Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Levering
  • Altid fragtfri levering
  • Individuelt tilpasset
emaerket
0 kr
inkl. moms & fragt
Du har ikke lagt noget i indkøbsvognen, endnu!
Klik på produkterne i menuen for at se vort udvalg
Vi tilbyder:
  • Høj kvalitet
  • Høj tilgængelighed
  • Kort produktionstid
  • Produkter der laves efter dine mål
  • Helt fragtfri levering

SE-3 SE-5 SE-10 CE

Wiregelænder til trappe

Personlig gelænderrådgivning

En mulighed for dig at sammen med en af ​​vores rækværkseksperter og gennemgå hvordan du går fra idé til færdig gelænder.

Et let og luftigt wiregelænder til trappe

Et wiregelænder i rustfrit stål, som skaber en maritim og luftig følelse, og som går fra bunden af trappen og hele vejen op til øverste trappetrin. Du får et trappegelænder, som er stabilt, men alligevel så let i sit udtryk, at det smelter ind i alle miljøer – både inden- og udendørs.

Rustfrit wiregelænder med variationsmuligheder

Wiren er snoet i syrefast rustfrit stål med en diameter på 4 mm. Den fæstnes ved yderstolperne og løber gennem øskener på stolperne derimellem. Stolperne placeres på det øverste trappetrin og det nederste trappetrin.

Du kan selv vælge højden på dit wiregelænder, samt hvor mange wirer du vil have, at dit gelænder skal bestå af. Vil du have det enkelt og luftigt, vælger du færre wirer, og vil du have dem tættere, vælger du flere.

Du kan også vælge, om din overligger skal være i rustfrit stål eller træ (eg eller jatoba). Du kan designe og foretage materialevalg direkte i designværktøjet sammen med dine mål.

Montering

For at dit nye wiregelænder til trappen bliver så enkelt som muligt at montere, medsender vi alt, hvad du behøver i form af øskener, skruer, bits m.m. Gelænderet har rustfrie stolper med fod, som fæstnes på underlaget. I måleskabelonerne længere nede på siden finder du information om, hvordan stolperne skal placeres i hjørner og ved afslutning.

Når du har bestilt dit gelænder, får du også monteringstips både på tekst og som video. Her får du beskrevet alle de trin, som du skal igennem, når du monterer gelænderet.

Nem tilpasning og bestilling i vort designværktøj

I værktøjet for design og bestilling indtaster du dine mål og vælger detaljer ud fra dine egne ønsker. Du kan se dit wiregelænder i både 3D og som tegning, så du kan føle dig helt sikker på det færdige resultat, inden du laver bestillingen. Gemmer du dit gelænder, kan du når som helst logge ind igen og justere mål eller detaljer. Du kan også få et prisforslag sendt til din e-mail, så du nemt kan sammenligne de forskellige gelændere eller diskutere dem med resten af familien.

Designværktøjet er nemt at anvende på både computere, tablets og smartphones

Designværktøjet er let at anvende både på computere, tablets og mobiltelefoner.

Vedligeholdelse

Hvis du skal montere dit rustfrie gelænder udendørs, skal du være opmærksom på, at det kræver vedligeholdelse, ellers kan det (på trods af navnet) faktisk godt ruste. Rustfrie gelændere skal rengøres med jævne mellemrum, og oftere, hvis du bor tæt på havet. Det er ikke nogen avanceret procedure, men vil du have et gelænder, som er nærmest vedligeholdelsesfrit, anbefaler vi et af vores gelændere med aluminiumsstolper: Alu Classic eller Alu Modern.

CE-mærket gelænder

Vi CE-mærker vores rustfrie stænger, hvilket betyder, at de opfylder kravene i henhold til den europæiske standard EN 1090-1. Få mere information om CE-certificeringen.

Tag med vor produktkatalog offline

Inspiration

Billeder fra vore kunder, i forskellige miljøer og med forskellige designvalg.

Teknisk information

Teknisk information

CE-mærkede stolper

Stolperne er testet med montering ovenpå, på træunderlag, og kan holde en last på 1,0 kN/m.

Runde profiler Ø 42 mm

Stolper i rustfrit stål, runde med en diameter på 42 mm. AISI 304 for indendørs og AISI 316 til udendørsbrug.

Rustfrit stål AISI 304 eller 316

Hvis dit rustfrie gelænder skal monteres indendørs, så bruges der en rustfri variant der går under betegnelsen AISI 304. Hvis det derimod skal monteres udendørs, så bruger vi istedet AISI 316, dette er syrefast rustfrit stål.

Wire Ø4 mm

Wire i rustfrit stål med en diameter på 4 mm i syrefast 316-stål.

Godstykkelse 2 mm

Rustfri overligger

Overligger i rustfrit stål, runde med en diameter på 42 mm. AISI 304 for indendørs og AISI 316 til udedørsbrug. Til eventuelle hjørner medfølger alle detaljer.

Træoverligger

Rund overligger (Ø 43 mm) i ubehandlet lys eg eller jatoba, et hårdttræ med egenskaber og udseende som teak.

Vinkler

Ved eventuelle hjørner på gelænderet, skal man selv gere træoverliggeren. Dette for at sikre sig at pasformen og samlingen bliver eksakt. For rustfrie overliggere med vinkler over 90 grader, der medfølger der hjørnedetaljer.

Fæste ovenpå

Foden fæstes med 4 skruer i gulvet.

Overligger med eller uden vægfæste

Hvis gelænderet begynder ved en væg, kan man vælge at fæste overliggeren i væggen. Dette kan give en noget stabilere konstruktion.

Skruer til montering i træ

Til alle vore ordre medfølger der skruer, disse er tilpasset for brug i træ.

Skruer til montering i beton

Vælger du fatsgørelse i betonunderlag, medfølger der skruer til dette. Skruen er fremstillet af hærdet stål med Corrseal-behandling til udendørs brug - Korrosionsklasse C4. 
Godkendt til grundmateriale: Sprækket beton - Usprækket beton - Betonelementer.
 Også egnet til: Massiv tegelsten - Hullet teglsten - Massive kalksten, sandsten – Natursten.

Komplette byggesæt

I din ordre fra os medfølger alt du behøver for at montere dit produkt. Udover stolper og overligger, så indgår også alle skruer, bits og bor samt eventuelle specialværktøj. Har du en skruemaskine, tommestok og et vatterpas så behøver du egentlig ikke mere.

Monteringsfilm og vejledninger

Filmene viser forskellige momenter, som en hjælp under din montering.Til hver ordre tilpasses vore monteringstips og film. Du får ikke standard beskrivninger, du får nogle der er direkte tilpasset efter din ordre.

Vedligehold

Da rustfrit stål, til trods for navnet, ikke er modstandsdygtigt mod korrosion, så behøver alle rustfrie detaljer vedligholdes og rengøres 1-3 gange per år. Hvis gelænderet er monteret tæt på havet, kan der være behov for rengøring og behandling oftere. Overfladerne rengøres med lunkent vand, mildt rengøringsmiddel og en blød klud.

Træoverligger

Skal gelænderet monteres udendørs anbefaler vi at rengøre overliggeren og derefter slibe den med finkornet sandpapir. Overliggeren behandles med imprægnerende produkter såsom træolie eller lignende der er tilpasset udfra det miljø træet er placeret i. Ved montering indendørs kræves bare rengøring og let slibning. Behandling med træolie eller lignende kan gøres hvis man ønsker. Alt egetræ indeholder varierende mængder garvesyre afhængig af træets fugtindhold. Det skyldes, at garvesyren modvirker forrådnelse i træet. Når din egetræsoverligger eller gelænder udsættes for fugt i et udendørs klima for første gang, udskilles garvesyre, som kan forårsage misfarvning af underlaget. Derfor anbefaler vi, at træet med fordel kan olieres, alternativt belægges med oxalsyre under montage for at afbøde udskillelsen af ​​syren. Oxalsyren kan også bruges til at rense misfarvninger på underlaget. Kontakt din lokale malerforretning, før du bruger oxalsyre. For at holde træet pænt anbefaler vi at man vedligeholder det med olie et par gange om året.

Når du bygger dit rækværk, giver brugsklassen (A+, A, B eller C) en indikation på hvor gelænderet er egnet til brug. Klasserne er baseret på gældende bygningsregler og vores egne produkttest, og de tager højde for de valg du har taget om gelænderhøjde, sektionsbredde, detaljer mv. Du skal se klassen som en anbefaling til hjælpe dig med at tage det rigtige valg.

Klasse A+

Et gelænder, der er klassificeret A+, opfylder kravene ved en faldhøjde på over 1 meter fra gulv- til jordniveau. Derfor er denne type gelændere velegnede til private boliger samt offentlige miljøer såsom kontorer, restauranter og butikker. Gelænderet klarer en belastning på mindst 1kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød.

Klasse A

Et gelænder, der er klassificeret som A, opfylder kravene ved en faldhøjde på over 1 meter fra gulv- til jordniveau og er derfor velegnet til anvendelse i alle typer boligmiljøer. Gelænderet klarer en belastning på mindst 0,5 kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød

Klasse B

Gelændere i B-klassen er velegnede i miljøer, hvor der er en niveauforskel mellem 0-1 meter fra gulv til jord. Disse gelændere klarer en belastning på mindst 0,5 kN/m, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød.

Klasse C

Gelændere i C-klassen er velegnede til jordhøjde, og i de tilfælde, hvor gelænderet er med glas, er der tale om et sikkerhedsglas, der forhindrer personskader ved et eventuelt sammenstød. Et gelænder kan C-klassificeres hvis Gelænderbutikken sammen med dig som kunde foretager en ændring af gelænderet, der afviger fra vores standard-. C-klasset betyder at denne specifikke konfiguration ikke er blevet testet.

Luk

Vælg leveringsland

Priserne, på de varer du har i din indkøbsvogn, vil blive ændret hvis du ændrer land.

Levering: