Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Levering
  • Altid fragtfri levering
  • Individuelt tilpasset
emaerket
0 kr
inkl. moms & fragt
Du har ikke lagt noget i indkøbsvognen, endnu!
Klik på produkterne i menuen for at se vort udvalg
Vi tilbyder:
  • Høj kvalitet
  • Høj tilgængelighed
  • Kort produktionstid
  • Produkter der laves efter dine mål
  • Helt fragtfri levering

SE-3 SE-5 SE-10 CE

Stolpefrit gelænder

Fixpoints


Gulvbeslag


Aluminiumsskinne


Kombinere 

Uforstyrret udsigt med et stolpefrit glasgelænder

Vort stolpefrie gelænder er vor mest exklusive variant af glasgelændere. Gelænderet findes der, men uden at det ses tydeligt og dette værdsættes af mange. Et stolpefrit glasgelænder kombinerer høj kvalitet, med smukt udseende og perfekt udsigt.

Designværktøj

I vort designværktøj tilpasser du selv dit glasgelænder efter dine mål, derefter designer du det udfra en række forskellige valgmuligheder. At skabe sit personlige gelænder er enkelt. I designværktøjet kan du se både tegninger og en 3D-model af dit stolpefrie gelænder. Vor 3D-generator giver dig en unik mulighed for at se dit gelænder, inden du bestiller det. Hvis du gemmer dit gelænder, så har du mulighed for at hente det igen på en anden computer, tablet eller mobiltelefon.

Design dit gelænder!

Variationsmuligheder

Vi tilbyder dig muligheden, for at skræddersy et stolpefrit glasgelænder. Valg af glas og forskellige muligheder for fæste, giver dit gelænder det udseende du ønsker.

Montering med fixpoints, gulvbeslag eller aluminiumsskinne

Du kan vælge mellem tre forskellige monteringsmetoder.

  • Fixpoints: Runde punktbeslag i rustfrit stål med en diameter på 45 mm, som fæstner glasset uden på underlaget.
  • Gulvbeslag: Hvert glasstykke fæstnes i to gulvbeslag i aluminium – enten uden på eller oven på underlaget.
  • Aluminiumsskinne: Glasset fastgøres på en enkel skinne, der placeres uden på eller oven på gulvet.

Stolpefrit gelænder med fixpoints, gulvbeslag & aluminiumsskinne
Til dit gelænder findes der også filmede monteringanvisninger. Filmene er særligt udformede til dit gelænder og viser de momenter du skal igennem under monteringen.

Farvevalg for gulvbeslag og skinne

Du kan få gulvbeslag og aluminiumsskinner i vores standardfarver natur (aluminium), hvid, sort eller grå med struktur. Vælger du en skinne, kan du desuden få den lakeret i en valgfri RAL-farve, og vil du have en overligger i aluminium, lakeres den i samme farve.

Glas

Gelænderets glas består af et hærdet og lamineret glas på 12,76 mm med slebne og polerede kanter, dette gør glasset meget stærkt og holdbart. Med lamineret glas menes, at to glasplader er limmet sammen med en plastfilm imellem dem. Hvis en af glaspladerne revner, som følge af slag, holdes både det revnede glas og den intakte glasplade sammen med hjælp af plastfilmen. Alle vore glasgelændere opfylder Bygningsreglementets bestemmelser.

Med eller uden overligger

Hvis man vælger en overligger til et stolpefrit glasgelænder, kan man vælge mellem aluminium, træ eller rustfrit stål. Vi tilbyder træoverliggere i eg eller teak. Overliggeren limmes på glasset, hvis det drejer sig om træ eller aluminium, mens den rustfrie modellen fæstes med en gummiliste.

Det er også muligt at bestille det stolpefrie gelænder uden overligger. Dette alternativ kan være flot, hvis man ikke har behov for at læne sig mod gelænderet.

Personlig gelænderrådgivning

En mulighed for dig at sammen med en af ​​vores rækværkseksperter og gennemgå hvordan du går fra idé til færdig gelænder.

Inspiration

Billeder fra vore kunder, i forskellige miljøer og med forskellige designvalg

Teknisk information

Teknisk information

Lagtykkelse 20 µm på skinnen

Vor skinne er anodiserede, det er det samme princip man anvender sig af til masten på en sejlbåd. Dette sørger for en kvalitet der er meget modstandsdygtig mod vind og vejr.

Rostfrie Fix-points

Til montering udenpå bruger vi rustfrie fix-points i AISI 316, for udendørsbrug.

12,76 mm hærdet og lamineret glas

To glasplader på hver 6 mm med plastfolie imellem. Hvis glasset skulle gå i stykker, så sidder det stadig sammen med hjælp af plastfolien og er dermed stadig en del. Glasset har slebne og polerede kanter.

Glasvalg (farve)

Når du designer dit gelænder, så vælger du også hvilken typ af glas du vil ha. Klart glas, gråt glas eller opalglas (matteret folie mellem glaspladerne, der hindrer indsyn).

Aluminiums overligger

U-formet profil i aluminium 20x30 mm, denne fæstes ovenpå glasset med silikonelim. Lagtykkelse 20 µ.

Rustfri overligger

Rustfri overligger i AISI 304 eller 316, afhængigt af hvilket miljø gelænderet skal placeres i. Fæstes ovenpå glasset med en gummiliste, Ø 42,4 mm.

Træoverligger

Overliggere i ubehandlet lys eg eller teak, Ø 45 mm. Fæstes på glasset med lim.

Vinkler

For eventuelle hjørner på gelænderet, så medfølger der detaljer for overliggere i rustfrit og aluminium. Træoverliggere skal man selv gere, for at sikre at samlingen bliver eksakt.

Symmetriske sektioner

Når du angiver dine mål i vort designværktøj, så angiver du alltid kantmålene på pladsen hvor du skal have gelænderet. Vor konfiguration af gelænderet gør derefter de ændringer der kræves. Til dit gelænder tilpasser vi derefter målene på sektionerne, så at hver sektion på en side blir lige lange. Vi tilpasser altså gelænderet efter dine mål og ikke tværtimod.

Valgmuligheder for højde

I vort designværktøj vælger du højden på dit gelænder, 400-1100 mm. Beregnet fra gulv til gelænderets overkant. 1000 mm er anbefalingerne ifølge Bygningsreglementet.

Millimetertilpasset

Når du angiver dine mål, vil vi at du gør det på millimeteren. Vi laver dit gelænder på millimeteren, for at det skal passe eksakt til pladsen det skal placeres på.

Ovenpå med skinne

Skinnen leveres i længder op til 2,4m. Er siden på gelænderet længere end det, så leveres skinnen i flere dele, så dit gelænder bliver symmetrisk.

Udenpå med skinne

Skinnen leveres i længder op til 2,4m. Er siden på gelænderet længere end det, så leveres skinnen i flere dele, så dit gelænder bliver symmetrisk.

Udenpå med fix-points

Rustfrie fix-points der monteres udenpå med gevindskrue. En noget stabilere type end ovenpå montering, og optager ingen gulvplads.

Skruer til montering i beton gulvfastgørelse

Vælger du gulvfastgørelse til fastgørelse i betonunderlag, medfølger der skruer til formålet. Vælger du fatsgørelse i betonunderlag, medfølger der skruer til dette. Skruen er fremstillet af hærdet stål med Corrseal-behandling til udendørs brug - Korrosionsklasse C4. 
Godkendt til grundmateriale: Sprækket beton - Usprækket beton - Betonelementer.
 Også egnet til: Massiv teglsten - Hullet teglsten - Massive kalksten, sandsten – Natursten.


Skruer til montering i beton med skinne

Vælger du fastgørelse i et betonunderlag medfølger der skruer til dette formål. Sikkerhedsexpanderskruen er fremstillet i rustfrit stål til udendørs brug eller i varmgalvaniseret stål til indendørs brug. Skruen er 100 mm lang og monteres direkte i det forborede hul ved hjælp af en unbrakonøgle på 6 mm, som selvfølgelig medfølger. Godkendt til grundmaterialer: Armeret beton, beton, massive mursten og sten.

Overligger med eller uden vægfæste

Hvis gelænderet begynder ved en væg, kan man vælge at fæste overliggeren i væggen. Dette kan give en noget stabilere konstruktion

Fæste ovenpå

Foden fæstes med 4 skruer i gulvet.

Fæste udenpå

Stolpen fæstes med 2 skruer på siden, direkte mod underlaget.

Forskellige fæstehøjder

Hvis man vælger montering udenpå, så får man også mulighed for at vælge højde for fæstedelen. Man kan vælge at lade stolpen have en fæstedel der er 350 mm eller 250 mm. Har man mulighed, så kan man med fordel vælge et af de større mål. Fæstehøjden kan påvirke antallet sektioner per side.

Komplette byggesæt

Alt indgår i din bestilling af dit gelænder. Inklusiv glas.

Monteringsfilm og vejledninger

Filmene viser forskellige momenter, som en hjælp under din montering.Til hver ordre tilpasses vore monteringstips og film. Du får ikke standard beskrivninger, du får nogle der er direkte tilpasset efter din ordre.

Alt medfølger til din ordre

I din ordre fra os medfølger alt du behøver for at montere dit produkt. Udover stolper, glas og overligger, så indgår også alle skruer, bots og bor samt eventuelle specialværktøj. Har du en skruemaskine, tommestok og et vatterpas så behøver du egentlig ikke mere.

Aluminiumsdetaljer

Detaljer i aluminium behøver minimalt med vedligehold. Hvis der opstår pletter, er det som oftest nok at bruge et mildt rengøringsmiddel, vand og en blød klud. Brug ikke produkter med skurende genskaber, syre eller alkaliske midler.

Træoverligger

Skal gelænderet monteres udendørs anbefaler vi at rengøre overliggeren og derefter slibe den med finkornet sandpapir. Overliggeren behandles med imprægnerende produkter såsom træolie eller lignende der er tilpasset udfra det miljø træet er placeret i. Ved montering indendørs kræves bare rengøring og let slibning. Behandling med træolie eller lignende kan gøres hvis man ønsker. Alt egetræ indeholder varierende mængder garvesyre afhængig af træets fugtindhold. Det skyldes, at garvesyren modvirker forrådnelse i træet. Når din egetræsoverligger eller gelænder udsættes for fugt i et udendørs klima for første gang, udskilles garvesyre, som kan forårsage misfarvning af underlaget. Derfor anbefaler vi, at træet med fordel kan olieres, alternativt belægges med oxalsyre under montage for at afbøde udskillelsen af ​​syren. Oxalsyren kan også bruges til at rense misfarvninger på underlaget. Kontakt din lokale malerforretning, før du bruger oxalsyre. For at holde træet pænt anbefaler vi at man vedligeholder det med olie et par gange om året.

Glas

Rengør glassenes overflade med pudsemiddel, til vinduer og spejle, med en blød klud. Ved mere genstridige pletter kan man bruge husholdningssprit. Derefter rengøres glasset med pudsemiddel. Brug ikke produkter med skurende egenskaber på glas.

Rustfri overligger

Da rustfrit stål, til trods for navnet, ikke er modstandsdygtigt mod korrosion, så behøver alle rustfrie detaljer vedligholdes og rengøres 1-3 gange per år. Hvis gelænderet er monteret tæt på havet, kan der være behov for rengøring og behandling oftere. Overfladerne rengøres med lunkent vand, mildt rengøringsmiddel og en blød klud.

Når du bygger dit rækværk, giver brugsklassen (A+, A, B eller C) en indikation på hvor gelænderet er egnet til brug. Klasserne er baseret på gældende bygningsregler og vores egne produkttest, og de tager højde for de valg du har taget om gelænderhøjde, sektionsbredde, detaljer mv. Du skal se klassen som en anbefaling til hjælpe dig med at tage det rigtige valg.

Klasse A+

Et gelænder, der er klassificeret A+, opfylder kravene ved en faldhøjde på over 1 meter fra gulv- til jordniveau. Derfor er denne type gelændere velegnede til private boliger samt offentlige miljøer såsom kontorer, restauranter og butikker. Gelænderet klarer en belastning på mindst 1kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød.

Klasse A

Et gelænder, der er klassificeret som A, opfylder kravene ved en faldhøjde på over 1 meter fra gulv- til jordniveau og er derfor velegnet til anvendelse i alle typer boligmiljøer. Gelænderet klarer en belastning på mindst 0,5 kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød

Klasse B

Gelændere i B-klassen er velegnede i miljøer, hvor der er en niveauforskel mellem 0-1 meter fra gulv til jord. Disse gelændere klarer en belastning på mindst 0,5 kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød.

Klasse C

Et C-klassificeret gelænder er velegnede til montering hvor der ikke er niveauforskel (jordhøjde). Hvis du som kund foretager ændringer af gelænderet der afviger fra vores standard kan gelænderet C-klasses. C-klasse betyder at den valgte konfiguration ikke er blevet testet.

Monteringsfilm

Nedenfor ser du et klip fra nogen af vore monteringsfilm. Når du har bestilt hos os, så får du en link til de monteringsfilm, der passer med præcis det produkt og de detaljevalg du har gjort. Du finder vore mest almindelig film her.

Luk

Vælg leveringsland

Priserne, på de varer du har i din indkøbsvogn, vil blive ændret hvis du ændrer land.

Levering: