Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Levering
  • Altid fragtfri levering
  • Individuelt tilpasset
emaerket
0 kr
inkl. moms & fragt
Du har ikke lagt noget i indkøbsvognen, endnu!
Klik på produkterne i menuen for at se vort udvalg
Vi tilbyder:
  • Høj kvalitet
  • Høj tilgængelighed
  • Kort produktionstid
  • Produkter der laves efter dine mål
  • Helt fragtfri levering

Hvilken type af glas skal man have i sit glasgelænder?

Vi får mange forskellige spørgsmål omkring glasset i vore gelændere. Vi tænkte derfor, at gå igennem en del af disse spørgsmål og hvad man bør tænke på i forbindelse med glas.

Lamineret glas, sikkerhedsglas

Vi anvender lamineret glas til alle vore gelænderprodukter. Dette er også godkendt i henhold til Bygningsreglementet, for at undgå personskade ved kollision med glasset. Det laminerede glas har mange fordele, i forhold til andre alternaiv og varianter. Vort glas er 8,76 mm tykt, det består af to glasplader på hver 4 mm og plastfolie med en tykkelse på 0,76 mm.

Plastfolien mellem glaspladerne gør at pladen som en helhed ikke går i stykker, når den udsættes for stød. Glaspladen holdes derfor stadig sammen og man risikerer ikke at falde gennem glasset, eller at der kommer et “hul” i gelænderet.

I filmen nedenunder kan man se en “pendultest”, der udføres på en lamineret glasplade.

Hærdet och lamineret glas

Vi anvender hærdet og lamineret glas i vort stolpefrie gelænder. Dette betyder at glaspladerne har gået igennem en hærdningprocess, inden de lamineres sammen.
Hærdningen gør glaset op til fem gange stærkere og mere tåligt mod stød. I vort stolpefrie gelænder er glasset 12,76 mm tykt. Det er alltså to 6 mm glasplader og 0,76 mm plastfolie. Vi vælger at både laminere og hærde glasset, da det er bærende i denne gelænderkonstruktion.

Hærdet og lamineret glas i normale glasgelændere

Af og til får vi spørgsmål om at få hærdet og lamineret glas til vore rustfrie gelænder og vort aluminiums gelænder. Vi har valgt ikke at have hærdet og lamineret glas i sortimentet til disse gelændere, da vi ikke anser at det behøves. Det laminerede glas opfylder, med marginal, de krav som Bygningsreglementet forskriver, når det kommer til glas i boliger. Derudover er det også betydeligt billigere, end det modsvarende hærdede og laminerede glas. Ved specielle tilfælde kan vi levere hærdet og lamineret glas, men udover prisforskellen bliver leveringstiden en hel del længere.

Selvom at hærdet glas er stærkere og mere tåligt mod stød, midt på glasfladen, er det betydeligt følsommere for stød på kanterne. Et mindre stød kan få hele glaspladen at krakelere i tusindvis små glasstykker. Sker det at man får begge glasplader til at krakelere, i en hærdet og lamineret glasplade, så mindskes styrken drastisk for hele pladen. Faktiskt i en så høj grad, at man ikke behøver megen kraft for at trykke hele pladen ud.

Plexiglas

En klassisk misforståelse vedrørende glasgelændere, er at glas er farligt – specielt for børn. Hvis man anvender et lamineret glas, så er risikoen for at skære sig minimal, hvis glasset skulle gå i stykker. Det som ofte dukker op i denne diskussion, er et ønskemål om anvendelse af forskellige typer plexiglas.

Plexiglas er ikke glas, det er plast. Til forskel fra glas er plexiglas blødere, mere bøjeligt og medgørligt, på en anden måde end glas. At materialet er blødere, gør det netop mere følsomt for påvirkning udefra. En normalt ting som rengøring og aftørring kan derfor let, på kort tid, lede til ridsede plader. Til slut står man så med en mat overflade, i stedet for en skinnende glasoverflade.

Vi anbefaler altså, at man altid skal anvende det rigtige glas i glasgelændere, for at få en bestående og holdbart produkt.

Luk

Vælg leveringsland

Priserne, på de varer du har i din indkøbsvogn, vil blive ændret hvis du ændrer land.

Levering: