Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Levering
  • Altid fragtfri levering
  • Individuelt tilpasset
emaerket
0 kr
inkl. moms & fragt
Du har ikke lagt noget i indkøbsvognen, endnu!
Klik på produkterne i menuen for at se vort udvalg
Vi tilbyder:
  • Høj kvalitet
  • Høj tilgængelighed
  • Kort produktionstid
  • Produkter der laves efter dine mål
  • Helt fragtfri levering

SE-3 SE-5 SE-10 CE

Rustfrit gelænder

Kvalitet ned til mindste detalje!

Et solidt og elegant rustfrit gelænder

Hvis du hverken vil gå på kompromis med udseende, kvalitet eller sikkerhed, skal du vælge et gelænder fra Gelænderbutikken! Vores rustfrie gelændere har smalle stænger i rustfrit stål – stående eller liggende. De passer både til inden- og udendørs brug.

Variationsmuligheder

Du vælger selv, om du vil have horisontale/liggende (ST Flow) eller vertikale/stående stænger (ST Breeze), og hvordan de skal sidde. Selv gelænderets højde er valgfri.

Vælger du stående stænger, har gelænderet altid en overligger, mens denne er valgfri ved liggende stænger. Overliggeren kan fås i rustfrit stål eller træ (eg eller jatoba-træ). En anden forskel mellem de to varianter er, at et gelænder med liggende stænger altid står frit, mens et
gelænder med stående stænger også kan fastgøres til væggen efter ønske. Du kan foretage alle disse valg i vores designværktøj.

Nem tilpasning og bestilling i vort designværktøj

I værktøjet for design og bestilling indtaster du dine mål og vælger detaljer ud fra dine egne ønsker. Du vil kunne se dit rustfrie gelænder både i 3D og som tegning, så du kan føle dig helt sikker på det færdige resultat, inden du laver bestillingen. Gemmer du dit gelænder, kan du når som helst logge ind igen og justere mål eller detaljer. Du kan også få et prisforslag sendt til din e-mail, så du nemt kan sammenligne de forskellige gelændere eller diskutere dem med resten af familien.

Designværktøjet er nemt at anvende på både computere, tablets og smartphones

Designværktøjet er let at anvende både på computere, tablets og mobiltelefoner.

Rustfrie stænger

Liggende
Stængerne er runde med en diameter på 12 mm. Et gelænder med horisontale stænger må kun anvendes på jordniveau, eftersom man kan klatre på det og da risikerer at falde ned og komme til skade, hvis gelænderet er placeret højt oppe.

Vores klassificeringer hjælper dig med at vælge det rette gelænder, alt afhængigt af dets anvendelse.

Stående
Stængerne er runde med en diameter på 12 mm. Når du skaber dit gelænder i designværktøjet, vil mellemrummet mellem stængerne altid være max. 850 mm (hvilket er et sikkerhedskrav), uanset hvilken længde du angiver, eller hvor mange sektioner du vælger.

Montering

Vi tilsender alt det nødvendige (inkl. skruer og bits), så gelænderet bliver nemt at montere. Vores rustfrie gelændere med stænger har stolper på fod, som fæstnes oven på underlaget. Kig på vores målskabeloner, så du ved, hvordan stolperne skal placeres i hjørnerne og ved afslutningen. Når du har bestilt dit gelænder, får du også monteringsinstruktioner både som tekst og film, som dækker alle dele af monteringen.

Vedligeholdelse

Hvis du skal montere dit rustfrie gelænder udendørs, skal du være opmærksom på, at det kræver vedligeholdelse, ellers kan det (på trods af navnet) faktisk godt ruste. Rustfrie gelændere skal rengøres med jævne mellemrum, og oftere, hvis du bor tæt på havet. Det er ikke nogen avanceret procedure, men vil du have et gelænder, som er nærmest vedligeholdelsesfrit, anbefaler vi et af vores gelændere med aluminiumsstolper: Alu Classic eller Alu Modern.

CE-mærket gelænder

Vi CE-mærker vores rustfrie stænger, hvilket betyder, at de opfylder kravene i henhold til den europæiske standard EN 1090-1. Få mere information om CE-certificeringen.

Personlig gelænderrådgivning

En mulighed for dig at sammen med en af ​​vores rækværkseksperter og gennemgå hvordan du går fra idé til færdig gelænder.

Inspiration

Billeder fra vore kunder, i forskellige miljøer og med forskellige designvalg.

Teknisk information

Teknisk information

CE-mærkede stolper

Stolperne er testet med montering ovenpå, på træunderlag, og kan holde en last på 1,0 kN/m.

Runde profiler Ø 42 mm

Stolper i rustfrit stål, runde med en diameter på 42 mm. AISI 304 for indendørs og AISI 316 til udendørsbrug.

Rustfrit stål AISI 304 eller 316

Hvis dit rustfrie gelænder skal monteres indendørs, så bruges der en rustfri variant der går under betegnelsen AISI 304. Hvis det derimod skal monteres udendørs, så bruger vi istedet AISI 316, dette er syrefast rustfrit stål.

Godstykkelse 2 mm

Runde profiler Ø 12 mm

Vertikale stænger i rustfrit stål, runde med en diameter på 12 mm og i syrefast 316-stål.

Runde profiler Ø 12 mm

Horisontale stænger i rustfrit stål, runde med en diameter på 12 mm og i syrefast 316-stål. Tykkelse 1,5 mm.

Runde profiler Ø 42 mm

Overligger i rustfrit stål, runde med en diameter på 42 mm. AISI 304 for indendørs og AISI 316 til udedørsbrug. Til eventuelle hjørner medfølger alle detaljer.

Træoverligger

Rund overligger (Ø 43 mm) i ubehandlet lys eg eller jatoba, et hårdttræ med egenskaber og udseende som teak.

Vinkler

Ved eventuelle hjørner på gelænderet, skal man selv gere træoverliggeren. Dette for at sikre sig at pasformen og samlingen bliver eksakt. For rustfrie overliggere med vinkler over 90 grader, der medfølger der hjørnedetaljer.

Symmetriske sektioner

Når du angiver dine mål i vort designværktøj, så angiver du alltid kantmålene på pladsen hvor du skal have gelænderet. Vor konfiguration af gelænderet gør derefter de ændringer der kræves. Til dit gelænder tilpasser vi derefter målene på sektionerne, så at hver sektion på en side blir lige lange. Vi tilpasser altså gelænderet efter dine mål og ikke tværtimod.

Valgmuligheder for højde

I vort designværktøj vælger du højden på dit gelænder, 800-1100 mm. Beregnet fra gulv til gelænderets overkant. 1000 mm er anbefalingerne ifølge Bygningsreglementet.

Millimetertilpasset

Når du angiver dine mål, vil vi at du gør det på millimeteren. Vi laver dit gelænder på millimeteren, for at det skal passe eksakt til pladsen det skal placeres på.

Fæste ovenpå

Foden fæstes med 4 skruer i gulvet.

Overligger med eller uden vægfæste

Hvis gelænderet begynder ved en væg, kan man vælge at fæste overliggeren i væggen. Dette kan give en noget stabilere konstruktion.

Skruer til montering i træ

Til alle vore ordre medfølger der skruer, disse er tilpasset for brug i træ.

Skruer til montering i beton

Vælger du fatsgørelse i betonunderlag, medfølger der skruer til dette. Skruen er fremstillet af hærdet stål med Corrseal-behandling til udendørs brug - Korrosionsklasse C4. Betonskruen er 80 mm lång og skrues direkt ned i et forboret hul uden plug. Godkendt til grundmateriale: Sprækket beton - Usprækket beton - Betonelementer.
 Også egnet til: Massiv tegelsten - Hullet teglsten - Massive kalksten, sandsten – Natursten.Godkendt til grundmateriale: Sprækket beton - Usprækket beton - Betonelementer.
 Også egnet til: Massiv tegelsten - Hullet teglsten - Massive kalksten, sandsten – Natursten.

Komplette byggesæt

I din ordre fra os medfølger alt du behøver for at montere dit produkt. Udover stolper og overligger, så indgår også alle skruer, bits og bor samt eventuelle specialværktøj. Har du en skruemaskine, tommestok og et vatterpas så behøver du egentlig ikke mere.

Monteringsfilm og vejledninger

Filmerna visar olika moment som stöd under din montering. För varje order anpassas våra monteringstips och filmer. Du får inte allmänna beskrivningar, de är direkt anpassade efter just din order.

Rustfrie detaljer

Da rustfrit stål, til trods for navnet, ikke er modstandsdygtigt mod korrosion, så behøver alle rustfrie detaljer vedligholdes og rengøres 1-3 gange per år. Hvis gelænderet er monteret tæt på havet, kan der være behov for rengøring og behandling oftere. Overfladerne rengøres med lunkent vand, mildt rengøringsmiddel og en blød klud.

Træoverligger

Skal gelænderet monteres udendørs anbefaler vi at rengøre overliggeren og derefter slibe den med finkornet sandpapir. Overliggeren behandles med imprægnerende produkter såsom træolie eller lignende der er tilpasset udfra det miljø træet er placeret i. Ved montering indendørs kræves bare rengøring og let slibning. Behandling med træolie eller lignende kan gøres hvis man ønsker. Alt egetræ indeholder varierende mængder garvesyre afhængig af træets fugtindhold. Det skyldes, at garvesyren modvirker forrådnelse i træet. Når din egetræsoverligger eller gelænder udsættes for fugt i et udendørs klima for første gang, udskilles garvesyre, som kan forårsage misfarvning af underlaget. Derfor anbefaler vi, at træet med fordel kan olieres, alternativt belægges med oxalsyre under montage for at afbøde udskillelsen af ​​syren. Oxalsyren kan også bruges til at rense misfarvninger på underlaget. Kontakt din lokale malerforretning, før du bruger oxalsyre. For at holde træet pænt anbefaler vi at man vedligeholder det med olie et par gange om året.

Når du bygger dit rækværk, giver brugsklassen (A+, A, B eller C) en indikation på hvor gelænderet er egnet til brug. Klasserne er baseret på gældende bygningsregler og vores egne produkttest, og de tager højde for de valg du har taget om gelænderhøjde, sektionsbredde, detaljer mv. Du skal se klassen som en anbefaling til hjælpe dig med at tage det rigtige valg.

Klasse A+

Et gelænder, der er klassificeret A+, opfylder kravene ved en faldhøjde på over 1 meter fra gulv- til jordniveau. Derfor er denne type gelændere velegnede til private boliger samt offentlige miljøer såsom kontorer, restauranter og butikker. Gelænderet klarer en belastning på mindst 1kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød.

Klasse A

Et gelænder, der er klassificeret som A, opfylder kravene ved en faldhøjde på over 1 meter fra gulv- til jordniveau og er derfor velegnet til anvendelse i alle typer boligmiljøer. Gelænderet klarer en belastning på mindst 0,5 kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød

Klasse B

Gelændere i B-klassen er velegnede i miljøer, hvor der er en niveauforskel mellem 0-1 meter fra gulv til jord. Disse gelændere klarer en belastning på mindst 0,5 kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød.

Klasse C

Et C-klassificeret gelænder er velegnede til montering hvor der ikke er niveauforskel (jordhøjde). Hvis du som kund foretager ændringer af gelænderet der afviger fra vores standard kan gelænderet C-klasses. C-klasse betyder at den valgte konfiguration ikke er blevet testet.

Luk

Vælg leveringsland

Priserne, på de varer du har i din indkøbsvogn, vil blive ændret hvis du ændrer land.

Levering: