Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Levering
  • Altid fragtfri levering
  • Individuelt tilpasset
emaerket
0 kr
inkl. moms & fragt
Du har ikke lagt noget i indkøbsvognen, endnu!
Klik på produkterne i menuen for at se vort udvalg
Vi tilbyder:
  • Høj kvalitet
  • Høj tilgængelighed
  • Kort produktionstid
  • Produkter der laves efter dine mål
  • Helt fragtfri levering

Sådan indretter og designer du din terrasse eller altan

Hvordan skaber du et hyggeligt og hjemligt miljø på din terrasse eller altan? Hvordan bruger jeg planter og boligindretning bedst muligt? Hvilke materialer skal jeg bruge? Og hvordan integrerer jeg glas-gelænderet eller et rustfrit stål-gelænder på den bedste måde?

I det andet blogindlæg af tre – i samarbejde med havneingeniør John Block, diskuterer vi, hvordan du bedst designer og indretter din terrasse eller altan til sommersæsonen.

Planlæg din terrasse

Sommerens højdepunkt er at tilbringe tid på altanen eller i haven med familie og venner. Du er måske flyttet ind i et nyt hus eller ønsker at skabe nye områder i din have. Inden du begynder at planlægge din terrasse, er der et par ting, du bør overveje.

Se på, hvordan du normalt bruger stedet – hvor plejer du at trække stolen hen for at få mest sol? Eller er det vigtigt at der kommer skygge? Skal det være et fælles sted til både socialisere og bruges som solterrasse? Eller skal det kun være et sted til et spisebord? Dette spiller ind på, hvordan du placerer møblerne, og hvilken type møbler du bruger. Til sociale interaktioner kan du vælge at bygge en indbygget sofa og kombinere med stole og lænestole, der giver fleksibilitet i indretningen.

John nævner et element, der kan spille en stor rolle for, hvordan din terrasse opfattes. Vælger du at lægge en træterrasse, er det vigtigt at tænke over, hvordan du lægger plankerne.

”Alt efter hvordan man lægger plankerne, vil stedet opleves forskelligt. Er plankerne på tværs, bliver “rummet” mindre. “Hvis man placerer dem længere hen ad sigtelinjen, føles rummet meget langt, hvilket kan være en fordel, hvis man for eksempel har en flot udsigt.”

rostfritt glasräcke

Her har kunden valgt et rustfrit glas gelænder med balustre for ikke at skjule den fantastiske udsigt. I kombination med dette har kunden placeret plankerne i sigtelinjen, hvilket får altanen til at føles luftig og stor.

Den røde tråd i haveplanlægning

En almindelig fejl, John ser i havedesign, er, at du “forvirrer”. Et typisk eksempel på dette er overforbrug af krukker.

“Ofte kan man se omkring 50 krukker stå over hele terrassen eller altanen i forskellige udformninger og med forskelligt indhold. Det kan give et ret foruroligende indtryk. Brug i stedet et par større krukker og sæt flere planter i samme krukke, eller hvorfor ikke en træer eller buske? “Og gerne et ulige antal krukker for et mere harmonisk udtryk.”

Samlet set kan du have alle de dele, du skal bruge i din have, men den kan nogle gange føles uinspirerende og usammenhængende. Problemet her er, at du mangler den røde tråd. Man bør derfor samle delene. Dette kan gøres gennem et glasgelænder, en espalier konstruktion, en plante eller en ensartet farve. Det skaber genkendelse og gør dig roligere.

aluminiumräcke svart

Her har kunden valgt at beholde samme farvepalet på udvalgte dele af interiøret/huset. Alu gelænder med farvede lameller i sort RAL.

John råder til at blive mødt af et bestemt element allerede i indgangen, måske et espalier, glas rækværk eller en bestemt farve for at sætte mærket med det samme. Så møder du samme materiale eller farve længere ind i grunden ved en udebruser eller et udekøkken. På den måde skaber du en rød tråd gennem haven.

Små midler, der skaber et hyggeligt sted

Vi har gennemgået, hvordan man bedst skaber en terrasse til større haver. Men hvilke udfordringer og muligheder er der for små uderum som altaner og gårdhaver?

Små haverum har også brug for deres egen tankeproces i forhold til design og ruminddeling. Og bare fordi rummet er mindre, betyder det ikke, at det er nemmere at designe. Ofte det modsatte. Men med små midler kan du skabe et sted, der føles hyggeligt og trygt. En gårdhave er ofte omgivet af høje bygninger med masser af vinduer ud mod gården. Her føler man sig let udsat. Så kan det være effektivt at bruge høje plantebede, træer, pergolaer og espalier. Høje forruder med farvede lameller kan også beskytte udsynet.

Altaner er derimod et kapitel for sig. Dette er stadig i din private sfære og i direkte forbindelse med inde miljøet. Her vil du måske udviske grænsen mellem inde og ude og bruge altanen som et ekstra værelse. Alt efter hvor din altan er placeret, kan det påvirke indretningen. Er det i et lejlighedskompleks eller er det i dit hus ud mod haven?

I et lejlighedskompleks vil du måske gerne beskytte indsynet mere, så kan du sætte espalier op på siderne af altanen, maksimere arealet med siddepladser og skabe en hyggelig atmosfære med krukker og planter. Altanen er også et sted udsat for vejret. Nogle gange har den meget sollys og er udsat for vind. Så er der brug for hårdføre og tørke bestandige planter.

Til altaner på privatejede huse har du mulighed for at eksperimentere mere med udseendet. Måske har du et gammelt trægelænder, der skal opdateres? Med glas og klemmer kan du beholde de gamle træstolper men give et løft til altanen. Hvis du vil opdatere altanrækværket helt, så er et glas rækværk en perfekt mulighed, der tillader meget lys og ikke får altanen til at blive “lukket”.

stolpfritt glasräcke

Med et stolpe frit glasgælender giver du altanen et luftigt og eksklusivt indtryk.

På altaner, tagterrasser og gårdhaver har du stadig gode muligheder for at skabe dit grønne rum i et ellers trist og bymæssigt miljø. Du kan altid skabe bedre forhold for planterne med større plantekasser og potter, og turde bruge andet plantemateriale end blomster.

Sådan maksimerer du dit udendørsareal

Vi spørger John, hvordan han bedst maksimerer sit udendørsareal gennem funktionelle elementer som siddepladser, belysning og planter.

Først skal man undersøge sine behov. Hvad er dine behov som ejer af det grønne rum? Har du en stor familie? Social kreds? Brug for et hjem til afslapning og restitution eller flere sociale rum til middage osv.? Og hvordan ser stedet ud?

Ifølge John er det første skridt, han tager som designer, først at se på lokationen. Lav en enklere stedsanalyse, hvor du vurderer både naturtypen men også husets og områdets alder. Er der andre elementer at overveje såsom støj, vind, fugt osv.? Og prøv så at reflektere eller lave et twist og finde andre spændende løsninger end de mest oplagte.

Når en analyse er lavet, kan man måske hurtigt se brugen af ​​plottet. Hvor er solen og aftensolen, er det muligt at etablere siddepladser der? Og hvorfor ikke placere opholdsarealer længere ude på grunden.

“ Det er sjældent, du får chancen for at sidde og kigge på dit hus på afstand! Jeg synes absolut, at der burde være nogle siddepladser længere ude fra huset for at øge brugen af ​​grunden. Og er det muligt at binde de forskellige områder af grunden sammen på en eller anden måde? Det kan være ved hjælp af bevoksning, beplantning eller hække, espalier og rækværk, der fungerer som rumdelere.”

Varme sommeraftener vil vi gerne fortsætte med at opleve vores plot, selvom mørket falder på. Så kan du selvfølgelig bruge forskellige typer havebelysning til at skabe en effektiv oplevelse af stedet. Ofte bliver det en helt anden have, når man tilføjer belysning, man får en have om dagen, og en anden om aftenen/natten.

Det er dog vigtigt ikke at overforbruge belysningen, det skal også planlægges med sans for fingerfærdigheden, så plottet ikke bliver noget Las Vegas (medmindre det falder i din smag, selvfølgelig). Det kan også forstyrre dyrelivet på grunden, da mange dyr er nataktive. Vi deler jo stedet med andre små gæster.

Hvilket gelænder materiale skal jeg vælge til min have?

Inden du beslutter dig for, hvilken type rækværk du skal bestille, er det en god idé at tjekke, hvilke andre materialer der findes, og hvordan huset ser ud. Den følelse, vi ønsker at opnå på stedet, har også betydning. Er målet at det skal være hyggeligt, cool, velskabt, beroligende, opløftende, romantisk, moderne eller måske klassisk?

Glasrækværk er ofte utroligt effektive, fordi de kan være fleksible i, hvordan de opleves og samtidig kan ramme stedet ind på en flot måde. Rammeløse glas gelænder, der fastgøres til en væg eller terrassekant, kan fungere flere forskellige steder med forskellige indtryk eller stilarter, da de ikke er specielt iøjnefaldende. Eller vil du have en mere overskuelig struktur, så de rimer på resten af ​​designet og så vælge et glas gelænder med klare kanter og beslag?

Fordelen ved især Gelænderbutikken er, at du kan tilpasse gelænderet til huset eller placeringen og ikke omvendt. Med uendelige valgmuligheder i både farve, form og materiale, og også at den er tilpasset til dine mål, skaber du en rød tråd i dit havedesign. Match farven på rækværket med den samme farve, du allerede har på vinduer og døre.

John nævner også, at han hos nogle kunder har brugt forskellige gelændere forskellige steder i haven.

Lad os sige, at der er et hvidt trægelænder på hele grunden. Men mellem overfladerne inde på grunden vil vi måske have noget andet for at skabe en funktionel faldsikring, men for at være mindre synlig kan jeg vælge et lækkert smedejernsrækværk eller glas rækværk der giver optimal gennemsigtighed. “

svart aluminiumräcke

Alu gelænder i sort RAL farve

Vil du have hjælp til at designe din have?

Kontakt John Block
www.gardenbyblock.com
Instagram: @gardenbyblock

I næste og sidste del kommer vi ind på, hvordan du bruger glas gelænderpå en kreativ måde i din have. Hold udkig!

Læs del 1 af blogserien her: Designtrends til altanen og haven i 2023

Luk

Vælg leveringsland

Priserne, på de varer du har i din indkøbsvogn, vil blive ændret hvis du ændrer land.

Levering: