit glasgelænder

Montering

Vort rustfrie gelænder er forholdvis let at montere. I vore måleskabeloner findes information om hvordan stolperne skal placeres i hjørner og ved afslutninger.
Til dit gelænder findes der også filmede monteringanvisninger. Filmene er særligt udformede til dit gelænder og viser de momenter du skal igennem under monteringen.

Vedligehold

Ved montering udendørs bør man være opmærksom på, at et rustfrit glasgelænder, til trods for navnet, kan ruste ved manglende vedligehold. Hvor ofte gelænderet skal vedligeholdes, afhænger helt af, hvor man bor, og i hvilket miljø gelænderet er sat op. Vil man have et gelænder, som kræver mindre vedligeholdelse, anbefaler vi i stedet et af vores gelændere med aluminiumsstolper: Alu Classic eller Alu Modern.

CE-mærket gelænder

Vi CE-mærker vores aluminiumsgelænder, hvilket indebærer, at vi opfylder kravene i den europæiske standard EN 1090-1. Mer information om CE-mærkningen.

Personlig gelænderrådgivning

En mulighed for dig at sammen med en af ​​vores rækværkseksperter og gennemgå hvordan du går fra idé til færdig gelænder.

Inspiration

Billeder fra vore kunder, i forskellige miljøer og med forskellige designvalg

Teknisk information

Teknisk information

CE-mærkede stolper

Stolperne er testet med montering ovenpå og udenpå, på træunderlag, og kan holde en last på 1,0 kN/m.

Runde profiler Ø 42 mm

Stolper i rustfrit stål, runde med en diameter på 42 mm. AISI 304 for indendørs og AISI 316 til udendørsbrug.

Rustfrit stål AISI 304 eller 316

Hvis dit rustfrie gelænder skal monteres indendørs, så bruges der en rustfri variant der går under betegnelsen AISI 304. Hvis det derimod skal monteres udendørs, så bruger vi istedet AISI 316, dette er syrefast rustfrit stål.

Godstykkelse 2 mm

Runde profiler Ø 42 mm

Overligger i rustfrit stål, runde med en diameter på 42 mm. AISI 304 for indendørs og AISI 316 til udedørsbrug. Til eventuelle hjørner medfølger alle detaljer. Leveres i hele længder op til 2,4 meter. Bestiller man længere håndlister, så leveres disse i flere dele der sættes sammen med en stilren rørforbindere.

Træoverligger

Rund overligger (Ø 43 mm) i ubehandlet lys eg eller jatoba, et hårdttræ med egenskaber og udseende som teak.

Vinkler

Ved eventuelle hjørner på gelænderet, skal man selv gere træoverliggeren. Dette for at sikre sig at pasformen og samlingen bliver eksakt. For rustfrie overliggere med vinkler over 90 grader, der medfølger der hjørnedetaljer.

8,76 mm lamelglas

To glasplader på hver 4 mm med plastfolie imellem. Hvis glasset skulle gå i stykker, så sidder det stadig sammen med hjælp af plastfolien og er dermed stadig en del. Glasset har slebne og polerede kanter.

8,76 mm hærdet lamelglas

Samme opbygning som vort almindelige lamelglas, men med to hærdede glasplader istedet. Dette glas anbefaler vi til miljøer hvor gelænderet kan udsættes for gentagende ydre belastning. Med slebne og polerede kanter.

Glasvalg (farve)

Når du designer dit gelænder, så vælger du også hvilken typ af glas du vil ha. Klart glas, gråt glas eller opalglas (matteret folie mellem glaspladerne, der hindrer indsyn)

Klemfæste indendørs

Hvis gelænderet skal monteres indendørs er klemfæstene i zink med en rustfri overflade.

Klemfæste udendørs

Hvis gelænderet skal monteres udendørs er klemfæstene, præcis som alt andet på gelænderet, i syrefast rustfrit stål (AISI 316).

Firkantede eller rundede

Når du designer dit gelænder, så vælger du selv hvorvidt du vil have firkantede eller rundede klemfæste.

Symmetriske sektioner

Når du angiver dine mål i vort designværktøj, så angiver du alltid kantmålene på pladsen hvor du skal have gelænderet. Vor konfiguration af gelænderet gør derefter de ændringer der kræves. Til dit gelænder tilpasser vi derefter målene på sektionerne, så at hver sektion på en side blir lige lange. Vi tilpasser altså gelænderet efter dine mål og ikke tværtimod.

Valgmuligheder for højde

I vort designværktøj vælger du højden på dit gelænder, 800-1100 mm. Beregnet fra gulv til gelænderets overkant. 1000 mm er anbefalingerne ifølge Bygningsreglementet.

Millimetertilpasset

Når du angiver dine mål, vil vi at du gør det på millimeteren. Vi laver dit gelænder på millimeteren, for at det skal passe eksakt til pladsen det skal placeres på.

Tilpasning til skråtag

Du kan vælge at tilpasse dit gelænder, hvis du behøver at begyndelsen eller afslutningen skal ske mod et skråtag. Vi producerer derefter et glas med afskåret hjørne udfra dine mål.

Fæste ovenpå

Foden fæstes med 4 skruer i gulvet.

Fæste udenpå

Når man vælger montering udenpå, så gøres dette med hjælp af en stolpeholdere. At montere udenpå giver en noget stabilere konstruktion og optager kke nogen gulvplads. Stolpeholdere fæstes direkte mod monteringsmaterialet.

Overligger med eller uden vægfæste

Hvis gelænderet begynder ved en væg, kan man vælge at fæste overliggeren i væggen. Dette kan give en noget stabilere konstruktion

Skrue til træfastgørelse ovenpå

Vælger du fastgørelse ovenpå træunderlaget, medfølger skruer til dette formål. Skruen er produceret i hærdet stål med en CorrSeal overfladebehandling, for brug i udendørs miljøer. Skruen har en udfræsning langs med stammen og en på spidsen. Dette giver et meget lavt skruemoment i hårdere træmateriale, dette minimerer udvikling af sprækker.

Skrue til træfastgørelse udenpå

Vælger du fastgørelse ovenpå træunderlaget, medfølger skruer til dette formål. Skruen er produceret i hærdet stål med en CorrSeal overfladebehandling, for brug i udendørs miljøer. Skruen har en udfræsning langs med stammen og en på spidsen. Dette giver et meget lavt skruemoment i hårdere træmateriale, dette minimerer udvikling af sprækker.

Skruer til montering i beton ovenpå

Vælger du fatsgørelse i betonunderlag, medfølger der skruer til dette. Skruen er fremstillet af hærdet stål med Corrseal-behandling til udendørs brug - Korrosionsklasse C4. 
Godkendt til grundmateriale: Sprækket beton - Usprækket beton - Betonelementer.
 Også egnet til: Massiv tegelsten - Hullet teglsten - Massive kalksten, sandsten – Natursten.

Skruer til montering i beton udenpå

Vælger du fatsgørelse i betonunderlag, medfølger der skruer til dette. Skruen er fremstillet af hærdet stål med Corrseal-behandling til udendørs brug - Korrosionsklasse C4. 
Godkendt til grundmateriale: Sprækket beton - Usprækket beton - Betonelementer.
 Også egnet til: Massiv tegelsten - Hullet teglsten - Massive kalksten, sandsten – Natursten.

Komplette byggesæt

Alt indgår i din bestilling af dit gelænder. Inklusiv glas.

Monteringsfilm og vejledninger

Filmene viser forskellige momenter, som en hjælp under din montering.Til hver ordre tilpasses vore monteringstips og film. Du får ikke standard beskrivninger, du får nogle der er direkte tilpasset efter din ordre.

Alt medfølger til din ordre

I din ordre fra os medfølger alt du behøver for at montere dit produkt. Udover stolper, glas og overligger, så indgår også alle skruer, bots og bor samt eventuelle specialværktøj. Har du en skruemaskine, tommestok og et vatterpas så behøver du egentlig ikke mere.

Rustfrie detaljer

Da rustfrit stål, til trods for navnet, ikke er modstandsdygtigt mod korrosion, så behøver alle rustfrie detaljer vedligholdes og rengøres 1-3 gange per år. Hvis gelænderet er monteret tæt på havet, kan der være behov for rengøring og behandling oftere. Overfladerne rengøres med lunkent vand, mildt rengøringsmiddel og en blød klud.

Træoverligger

Skal gelænderet monteres udendørs anbefaler vi at rengøre overliggeren og derefter slibe den med finkornet sandpapir. Overliggeren behandles med imprægnerende produkter såsom træolie eller lignende der er tilpasset udfra det miljø træet er placeret i. Ved montering indendørs kræves bare rengøring og let slibning. Behandling med træolie eller lignende kan gøres hvis man ønsker. Alt egetræ indeholder varierende mængder garvesyre afhængig af træets fugtindhold. Det skyldes, at garvesyren modvirker forrådnelse i træet. Når din egetræsoverligger eller gelænder udsættes for fugt i et udendørs klima for første gang, udskilles garvesyre, som kan forårsage misfarvning af underlaget. Derfor anbefaler vi, at træet med fordel kan olieres, alternativt belægges med oxalsyre under montage for at afbøde udskillelsen af ​​syren. Oxalsyren kan også bruges til at rense misfarvninger på underlaget. Kontakt din lokale malerforretning, før du bruger oxalsyre. For at holde træet pænt anbefaler vi at man vedligeholder det med olie et par gange om året.

Glas

Rengør glassenes overflade med pudsemiddel til vinduer og spejle med en blød klud.

Når du bygger dit rækværk, giver brugsklassen (A+, A, B eller C) en indikation på hvor gelænderet er egnet til brug. Klasserne er baseret på gældende bygningsregler og vores egne produkttest, og de tager højde for de valg du har taget om gelænderhøjde, sektionsbredde, detaljer mv. Du skal se klassen som en anbefaling til hjælpe dig med at tage det rigtige valg.

Klasse A+

Et gelænder, der er klassificeret A+, opfylder kravene ved en faldhøjde på over 1 meter fra gulv- til jordniveau. Derfor er denne type gelændere velegnede til private boliger samt offentlige miljøer såsom kontorer, restauranter og butikker. Gelænderet klarer en belastning på mindst 1kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød.

Klasse A

Et gelænder, der er klassificeret som A, opfylder kravene ved en faldhøjde på over 1 meter fra gulv- til jordniveau og er derfor velegnet til anvendelse i alle typer boligmiljøer. Gelænderet klarer en belastning på mindst 0,5 kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød

Klasse B

Gelændere i B-klassen er velegnede i miljøer, hvor der er en niveauforskel mellem 0-1 meter fra gulv til jord. Disse gelændere klarer en belastning på mindst 0,5 kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød.

Klasse C

Gelændere i C-klassen er velegnede til jordhøjde, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød. Et gelænder kan C-klassificeres hvis Gelænderbutikken sammen med dig som kunde foretager en ændring af gelænderet, der afviger fra vores standard-. C-klasset betyder at denne specifikke konfiguration ikke er blevet testet.

Monteringsfilm

Nedenfor ser du et klip fra nogen af vore monteringsfilm. Når du har bestilt hos os, så får du en link til de monteringsfilm, der passer med præcis det produkt og de detaljevalg du har gjort. Du finder vore mest almindelig film her.

Luk

Vælg leveringsland

Priserne, på de varer du har i din indkøbsvogn, vil blive ændret hvis du ændrer land.

Levering: