Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Levering
  • Altid fragtfri levering
  • Individuelt tilpasset
emaerket
0 kr
inkl. moms & fragt
Du har ikke lagt noget i indkøbsvognen, endnu!
Klik på produkterne i menuen for at se vort udvalg
Vi tilbyder:
  • Høj kvalitet
  • Høj tilgængelighed
  • Kort produktionstid
  • Produkter der laves efter dine mål
  • Helt fragtfri levering

Fra idé til produkt – Lær Gelænderbutikkens produktafdeling at kende!

Sikkerhed, design og materiale er ord, der beskriver vores arbejde i produktafdelingen. Deborah Georgsson og Luciano Masetti arbejder som produktudviklere hos Gelænderbutikken, og vi vil gerne dele deres arbejdsprocesser med jer.

Vi tager det fra begyndelsen, fortæl lidt om jeres baggrunde:
– Jeg læste industridesign i Lund i fem år, fortæller Deborah. Derefter arbejde jeg i flere år med at designe butiksindretning, og efter det kom jeg til Gelænderbutikken. Nu har jeg snart arbejdet her i tre år. Før det fandtes der ikke denne tjeneste, den er et resultat af den ekspansion, der er sket de seneste år.

Luciano fortsætter:
– Jeg har altid haft en interesse for at finde løsninger. Jeg var på teknikprogrammet i gymnasiet og læste derefter produktdesign i tre år på Malmö Universitet. Det er en bred designuddannelse med fokus på materiale, produkt og design. Mit første job efter in eksamen var hos Gelænderbutikken, og her har jeg været i cirka halvandet år nu.

Räckesbutiken

Deborah Georgsson og Luciano Masetti på Gelænderbutikken

Fortæl lidt om hvad det vigtigste er, når man udvikler nye gelændere?
– Man arbejder meget bredt fra design og konstruktion til byggeregler og -love. Vi skal altid have hele kæden i baghovedet fra begyndelsen. Fra sikkerhed og produktion til efterspørgsel og levering. Sikkerheden er utrolig vigtig, når det kommer til glasrækværk, og desuden har vi forskellige regler at forholde os til i forskellige lande, siger Luciano.

Deborah tilføjer:
– At være produktudviklere hos Gelænderbutikken kræver et helikopterperspektiv. I bund og grund er et gelænder et sikkerhedsprodukt, og derfor kommer sikkerhed altid i første række. Kan vi ikke leve op til sikkerhedskravene, så sælger vi ingenting. Vi går ud fra hvad der regelmæssigt fungerer, derefter kommer omkostninger, materialer og selvfølgelig efterspørgsel. Man kan ikke altid gå ud fra, hvad man selv synes er flot, det er utroligt vigtigt med markedsanalyser for at vide, hvad markedet efterspørger. Eftersom Gelænderbutikken findes i flere lande, arbejder vi lige nu proaktivt med at se på, hvad hvert enkelt land vil have. Det formsprog, der tiltaler tyskerne, fungerer måske ikke lige så godt i Norge osv.

Hvor kommer ideerne fra?
– Det er meget forskelligt, nogle gange kan man opdage et hul i markedet, eller så findes der allerede noget, hvor man tænker, at det er et flot gelænder, men hvis vi nu gør sådan her, bliver det endnu bedre. Og så er Andreas Wedberg, en af Gelænderbutikkens grundlæggere, en idékilde, som vi bruger meget.

Arbejdet som produktudvikler indebærer også tanker om, hvordan man kan udvikle allerede eksisterende produkter.
– Vi har et kontinuerligt projekt, når det kommer til produktion, omkostning og designsamarbejde, hvor vi arbejder tæt sammen med vores indkøbsafdeling for at kunne optimere de produkter, vi allerede har.

Hvis du er nysgerrig omkring Gelænderbutikkens produkter, kan du finde alle vores rækværk og gelændere på produktsiden.

I produktafdelingen står der en 3D-printer – hvordan bruger I den i jeres arbejde?
– Den gør vores arbejde lettere på den måde, at den giver hurtig feedback på det, vi arbejder med, og så forkorter den udviklingsprocessen. Før skulle vi kontakte et værksted for at få lavet en prototype, men nu hvor vi kan bruge 3D-printeren, er vores arbejde mere omkostnings- og tidseffektivt.

I videoen ser I 3D-printeren i aktion, når den udskriver den prototype, der til sidst blev til en overlægsstøtte.

Hvor langt er der fra idé til det færdige produkt?
– Alle starter altid med en idé, og ud fra den begynder man med tegninger i CAD (digitalt design af tekniske tegninger der bruges indenfor konstruktion og arkitektur). Bagefter kommer man til det punkt, hvor man undersøger problemområder, hvilket kan tage lang tid afhængigt af produktet. Efterfølgende er det tid til at printe med 3D-printeren, og ud fra det justerer man, regner om og laver nye tests inden man sender eventuelle tegninger til Kina, hvor en del af vores detaljer produceres. De sender prøver, som vi tester. Et komplekst produkt kan tage over et år fra idé til lancering, mens andre produkter kan gå betydeligt hurtigere. Vores rustfrie gelændere med stænger tog eksempelvis kun to måneder. Der kunne vi gå ud fra vores allerede eksisterende rustfrie glasrækværk og bruge de samme mål og tegninger. Produktionen af produkterne sker i Ängelholm, og fordi vi er under samme tag, kan vi have mere kontrol hele vejen. Det er noget, som vi er meget stolte af!

Går du og overvejer at få et nyt gelænder, men er du usikker på, hvad du bør vælge? Her hos Gelænderbutikken har vi brugsklasser (A, B og C) baseret på gældende byggeregler og vores egne produkttests. De gør det nemt og trygt at vælge det helt rigtige gelænder.

Vi kan med glæde meddele, at Gelænderbutikken lancerer nye produkter i 2019, så hold øje med det!

Luk

Vælg leveringsland

Priserne, på de varer du har i din indkøbsvogn, vil blive ændret hvis du ændrer land.

Levering: